HP: We houden van de PC-eenheid

Bijgewerkt hele: HP zei dat het zal haar persoonlijke groep systemen te houden en dat het zal blijven op pc’s te verkopen.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de strategische evaluatie aangegeven dat de supply chain en inkoop hit was teveel. Ondertussen, PC unit HP’s goed presteert.

Toen Meg Whitman nam als CEO beloofde ze een snelle beslissing over de pc-divisie. Ze geleverd.

Over het geheel genomen HP’s move zinvol — althans op de korte termijn. Houden van de PC-eenheid verwijdert een veel onzekerheid voor de corporate technology kopers die waarschijnlijk om te gaan met leveranciers zoals Lenovo en Dell waren. Door het elimineren van die onzekerheid, kan HP vooruit.

PC-unit van HP is winstgevend, maar analisten merkte op dat het bedrijf is geïmplodeerd. Met andere woorden, kan HP niet verkopen van de pc-divisie en een spin-off zou een zegen voor de aandeelhouders in zijn huidige staat zijn geweest.

Jefferies-analist Peter Misek zei in een onderzoek noot deze week

In onze wereldwijde reizen hebben we keer op keer hoorde opnieuw hoe uw PC business vrijwel is geïmplodeerd, omdat de spin-off beslissing. Lokale managers in Azië, Latijns-Amerika en Europa zijn machteloos om de concurrentiepositie bericht te bestrijden, en klanten vrezen dat u niet zijn toegewijd aan het bedrijf en daarom elders te gaan (voornamelijk Lenovo en Dell). Wij stellen ofwel 1) onmiddellijk aan te kondigen een verbintenis tot de pc-business (bijvoorbeeld, multi-jaar on-site garantie, samen met lokale banken te financieren), of 2) een private equity firma koopt een belang in de onderneming.

Op een conference call met analisten, Whitman zei ze gekeken naar de kosten van een spin-off evenals opstartkosten. Zodra de nummers werden gekraakt, was het duidelijk dat HP moet de PC bedrijf te houden. “PSG profiteert van mondiale schaal en innovatie HP’s,” zei Whitman. “Het zou heel moeilijk zijn voor een nieuwe pc bedrijf om zo’n sterk merk op te bouwen.

: HP maken van een andere draaien op Windows 8 tablets

CFO Cathy Lesjak zei dat de jaarlijkse synergieën tussen PSG en HP leiden tot operationele synergieën van $ 1 miljard per jaar.

De redenen om de PC-eenheid neer op het volgende te houden

Op de lange termijn, HP’s beslissing om de PC-eenheid houden is niet een slam dunk. PC’s zijn nog steeds een lage marge commodity business en het is onduidelijk of het toestel cutting edge ontwerpen kan leveren, navigeren in de tablet markt en het genereren van buzz consument. Toen voormalig HP CEO Leo Apotheker kondigde plannen aan om de pc-business te ontsnappen, het grootste deel van de kritiek draaide rond de levering en communicatie niet het einddoel.

De uitdaging voor HP is om de marges te verhogen terwijl het spelen in de pc-markt. Voor het derde kwartaal, PC unit HP’s was 31 procent van de omzet. Whitman erkend dat er druk op de marges zal zijn, maar het bedrijf zal werken op de supply chain en het ontwerp-pc’s die aantrekkelijk zijn voor zowel de consument als de onderneming. HP executives erkend dat HP nam een ​​competitieve hit uit rivalen. Whitman voegde eraan toe dat de klanten vertelde haar dat “onzekerheid is niet je vriend hier” en hielden weg op orders.

Whitman zei in een verklaring

HP zet zich in voor PSG, en samen zijn we sterker.

De PC-unit is ook verweven met HP;. Het zou 1500000000 $ kosten om het spin-off in de opstartkosten;. HP zou verliezen supply chain schaal die andere eenheden zou kwetsen;. De PC-eenheid zou moeite zonder HP’s channel relaties en merk.

Hoe moet HP organiseert het ontwerp teams? Misek gesuggereerd dat HP zijn design team moet scheiden van de bureaucratie. Betere ontwerpen zou helpen HP strijd Apple en het genereren van sales onderneming als consumerization grijpt;? Heeft HP te wortelen in de voorkant van de IT-kopers bengelen? HP kan hebben om garanties te stimuleren en het gebruik van agressieve prijszetting af te weren deals met Lenovo en Dell,. Wat is de mobiele plan? HP nog steeds niet over een mobiel plan en die het nodig heeft om samen te werken met Microsoft van Google. De WebOS is een doodlopende weg als gevolg van het ecosysteem. Whitman zei WebOS plannen worden geëvalueerd en dat HP zal opnieuw in de tablet markt te krijgen.

Whitman’s review draaide rond hoe PC’s passen in de supply chain. Het verwijderen van de pc-business zou kunnen betekenen dat HP de schaal om een ​​goede component aanbiedingen te krijgen voor haar servers zou ontbreken.

In een verklaring, zei HP

De data-driven evaluatie bleek de diepte van de integratie die zich heeft voorgedaan in belangrijke operaties zoals supply chain, IT en inkoop. Het gedetailleerd ook de belangrijke mate waarin PSG bijdraagt ​​aan HP’s oplossingen portefeuille en de totale waarde van het merk. Tenslotte bleek ook dat de kosten om deze opnieuw in een zelfstandige bedrijf gecompenseerd eventuele voordelen van scheiding.

Going forward, HP’s Todd Bradley, die de PC-eenheid loopt, zei dat het bedrijf zich inzet voor de PC en is van plan om het bedrijf te verbeteren. opmerkingen Bradley’s op de conference call klonk als elke andere pc-bedrijf. Het plan is om efficiënter te worden, te ontwerpen betere pc’s en zich richten op de opkomende markten.

HP behoudt top PC plek, maar Lenovo pieken tot No. 2 in trage markt; Kan een HP mobiel workstation de enige computer die u ooit nodig zult hebben, HP:? Is het een gebroken vennootschap; HP CEO Whitman duwen voor het besluit van de PC-eenheid? tegen het einde van het jaar geen snelle oplossingen bij HP, zeggen analisten; grootste uitdaging HP’s vs. IBM, Oracle: Continuïteit, HP CEO Whitman: PC spin-off nog in het spel, Autonomy deal ook, HP’s CEO carrousel vervolgt: Whitman officieel in , Apotheker out

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Houden van de pc-business elimineert onzekerheid, maar belangrijke vragen nog steeds voor de eenheid.

Een van de belangrijkste items

Hier is waar HP staat in de pc-markt.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s