HP biedt een solide 2011 vooruitzichten, geen CEO

Hewlett Packard vertelde financiële analisten dat het bedrijf wordt geïnvesteerd en gepositioneerd om “groeien de kernmarkten en een aanval op de adjacencies”, zoals het zijn vooruitzichten bood voor het komende jaar.

Het bedrijf zei dat het verwacht dat de omzet voor het boekjaar 2011 inkomsten te zijn tussen de $ 131.500.000.000 tot $ 133, 0,5 miljard, een stijging van 5-7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst per aandeel zal tussen de $ 5,05 en $ 5,15, of 12-14 procent stijging ten opzichte van vorig jaar.

Wall Street had verwacht een omzet van $ 131.400.000.000 en verwachtte HP om niet-GAAP winst van $ 4,99 per aandeel te leveren.

De vooruitzichten zijn bijzonder kritisch omdat HP is nog steeds zonder een permanente CEO en de weg vooruit, zij het financiële of strategische, kan een omweg of twee, afhankelijk van wie het sturen van het schip in de komende maanden te raken.

Critici hebben de beleggingsstrategie ondervraagd, en merkt op dat HP – als bedrijf wiens naam was ooit synoniem met “innovatie” is het kopen van technologie door middel van acquisities.

In haar openingstoespraak presentatie voor analisten vandaag, CFO en interim CEO Cathie Lesjak bevestigde het bedrijf zich inzet om de investeringen de ontwikkeling van onderzoek en, zeggend dat het R & D zullen sneller groeien dan de omzet in het fiscale jaar 2011. HP, zei ze, heeft een “evenwichtige investering in de biologische R & D en gerichte M & A.

Innovatie is, heeft en zal blijven kern voor HP, ‘zei ze.

Echter, was ze unapologetic voor de acquisities, te gaan tot het uiterste om de checklist die eventuele overname gaat door, met inbegrip van vragen over de mogelijkheid om de technologie over meerdere segmenten van het bedrijf te benutten als een middel om groeiende markten en de inkomsten en voortbouwend op markeren de bredere strategieën.

andere hoogtepunten

: Interim CEO van HP: Board houdt CEO kandidaten, zullen we te maken met Oracle

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

De kaderleden werden gevraagd of de vaste forecast en strategisch plan aangeboden bij de bijeenkomst was een indicatie dat de volgende CEO iemand van binnen zou zijn. Lesjak was er snel bij om te zeggen dat analisten niets weg moet nemen van de vergadering over de vraag wie de volgende CEO zou kunnen zijn. De commissie heeft haar verteld, zei ze, dat er zowel een goede interne en externe kandidaten. Lesjak benadrukte dat de Palm overname niet is opgenomen in de richtlijnen voor de Personal Systems Group. In plaats daarvan, blijft het geïncubeerd in de Corporate / Other segment. Palm is een investering op lange termijn, zei ze. En terwijl een WebOS tablet is op de weg, het is duidelijk dat er nog grotere plannen voor het mobiele besturingssysteem die verder gaan dan de film, Ann Livermore en Lesjak gezegd – een paar keer, eigenlijk – dat de investeringen in O & O verschuift naar te zetten. meer dollars in innovatie voor “nieuwe dingen,” in tegenstelling tot “het handhaven van dingen.” In 2008, slechts 35 procent van de R & D-budget ging naar producten die technologie naar voren in de toekomst zou verhuizen. Vandaag de dag, dat segment krijgt 58 procent van de begroting. Lesjak benadrukte ook dat de trend van onderhoud naar innovatie dollars gebeurt binnen het bedrijf;. Het bedrijf sprak over de grote doelmarkten, maar zei dat “het andere verhaal hier” is dat het bedrijf niet effectief is met betrekking tot andere potentiële markten. In het bijzonder, is het bedrijf bekeek de onderneming en de opkomende markten als targets voor nieuwe groei. Als zodanig, het zei dat het groeit haar sales force, niet alleen in grootte, maar ook in de kwaliteit; De groei van digitale content is het stimuleren van de noodzaak van een naadloze connectiviteit tussen meerdere apparaten – klanten willen hun inhoud op hun voorwaarden, op de keuze van hun. apparaat en zijn niet van plan om een ​​aanbod dat data stropdassen aan een enkel apparaat te accepteren. “De hoeveelheid digitale content verdubbelt elke 18 maanden, ‘zei Lesjak.” We moeten opslaan, beheren, toegang en print die inhoud.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand