Beoordeel Cooknote: slagen of zakken? (Oordeel: passeren, maar enkel nauwelijks)

Tim Cook nam het podium voor het eerst als CEO van Apple op dinsdag en de beoordelingen worden gemengd, om het vriendelijk verzocht.

Iedereen merkte dat dat Cook’s stijl is anders dat Steve’s, nou ja duh. Veel mensen lijken afschrikken door zuidelijk accent van de minzame Alabamian’s ( ‘hij klonk alsof hij was chatten met vrienden over mint juleps “), verwijzend naar zijn laid-back stijl als undramatic en zelfs ongeïnspireerd.

Om eerlijk te zijn, te veel mensen verwacht Cook Jobs 2.0, maar mensen zijn, is het niet gebeuren. Vergelijkingen met Jobs waren onvermijdelijk, maar ik had niet verwacht dat ze vernietigend zijn. Ik denk dat mensen namen hun frustraties over het gebrek aan een ‘iPhone 5’ op Cook.

TechRadar noemde de Cooknote “een nogal voetganger run-through van de recente successen van Apple samen met een oppervlakkige kennis van nieuw product nieuws” – en achteraf is het moeilijk om het oneens. Cook volgde de Jobs playbook naar de letter, tot aan de jeans, sneakers en zwart shirt. (Tot zijn krediet, Cook droeg een button down zwart shirt, want een mock coltrui ronduit griezelig zou zijn geweest).

Cook ook gedragen op een andere Jobs traditie: met behulp van een parade van de leidinggevenden van de verschillende waren demo. Terwijl Scott voorkomen een natuurlijke keuze voor de iOS spul was, ik ben niet zeker dat hij zou hebben gedelegeerd de grote iPhone 4S te openbaren aan Phil Schiller. Ik ga akkoord met BNET Erik Sherman, Jobs nooit zou hebben dat gedaan. Cook zou de iPhone 4S hebben aangekondigd, hij is de CEO.

Dan was er de feitelijke onjuistheden en misleidende statistieken zoals opgemerkt door Sherman, met inbegrip van deze juweeltjes

Dan was er die lijn over de Sony Walkman. Cook verklaarde dat “het duurde Sony 30 jaar te verkopen 220.000 Walkman cassettespelers” wanneer Sony publiekelijk heeft verklaard dat het verkocht 186 miljoen van de cassette Walkman. En als je wilt pad nummers Sony ook verkocht 46 miljoen van de CD Walkman en 4,6 miljoen van de MD Walkman die mijn rekenmachine zegt me dat is een totaal van 236.600.000 Walkmen – waardoor Tim verkeerd met een factor 1075. Ja, lijkt het erop dat Apple miste niet één, maar drie cijfers achter de komma.

Dan was er de producten, of het ontbreken daarvan.

De iOS 5 en iCloud onderdeel van de presentatie voelde als een 45 minuten van slap aftreksel van de WWDC 2011 in juni. Beschamend zo. Apple moeten ofwel a) gehouden spullen terug uit WWDC of b) nieuwe gebruiksvoorbeelden demonstreerde voor enkele reeds bekende functies.

Maar het wa niet zo slecht, toch?

Ja, het was volgens Zach Epstein die op BGR geconcludeerd dat dinsdag evenement was “Apple’s val uit de gratie.” Maar Epstein’s stuk was zo slecht dat Jonathan S. Geller moest backpedal en haast uit een trekje stuk twee uur later beweren dat het “Apple’s aanleiding tot grootheid.” Welke is het?

Tim Cook moet de Siri team te sturen op een Hawaiiaanse vakantie, omdat ze het evenement dat het een totale mislukking opgeslagen. Spraakherkenning is belangrijk kenmerk dat ik heb willen voor een tijdje, en het uiteindelijk brengt iOS op gelijke voet met Android. Als Siri niet was aangetoond Ik heb een zinkend gevoel dat boos Mac-gebruikers zou #OccupyCupertino en aanbod Cook’s hoofd op een presenteerblaadje.

Apple heeft een 23 procent personal computer marktaandeel van augustus 2011 (dichter bij 6,5%); Apple heeft 250 miljoen iOS-apparaten (inclusief de telefoon-less iPod touch en iPad) verkocht, iOS is de grootste mobiele besturingssysteem, met 43 procent ten opzichte van Android 33 procent (deed het onder andere accenten en iPads?)

En wat is dit bedrijf over Siri alleen beschikbaar zijn op de iPhone 4S? Ik begrijp dat het vergt veel van de pk’s van de verwerking te doen, maar Apple ontlast een aantal van die naar iCloud, zodat je kunt me niet vertellen dat Apple niet kon hebben het werken met de iPhone 4. De Siri Assistant app gewerkt aan een aantal eerdere iPhones (als je het pakte voordat Apple de stekker uitgetrokken), net als Nuance Dragon Go en de Google Search apps.

Dit is gepland in onbruik raken op zijn slechtst, ongetwijfeld met Siri Apple’s terug te verkopen meer iPhone 4Ses.

Dinsdag was meestal een re-hash van WWDC met een evolutionaire iPhone revisie en het was Siri dat de Cooknote geduwd over de lijn te passeren – maar gewoon nauwelijks.

Wat is uw waardering? Slagen of zakken?

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade