HP’s datacenters gaan Cisco gratis

Terug in april, HP lanceerde hun directe aanval op Cisco in het datacenter door hun gestelde doel om een ​​Cisco-vrije wereld voor HP (en bij implicatie, HP’s klanten). Gisteren kondigde zij aan dat de HP datacenters met succes de overstap hebben gemaakt naar een all-HP routing en switching-infrastructuur, het verwijderen van Cisco componenten uit die rollen binnen hun datacenters. Alle zes van HPs kern datacenters de overstap gemaakt in de afgelopen zes maanden, zonder het nemen van een van de datacenters offline voor de overgang.

Het zal interessant zijn om te zien hoe transparant HP zal worden in verband met operationele problemen in deze datacenters nu dat de infrastructuur alleen draait op HP product. Veel meer dan alleen maar een demonstratie van de technologie, worden deze datacenters loopt HP’s wereldwijde operaties met inbegrip van hun Internet dienstenaanbod, transactieverwerking, en natuurlijk, de websites hp.com.

Terwijl noch HP noch hun nu geïntegreerd 3com overnames zijn nieuw in het datacenter networking markt, hebben zij niet eerder geweest in zo’n vijandige relatie met Cisco. De “wij of zij” marketing mentaliteit is veel anders dan de “kunnen we niet allemaal met elkaar opschieten” benadering meestal aangetroffen in de computer-technologie marketing op bedrijfsniveau. Het is duidelijk dat HP beschouwt dit als een belangrijke stap in het bepalen van haar eigen geconvergeerde infrastructuur aanbod.

Nu het interessante tweedeling hier lijkt HP’s boodschap, ze willen klanten bevrijden van eigen protocollen en technologieën, zoals geïllustreerd door Cisco en zijn touting het gebruik van open standaarden. Maar de algemene geconvergeerde infrastructuur boodschap is één van de klanten in feite zetten hun eieren in de mand van een enkele leverancier.

HP heeft een omvangrijke portefeuille aanbod in de computer-spectrum en voor een groot percentage van hun klanten waarschijnlijk een oplossing die uitsluitend gebruikt HP technologieën. Cisco, aan de andere handen, heeft een veel smaller assortiment en vult hun aanbod door samen te werken met de andere leveranciers die nodig zijn om complete oplossingen voor klanten te bieden.

Dit laat ons achter met het volgende scenario: HP, ondanks het gebruik van “open” technologieën, is veel meer kans om een ​​klant te vergrendelen in een enkele vendor oplossing, terwijl Cisco, met hun “eigen” normen, heeft meer kans om een ​​multivendor-oplossing te leveren aan problemen van klanten.

Soms is er om te bepalen wat “is” is.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport