HP ZBook 15 G2 Mobile Workstation beoordeling: Snel en robuust, met een high-res scherm recensie

Mobiele workstations zijn gespecialiseerd en dure computers ontworpen voor high-end functionaliteit in een relatief compact formaat. HP introduceerde de ZBook vorig jaar over te nemen van de populaire ProBook en EliteBook serie. Dit jaar is de CES show in Las Vegas zag de invoering van een 14-inch ultrabook-formaat ZBook. Terwijl we wachten op die om door te komen, zijn we op zoek naar de 15-inch HP ZBook 15 G2 Mobile Workstation, die verkoopt voor tussen de £ 1.313 en £ 2.854 (ex. BTW) in het Verenigd Koninkrijk, afhankelijk van de configuratie.

Onze review-exemplaar van het 15,6-inch ZBook 15 G2 had een LED-backlit IPS EDP-scherm met anti-glare en een resolutie van 3200 bij 1800 pixels; Afbeeldingen:. HP

chassis constructie Deze notebook is bijna foutloos – solide, taai en veerkrachtig. Het is gemaakt van aluminium legering die is dik genoeg bijna geen flex om ervoor te zorgen op alle in het deksel gedeelte, dat is een zeldzaamheid op de meeste notebooks. De scharnieren voelt robuust, en het scherm duwt helemaal terug tot 180 graden indien nodig.

De andere kant van de vaste-build munt is een gewicht vanaf 2.82kg, wat betekent dat je niet gooien de ZBook 15 G2 in een draagtas heel vaak. De voeding is een groot stenen die nog zal toevoegen aan het gewicht. Het is een groot notebook ook, met een voetafdruk van 38.1cm breed en 25,7 cm diep en het meten van 3 cm dik. Het basisgedeelte taps sterk aan de voorzijde in een poging om het systeem gezien een minder dikke uiterlijk, maar het is waarschijnlijk dat het gek lang.

HP heeft nadenken over esthetiek gegeven, en de ZBook 15 G2 Mobile Workstation heeft een aantal visuele aantrekkingskracht. Het deksel sectie heeft een tweedelige constructie die helpt breken de uitgestrektheid en dient een tweeledig doel van het plaatsen van een beetje een iets rubberen afwerking aan de buitenste randen – vermoedelijk om te helpen met grip als je nodig hebt om op te heffen van het systeem. Het kleurenschema binnenkant is lei-grijs en zwart.

Aan de onderzijde wordt de 8-cell 83Wh batterij vrijgegeven door één vangst, terwijl een tweede vangst brengt een grote plaat die zonder gereedschap toegang tot de belangrijkste componenten voor onderhoud en upgrades geeft. Er is een SIM-slot onder de batterij voor de geïntegreerde mobiele breedband (HSPA + en LTE) module.

Er zijn verschillende weergave-opties te bieden: een LED-backlit EDP-scherm met anti-glare coating in 1920 door 1080 pixels, een LED-backlit IPS EDP met anti-glare en PSR (panel self-refresh) in 1920 door 1080, en, zoals vermeld op onze review unit, een LED-backlit IPS EDP met anti-glare in 3200 door 1.800.

Kijkhoeken waren heel goed op de matte IPS-paneel, en de hoge resolutie is goed voor het zien van een heleboel informatie op het scherm in een keer en het werken aan fijne details. Onvermijdelijk zijn er waarschijnlijk een aantal problemen met de 3200-by-1800-pixel (235ppi) resolutie zijn. Bijvoorbeeld schaalvergroting tekst in een Word-document om het meer leesbaar niet ook opschalen pictogrammen en menu’s: om dat te doen, moet je het bureaublad scaling in Display dialoog van het bedieningspaneel te wijzigen: de standaardinstelling is 125 procent.

Onze review-exemplaar kwam met de top-end GPU optie, Nvidia’s Quadro K2100M met 2 GB GDDR5 dedicated videogeheugen. Andere opties zijn de Quadro K610M met 1GB, Quadro K1100M met 2GB en AMD FirePro W5170M met 2GB.

Conclusie

Audio wordt geleverd via de geïntegreerde stereo speakers zitten boven het toetsenbord. Het volume is luid genoeg voor multimedia presentaties geleverd aan kleine groepen, hoewel de geluidskwaliteit is niets enthousiast over te worden.

Het toetsenbord met achtergrondverlichting, die een aparte numpad heeft, vertoont een kleine hoeveelheid flex, maar niet genoeg om zorgen over. Key reizen is minimaal, maar, en we vonden het toetsenbord een beetje te licht-touch voor onze smaak. De achtergrondverlichting heeft twee intensiteit instellingen die u kunt variëren via een Fn-toetscombinatie.

Het touchpad is groot en voorzien van niet minder dan zes stevige fysieke knoppen. De drie bij de top zijn voor gebruik met de aanwijsknop die zit tussen de G, H en B toetsen. Het touchpad ondersteunt de scroll en zoom gebaren en is gemakkelijk uitgeschakeld door een dubbele tik in de linker bovenhoek, wanneer het niet operationeel een klein oranje licht in die hoek herinnert u van het feit.

HP ZBook 15 G2:. Rechterzijde; HP

De ZBook 15 G2 heeft tal van poorten en aansluitingen, maar er zijn nog enkele opmerkelijke afwezigheden. Op de achterzijde vindt u een USB 3.0-poort en een RJ-45 Ethernet-aansluiting te vinden, samen met het vermogen. De rechterrand herbergt de optische drive, een VGA-poort aan de achterzijde op deze rand, plus een tweede USB 3.0-poort, een audio-aansluiting en een SD-kaartsleuf.

HP ZBook 15 G2: linkerkant; HP.

De ventilator vent beslaat ongeveer een derde van de ruimte aan de linkerkant. Daarachter is een USB 2.0-poort, terwijl in de voorkant van de vleugel is een Thunderbolt-2-poort, een DisplayPort 1.2-aansluiting, een derde USB 3.0-poort (met laden), een smartcard-lezer en een ExpressCard-sleuf. Die opmerkelijke afwezigheid omvatten eSATA en HDMI.

Er is een webcam boven het scherm, geflankeerd door een paar microfoons. De WLAN en WWAN-antennes (twee van elk) zijn ingebouwd in het chassis boven het scherm.

De statuslampjes bevinden zich op de taps toelopende voorkant van het chassis en, net als alle lichten op deze notebook, zijn klein en subtiel. Ze zijn ook onmogelijk om goed te zien, tenzij je achterover leunen om te onderzoeken – moesten we de notebook aan de legendes te zien om te ontdekken wat ze verwijzen op te heffen. Niet erg gebruiksvriendelijk.

Onze review-exemplaar werd geleverd met Windows 7 Professional geïnstalleerd. Windows 8.1 is ook een optie, maar er zijn geen touchscreen varianten van de ZBook 15 G2.

Zoals je zou verwachten van een workstation-class notebook, er zijn high-end processor opties aangeboden. Deze omvatten vier Core i7 variaties en een Core i5 keuze. In feite, HP biedt niet minder dan 22 op maat gemaakte configuraties op zijn Britse website, hoewel onze review-exemplaar van de combinatie van hoge-resolutie scherm en 2.9-3.9GHz Intel Core i7 4910MQ, 16GB RAM en een 256GB SanDisk SSD was niet onder hen.

Storage opties omvatten SSD van 128 GB tot 512 GB en SATA harde schijven van 500GB tot 1TB.

De Windows Experience Index (WEI) voor Windows 7 prijzen van de CPU, geheugen, graphics en opslagsubsystemen uit van 7,9. De ZBook 15 G2 behaalde uitstekende scores over de gehele linie, met de 256GB SSD het bereiken van een perfecte 7,9

Processor (berekeningen per seconde) 7,7; geheugen (RAM) (Memory bewerkingen per seconde) 7,8; ​​Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) 7,1; Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) 7,1; Primaire harde schijf (Disk data transfer rate ) 7.9

Om een ​​second opinion over de CPU en grafische prestaties te krijgen, liepen we Cinebench R15, waarin de volgende scores geleverde

Om deze in perspectief te plaatsen, de snelste notebook-formaat systeem dat we hebben getest tot op heden, Eurocom’s Panther 5SE, leverde een CPU score van 1524 en een OpenGL score van 91.67fps (deze server-class 12-core Xeon-gebaseerde systeem kostte meer dan £ 5000 wel).

Voor een andere kijk op het opslagsubsysteem, liepen we de Atto Disk Benchmark, met de volgende resultaten

Overdrachtsnelheden van 578MB / s schrijven en 757.9MB / s lezen zijn zeer snel inderdaad, back-up van de ‘perfecte 7.9’ opgenomen door de WEI benchmark.

Voor zover levensduur van de batterij betreft, niet je hoop op te staan. Zelfs gewoon zitten op ons bureau voor een ochtend het doen van iets meer dan stationair draaien, de 8-cell 83Wh batterij liep van 100 procent naar 80 procent. Toen we gevolgd door metingen van stroomverbruik, kregen we levensduur van de batterij schattingen variëren van iets minder dan 6 uur (stationair draaien, scherm op de helderheid van 25%) tot iets minder dan 1 uur (hardlopen Cinebench met 100% helderheid van het scherm). Een middelpunt tussen deze twee uitersten geeft u ongeveer 2,5 uur, wat niet is verschrikkelijk, zoals je mag verwachten van een notebook als deze een groot deel van de tijd om te worden Deskbound. Maar als je nodig hebt om te reizen met de ZBook 15 G2, zijn bakstenen van een AC-adapter zal waarschijnlijk moeten ook komen.

HP’s ZBook 15 G2 is een indrukwekkend mobiel werkstation, met tal van beschikbare configuratie-opties die u kunt afstemmen op uw wensen. Het gemak van de interne toegang zal IT behagen afdelingen en de robuuste bouw is een echte plus punt, zelfs als het maken voor een zware notebook. Als u meer typen te doen dan met de muis werken, wil je misschien eerst proberen het ondiepe toetsenbord, en het zou leuk zijn om HDMI en eSATA-poorten aan boord te zien zijn geweest.

Levensduur van de batterij is niet groot, maar over het algemeen is dit een goed gebouwde systeem dat zeer goede prestaties voor de prijs levert.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop