Het is tijd om de verstorende popcultuur, Australië verstoren

“Startups vormen een heel klein deel van de totale kans. Niet alles is storend. Niet elke business model is storend,” Tony Surtees vertelde de Tech Leaders Forum in de Blue Mountains vorige maand.

“Technologie in Australië is een grote, goed ontwikkelde, bestaande industrie, en als we praten over de ontwikkeling van de tech-sector – wat dat ook is – het is veel, veel groter dan startups.”

Dat klonk als muziek in mijn oren.

Surtees kent spullen. Terug in de dag, was hij vice-president van Yahoo. Sindsdien is hij betrokken geweest bij tal van startups, waarvan de laatste is Zeetings, een cloud-gebaseerd systeem voor het uitvoeren van vergaderingen en interactieve presentaties die momenteel in beta. Hij deelt duidelijk mijn frustratie met de S-woord. En de D-woord.

“Ik denk dat we bijna een pop cultuur rond het woord ‘storend’, en veel te veel mensen gebruik maken van dat woord, zonder enige vorm van echt een idee wat het eigenlijk betekent”, aldus Surtees.

“In wezen, als je in de geschriften van Clayton Christensen over wat verstoring eigenlijk is, zul je ontdekken dat voor veel organisaties, is het niet van toepassing is. Maar het is zeker van toepassing is, ter wille van het argument van, als Australische verzekeringsmaatschappijen wakker te worden het feit dat Amazon weet meer over het gedrag en de voorspellende toekomstige behoeften en risicotolerantie van hun klanten dan zij zelf, “zei Surtees.

Honderden die-hard Apple fans opgesteld in de regen naar een van de nieuwe iPhones, gelanceerd op vrijdagochtend te verkrijgen – hoewel aanzienlijk minder daagden dan voor de iPhone 6 lancering.

Dr Dean Economou, technologie strateeg bij NICTA, de grootste organisatie van Australië zich toelegt op IT-onderzoek, het daarmee eens.

“Startups zijn als helden, weet je. Het is erg spannend, en je hoort [van] de mensen die hebben na 15 maanden kreeg een miljard dollar in Silicon Valley, en dat soort dingen,” zei hij. Maar in de context van de totale economie van iets meer dan AU $ 1500000000000 van Australië, dat is niets.

Economou gaf een voorbeeld van een sector die is enorm, maar “bijna onzichtbaar”: Transport. “Transport is ongeveer 15 procent van onze economie, één of andere manier,” zei hij. Dat is ongeveer AU $ 250.000.000.000.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

“Op dit moment, het is echt niet erg efficiënt, en er is een heleboel slimme IT – en dat is wiskunde op computers waarop zoiets als 1,5 miljard keer gaat sneller dan ze deden 15 jaar [geleden] – die kan maken treinen rijden 10 procent beter, die kan maken vrachtwagens lopen 20 procent beter, die kan poorten lopen 15 procent beter. dat is 20, 30, 40 miljard dollar per jaar, als je dat spul in de economie zou kunnen krijgen. je kunt het niet zien, je kan niet meten die gemakkelijk in een keer. Maar ik zeg het je, het is er, en als je het toegepast, zou Treasury de klik van het BBP te zien. ”

BusPlus, een voorstel voor on-demand bus-taxi systeem voor het weekend het openbaar vervoer in Canberra, is het soort ding Economou is het denken over. Op basis van optimalisatie software ontwikkeld op NICTA, zou BusPlus verluidt snijd de gemiddelde reistijd voor een weekend reis van 28 minuten naar 18 minuten, voor ongeveer dezelfde prijs als de huidige bus-only systeem.

Er is duidelijk potentieel om dergelijke optimalisatie software licentie wereldwijd, en niet alleen in het openbaar vervoer toepassingen.

Er is grote mogelijkheden voor Australië, maar ook potentiële wegversperringen.

Lees verder

“Australië heeft de vierde grootste pool van belegbaar vermogen in de wereld. Het zet ons disproportioneel groter is dan zo ongeveer elk ander land in onze regio, en de meeste in de wereld. Het gebeurt gewoon ‘pensioen’ genoemd te worden”, aldus Surtees.

“Een van de fundamentele problemen, denk ik, is het conservatisme van de Australische bedrijf … Mensen bij een board niveau in de Verenigde Staten, zullen ze je vertellen dat het gebrek aan innovatie is hun principe risico’s, terwijl in Australië, innovatie vertegenwoordigt – – nog steeds – een onzekerheid en een oppervlakte van onbekende, “zei hij.

“Geld zal gaan waar de beste ideeën en de beste mensen zijn. Soms is de beste mensen gaan naar waar de beste offshore-windenergie gebeurt te zijn … De Maitai Group willen altijd kitesurfen gaan, en ze zullen gaan waar ze het gevoel hebben hebben een ondersteunend ecosysteem, en een comfortabel leven, die niet in de manier waarop ze hun kansen nastreven krijgt. ”

Ik krijg het gevoel dat onze politici niet de enige stelletje bang oude blanke mannen zorgen te maken over een internet vol met terroristen, spionnen, kinderverkrachters, schenders van copyright, en, naar het schijnt, efficiënte overzeese activiteiten concurrenten met veel meer aanwijzing.

Digital Evolution Index, de Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University; (meegeleverd)

Volgens de laatste Digital Evolution Index van The Fletcher School of Law en diplomatie aan de Tufts University, Australië is er gewoon niet met de snel voortschrijdende landen als Korea, Hong Kong, Zweden, Nieuw-Zeeland, en, meest opvallende van alles, Singapore . Inderdaad, Australië langzaam terugwijkende, en ligt aan de rand van de stalling buiten.

Ik weet niet wat de oplossing is. Maar ik weet wel dat we moeten investeren in wetenschap en technologie, wetenschap financiering niet slash. We moeten waarschijnlijk niet rekenen op het aantrekken van de aard van de mensen die niet zal laten deelnemen aan hun kleine club, tenzij je weet hoe je kite-surfen. En we moeten niet proberen te kopiëren Silicon Valley.

Ik heb gezien dat Silicon Valley omschreven als een startup fabriek, maar in mijn ogen, het is meer van een ego-gedreven-muck gooien machine. Chuck genoeg muck op de muur en, met een beetje geluk, een aantal van de vastzittende mest zal veranderen in vlinders. Maar de meeste niet, en een fabriek die vooral blijkt mislukkingen is niet een bijzonder goede fabriek helemaal.

Wij doen een probleem hebt, dat wel. “We concurreren in een geglobaliseerde wereld, en Australië kan niet geïsoleerd blijven,” Surtees gezegd – en dat is waar ongeacht welke strategie we kiezen.

Stilgherrian bijgewoond Tech Leaders Forum als gast van Media Connect.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven