HP, Tsinghua partner in joint Chinese onderneming tech onderneming

PK

Hewlett-Packard en Tsinghua Holdings hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese onderneming, storage- en server-markt domineren aangekondigd.

Onthuld op donderdag, zal de overeenkomst resulteren in een nieuw bedrijf genaamd H3C, bestaande uit H3C Technologies en HP’s China-gebaseerde server, storage en IT-diensten bedrijven. Onder de voorwaarden van de overeenkomst, Tsinghua’s dochteronderneming, Unisplendour Corp., zal een belang van 51 procent in het nieuwe bedrijf te kopen voor ongeveer $ 2300000000 – de waardering van de totale activiteiten van $ 4,5 miljard netto in contanten en schuld.

HP zegt dat de combinatie van beide bedrijven zal resulteren in de nieuwe H3C om een ​​”technologie powerhouse ‘in China,” met een marktleidende portfolio die zullen worden als nr.1 in netwerken en een leider in servers, storage en IT-diensten.

H3C zal een dochteronderneming van Unisplendour van Tsinghua, die fungeert als de asset management arm van de Tsinghua University in China. Unisplendour is op dit moment in de top softwareleveranciers en system integrators in China en heeft in een lange-termijn strategische distributieovereenkomst met HP sinds 1999. Hewlett-Packard geweest zal de volledige eigendom van de bestaande China gevestigde bedrijven, waaronder HP Enterprise Services, Software behouden HP Cloud Helion, Aruba Networks, evenals de firma Printing en Personal Systems unit.

De nieuwe onderneming zal de exclusieve provider voor HP’s server, storage en networking portfolio en hardware ondersteunende diensten in het land te worden. H3C, dat zal goed zijn voor ongeveer 8.000 medewerkers, zal naar verwachting ongeveer $ 3100000000 aan jaarlijkse inkomsten te genereren.

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van 2015, onderworpen aan een stemming door Unisplendour aandeelhouders.

Weiguo Zhao, voorzitter van de Tsinghua UniGroup en Unisplendour Corporation commentaar

In mei, de tech-reus onthulde een nieuwe technologie lab gevestigd in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. HP investeerde € 5.100.000 in de oprichting van het centrum, dat zal worden gebruikt voor werknemers om ervaring en opleiding in de nieuwste technologische ontwikkelingen van het bedrijf te krijgen. Daarnaast zal HP’s Technology Lab ook ondersteuning en middelen voor de lokale onderwijsinstellingen, zoals de Technische Universiteit in Sofia en de John Atanasov High School of Electronics.

Meer over Hewlett-Packard

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

HP lanceert pre-geïntegreerde systemen voor NFV; HP onthult € 5.1m Technology Lab in Bulgarije; HP vernieuwt, lanceert servers gericht op analytics

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand