Het is op de lijst: een onmisbare gids voor IT-mensen het beheer van het dagelijks leven

Het is een onmiskenbaar feit van IT-leven: iedereen lijkt te trekken naar je. Elke dag zijn er meer en meer dingen die moeten gaan op de lijst. Iets breekt. Iemand heeft behoefte aan een upgrade. Sommige nieuwe richtlijn wordt doorgegeven van het management.

En dan, op de top van dat alles, zijn er de projecten die je moet werken aan, zoals het nieuwe plan om eindelijk te virtualiseren al je oude, vintage fysieke servers. U nodig heeft om die dingen gedaan, ook.

We hebben het allemaal meegemaakt. Iedereen is bij ons. prioriteit iedereen wordt verondersteld om uw hoogste prioriteit. Iedereen wil alles gedaan vandaag.

Het lijkt nooit te eindigen. Het voelt soms als een strijd die nooit zal worden gewonnen.

Dat kan worden hoe het voelt, maar het is niet de werkelijkheid. De realiteit is dat je doet een baan, dan heb je gedaan te krijgen wat je nodig hebt om te doen, en je heb steeds het gedaan voor de komende jaren. Het belangrijkste is hoe je jezelf en de verwachtingen van iedereen die je werken te beheren.

Laten we eerst eens accepteren één simpel feit: u weet hoe u uw werk te doen. Of het nu gaat migreren naar virtuele machines, het bijwerken van desktops, het aanbevelen van IT-plannen voor het volgende jaar, de evaluatie van leveranciers, wat dan ook … je weet hoe je je werk te doen.

Het is niet de manier om uw werk, dat is de uitdaging te doen. Als iedereen zou gewoon tot rust komen en laat je het gedaan te krijgen zoals je het gedaan te krijgen, zou u prima. De individuele taken van IT zijn iets wat je ofwel onder de knie hebt en weet hoe om te komen op snelheid op.

Dit is wat heet “domeinkennis”, en de meeste van jullie hebben het in schoppen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Daarom kunnen we bepalen dat u weet hoe u uw werk te doen. Dat is niet wat drijft je gek. Wat drijft je gek is iedereen trekken aan u, van het moment dat je te laten zien tot drie uur nadat je moest vertrekken dus je kon eten met het hele gezin.

Laten we accepteren twee andere simpele feiten: er zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week. Periode. Makkelijk genoeg. We erkennen dit.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Het volgende feit is een beetje moeilijker te verzoenen. Hoeveel uur bent u in staat om te werken? De mythische gemiddelde is de 40-urige werkweek. Sommigen van ons lukt om de lijn op 40 uur te houden, maar de meeste niet. Dus waar is de top einde? Werk je 50 uur, 60? 70? 80? 90 uur per week?

Veel bedrijven, vooral die met programmeurs, te aanvaarden als een kwestie van cultuur dat je niet genoeg bent wippen als je niet je 90 uur per week aan het doen zijn. Dit is een overblijfsel van de startup cultuur van de verschillende fasen van de computer evolutie en – in zeer zeldzame gevallen – het is waar.

Maar … niemand kan 90 uur per week voor onbepaalde tijd in stand te houden. Het genereert slijtage. Het ript families uit elkaar. En, vanuit een zakelijk perspectief, het stimuleert fouten. Geen professionele kan houden werken krankzinnige uur en blijf gefocust, maak slimme beslissingen en fouten te voorkomen.

Beide piloten en vrachtwagenchauffeurs hebben verplichte rusttijden. Vrachtwagenchauffeurs werkt niet meer dan 70 uur per week, en als ze dat doen, moeten ze rusten voor 34 opeenvolgende uren, waaronder twee nachtrust van ten minste 01:00-05:00. Passenger piloten moeten minstens tien uur rust tussen de ploegen, kan meer dan acht of negen uur per shift niet vliegen, en moet ten minste 30 opeenvolgende uren rust per week te hebben.

Het wordt beter

Terwijl de IT-professionals zijn over het algemeen niet rijden 18-wielers of 747, we de neiging om de systemen die infrastructuur die een heleboel mensen een beroep doen op lopen te bouwen. IT-professionals hebben behoefte aan duidelijke, wakker, bewust en alert te zijn en dat betekent een werkweek van 40-60 uur is waarschijnlijk de meest je veilig zou moeten werken.

Er is geen twijfel dat we hebben het allemaal meegemaakt “de push,” die tijd wanneer het is een all-hands-on-deck, hele nacht teamprestatie om iets gedaan te krijgen. Er is niets mis met het hebben van een duw eens in de zoveel tijd voor een goede reden. Maar de druk moet een jaar worden zeldzaam, één of twee keer. Het mag niet gebruikelijk zijn, of het is eenvoudig een indicatie van slechte resource management.

Wat dat betekent is dat het niet uitmaakt hoeveel mensen zijn “at” u, het ofwel heeft alles te passen in de tijd die je hebt of heb je twee keuzes: sommige dingen niet gedaan te krijgen, of je manieren efficiënter te worden vinden hoe je dingen gedaan te krijgen.

Het is niet een kwestie van een verblijf tot middernacht elke dag. Het is een kwestie van leren om prioriteiten te stellen, zorg ervoor dat u steun van de realiteit van de kwaliteit van het werk van uw management, en de ontwikkeling van instrumenten en systemen die u zal toestaan ​​om een ​​uur hier te snijden en een uur er verspilde tijd.

Als ik je een tool kan geven, op dit moment, het is meedogenloos prioritering. Sommige dingen zijn belangrijker dan andere dingen. Niet alles wat dringend is van belang is (met dank, Stephen Covey!). Wanneer heb je een stapel van dingen te doen, de beroemde lijst, wordt het een toets te vergelijken items op de lijst om uw algehele prioriteiten en beslissen wat eerst moet komen en wat er moet later worden gedaan.

Nee, niet alles kan een topprioriteit zijn. Als je die situatie, waar u een ton van de items die blijkbaar zijn allemaal hetzelfde, de hoogste prioriteit, prioriteit toe te kennen. Meedogenloos. U zult winnaars en u zult verliezers. De enige manier waarop je kunt het allemaal op koers te houden is door het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Het is niet erg als je dingen op de lijst. Maar ook in de praktijk van het nemen van dingen uit de lijst. Het verwijderen van items is toegestaan. Immers, als je eenmaal een lijst die je meeneemt naar 2025 te voltooien, is het niet realistisch toch. Ga je gang en snoeien van uw lijst. Die lagere prioriteit items zullen hun eigen piepende wielen later worden en zullen hun weg terug naar de lijst te vinden.

Vergeet niet, hoewel, om je gevechten wijselijk te plukken. Soms is de realiteit van uw situatie kan doorbreken de uitvoerbaarheid van uw prioriteiten. Als de top hond in het bedrijf dringt aan op iets, misschien vind je het meer politiek opportuun om op die manier dan om uw grond staan ​​over de prioriteiten te gaan. Het is een spel van evenwicht, niet absoluten.

Dat moet u op weg helpen voor nu. Ruthless prioritering is je vriend. Ik zal meer aan dit onderwerp toe te voegen in de tijd, maar vergeet niet dat je een persoon bent, heb je recht naar huis te gaan aan het eind van de dag, en het werken te veel uren zullen fouten veroorzaken, niet aantonen uw loyaliteit.

Ik laat je met een laatste gedachte. Het ontwikkelen van de vaardigheid (en intestinale standvastigheid) meedogenloos prioriteren en beheren van uw tijd is net zo goed een professionele vaardigheid als het beheer van een server. Als u wilt echt een pro te zijn, en niet het gevoel dat je hebt ontdaan van al uw levenskracht er komen, moet u uw tijd, uw geestelijke gezondheid en uw vermogen om effectief te presteren te beschermen. Dit te doen is niet alleen voor je eigen bestwil.

In staat zijn om effectief uit te voeren is belangrijk voor de missie van uw bedrijf als goed.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval