HP, Intel versterken high performance computing alliantie

Hewlett Packard en Intel zei maandag dat ze een alliantie die is gericht op high-performance computing toegankelijker te maken voor ondernemingen via best practices en op maat gemaakte hardware te maken zal vormen.

In het kader van het partnerschap, schetste op de International Supercomputing Conference in Frankfurt, Duitsland, zullen de bedrijven centers of excellence die draaien rond best practices voor het plannen, implementeren en beheren van high performance computing (HPC) versnelling te creëren.

We duiken in, waar ivd de grootste impact en wat het betekent voor de toekomst van big data analytics zal hebben.

Hardwareleveranciers worden steeds bekeek HPC als een groei-laan, omdat bedrijven de pk’s voor analytics en big data workloads nodig. Traditioneel is HPC gebruik beperkt tot academici en overheden.

De uitdaging voor deze HPC-spelers is dat workloads kunnen worden geleverd via pay-as-you go cloud-modellen. Het is niet duidelijk welke soorten van de ondernemingen zal HPC huren vs. build systemen.

Wat betreft de hardware Frameworkgebruiker van de vergelijking, HP zei het zijn HPC kader dat is gebaseerd op de Apollo serverimplementaties, de samenwerking verschaffen.

HP’s Apollo servers draaien op Intel-chips en zal draaien rond Intel Xeon Phi en Omni-Path interconnect technologie.

Intel en HP zeiden dat ze zullen het HPC centrum van uitmuntendheid in Grenoble, Frankrijk versterken evenals bouwen één uit in Houston, Texas. De bedrijven toegevoegd dat zij ook onafhankelijke softwareleveranciers en partners zullen integreren in deze centra.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s