HP mist op Q4 winstdoelstellingen op de eerste post-split rapport

Vers van het bedrijf splitsen, Hewlett Packard gepubliceerd vierde kwartaal financiƫle resultaten na de bel op dinsdag, en de resultaten waren over de hele kaart.

Non-GAAP bedroeg de winst 93 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 25700000000, een daling van negen procent jaar-op-jaar.

Wall Street was op zoek naar de winst van 97 cent per aandeel met 26360000000 $ aan inkomsten.

Na maanden in de maak, het plan om de belegerde Hewlett Packard opgesplitst in twee afzonderlijke entiteiten eindelijk gebeurd op 1 november, het verdelen van de erfenis merk in Hewlett Packard Enterprise en HP Inc., een consument-gerichte business voor pc’s en printers.

HP Enterprise begon de handel op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool “HPE” op 2 november HP Inc. behield de “HPQ” symbool op dezelfde beursvloer.

Echter, HP vastgelegd in het verslag van dinsdag dat het vierde kwartaal resultaten omvatten zowel HP Inc. en HP Enterprise bedrijven voorafgaand aan 31 oktober.

Een primaire focus voor HP Inc. in de lange termijn zal 3D printing terwijl HPE is herstellende van massale ontslagen en andere kostenbesparende maatregelen als het probeert om zijn cloud portfolio up-to-par tegen de wil van Microsoft, Amazon en IBM te brengen.

Toch, aan beide zijden van HP hebben werk te doen voor hen vijf van de zes van HP’s oorspronkelijke kern groepen (Personal Systems / pc’s, printers, software, Enterprise Services en Financial Services) zagen de omzet inzinking tijdens het kwartaal.

Alleen de Enterprise Group, die servers en netwerken omvat, zag een lichte opleving van twee procent hogere omzet op jaarbasis.

Niettemin, Meg Whitman, CEO van HP Enterprise en voorzitter voor HP Inc., pochte HP Enterprise is uitgeschakeld voor een “zeer sterke start.”

“De nieuwe onderneming business segmenten leverde een tweede opeenvolgende kwartaal van constante valuta groei van de omzet in Q4, en wij geloven dat momentum zal versnellen in FY16,” Whitman schreef in voorbereide opmerkingen.

HP Inc. CEO Dion Weisler verscheen voorzichtiger in zijn opmerkingen, terwijl de verdediging van HP’s strategie.

In deze uitdagende markten, nemen we beslissende acties die onze core business, die de meerderheid van onze kasstromen genereert zal beschermen, “zei Weisler.

Vooruitblikkend naar het fiscale eerste kwartaal van 2016, HP Inc. naar verwachting non-GAAP winst te leveren tussen 33 en 38 cent per aandeel. Voor het belastingjaar 2016 over het algemeen, HP bood een range tussen de $ 1,59 en $ 1,69 per aandeel.

HP Enterprise bood zijn eigen Q1 scala van 37-41 cent per aandeel met als doel van $ 1,85 tot $ 1,95 een pop aan het eind van het jaar.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september