HP’s Kevin Bury over hoe cloud en SaaS helpen de weg vrijmaken voor grotere IT-efficiency in 2011, en verder

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Kom meer te weten. Sponsor: HP.

B arcelona – Welkom in een speciale BriefingsDirect podcast van de HP Software Universe 2010-conferentie in Barcelona, ​​een interview met Kevin Bury, Vice President en General Manager, en Neil Ashizawa, Manager van producten, zowel met HP Software as a Service.

We waren bij Software Universe in begin december tot een aantal belangrijke enterprise software en oplossingen, trends en innovaties te ontdekken, maken van nieuws over HP’s ecosysteem van klanten, partners en ontwikkelaars. [Disclosure: HP is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

Deze discussie, met twee managers van HP, richt zich op de software as a service (SaaS) markt en hoe het en cloud computing zijn omvorming van de toekomst van IT.

Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions, gemodereerd de discussie net na de uitrol van HP’s grote management applicatie lifecycle (ALM) nieuws, de vrijlating van ALM 11. [Zie meer op HP’s nieuwe ALM 11 aanbod. ]

Hier zijn een aantal fragmenten over de toekomst van SaaS-discussie

B ury: We zien veel interesse in de huidige markt voor SaaS en cloud. Ik denk dat het een verlengstuk van wat we hebben gezien de afgelopen tien jaar, van bedrijven op zoek naar manieren waarop zij de efficiency van hun IT-budgetten kan rijden. En als zij in het bijzonder worden geconfronteerd in deze moeilijke economische tijden proberen om zo veel als ze kunnen doen, zijn ze op zoek naar manieren om het optimaliseren van hun investering.

Als je kijkt naar wat ze doen met SaaS, het geeft hen de mogelijkheid om applicaties uit te besteden, profiteren van de cloud, profiteren van webtechnologieën om te kunnen deze software-oplossingen te leveren aan hun klanten of bestanddelen binnenkant van het bedrijf, en doe het op een manier waar ze de snelheid kunnen rijden naar zeer, zeer snel te waarderen.

Zij kunnen profiteren van het krijgen van meer waar voor hun geld, omdat ze niet over hun mensen gericht zijn op die initiatieven intern en ze zijn in staat om het te doen in een financieel model dat ze enorme waarde geeft, omdat ze kunnen trakteren op hebben als operationele kosten in tegenstelling tot een kapitaal kosten. Dus, als we kijken naar het belang van onze klanten, zien we veel meer interesse in, “HP, helpen ons te begrijpen wat er beschikbaar is als een service.”

Verschillende componenten dan onder meer SaaS, infrastructuur as a service (IaaS), zeker platform as a service (PaaS), met het uiteindelijke doel van het verplaatsen van meer en meer in de cloud. SaaS is een opstapje om er te komen, en vandaag de dag ongeveer de helft van alle soorten cloud oplossingen beginnen met SaaS.

Waar gaat dit ding gaat? Wanneer is het het gaan beëindigen? Is het gaat eindigen? Ik geloof niet dat het is. Ik denk dat het een voortdurende continuüm. Het is echt een evolutie van welke diensten hun kiezers proberen te consumeren, en het bedrijfsleven reageert door te kijken naar verschillende alternatieven voor deze oplossingen.

Bijvoorbeeld, als je kijkt naar waar SaaS begonnen, kreeg het begon omdat zakelijke afdelingen waren gefrustreerd, want het was niet responsief genoeg. Ze gingen uit en maakten ze besluiten om te beginnen met het consumeren van Application Service Provider (ASP) source oplossingen, en ze geïmplementeerd ze heel, heel snel. In eerste instantie was niet op de hoogte van dit.

Nu, terwijl IT meer bewust van deze is geworden, zij erkennen dat hun zakelijke gebruikers verwachten meer. Dus, ze zeggen: “Oké, we moeten niet alleen omarmen, maar we moeten het in-huis uit te brengen, uit te vinden hoe we kunnen werken met hen samen om ervoor te zorgen dat we nog steeds rijden standaardisatie, en we zijn nog steeds gericht op alle van de compliance en beveiliging. ”

Bedrijfsgegevens is absoluut het meest waardevolle bezit dat de meeste bedrijven hebben, en dus zijn ze nu dat ze hebben om het te omarmen hebben gezien. Maar, als ze kijken op de weg, het beweegt van net SaaS naar nu kijken naar een hybride model, waar ze naartoe gaan om IaaS en Platform omarmen as a Service, die echt vormde de basis van wat de cloud is en wat we kunnen zien van het vandaag nog. Maar, het zal blijven evolueren, volwassen, en nieuwe dingen die we niet eens weten nog niet bieden.

Ergens tussen

HP rolt ALM 11 in Barcelona beheerde automatisering uit te breiden voor de moderne toepassingen, nieuwe ALM 11 HP’s helpt begeleiden IT door middel van het verschuiven van landschap van de moderne applicatie-ontwikkeling; Dave Shirk beschrijft hoe HP’s Instant-On Enterprise initiatief is gericht op veranderende eisen op het bedrijfsleven en de overheid; HP’s Bill Veghte op het managen van complexiteit amid convergerende IT ‘buigpunten

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

A shizawa: Ongeveer een jaar, jaar-en-een-half geleden, mensen nog steeds proberen hun gedachten rond dit idee van cloud te krijgen. We zitten in een fase nu waar veel organisaties daadwerkelijk de vaststelling van de wolk als een sourcing strategie of zij bouwen andere strategieën aan te nemen. We zijn waarschijnlijk verleden early adopter en nog veel meer in de reguliere. Ik verwacht het zal blijven groeien en in een stroomversnelling.

Nu, het wordt steeds veel meer betrokken. Ik zou zeggen dat ze eigenlijk steeds meer van een makelaar. Vroeger, toen het ging om de dienstverlening aan het bedrijfsleven te rijden, waren ze meer gericht op te bouwen. Nu, met deze wolk ze optreedt in een rol als makelaar, zoals Kevin zei, zodat zij de zakelijke voordelen van de cloud kunnen bouwen.

Een van de belangrijkste onderscheidende factoren, zoals het geëvolueerd, in de manier waarop ik het zie, is echt in de economische principes achter wolk versus managed service en ASP. Met cloud, zoals Kevin eerder vermeld, u in principe benutten uw operatie kosten budgetten en te verminderen dat kapitalisatie die normaal gesproken zou je nog moet doen in een historisch ASP of managed service.

Cloud brengt aan de tabel een zeer dwingende economische business model, dat is heel belangrijk voor grote organisaties.

Maar als ze gaan om de SaaS-oplossing te nemen, dat ze dierenarts uit de integratie mogelijkheden – om eruit te komen in front dat. Ook heeft de integratie niet alleen stoppen op technisch niveau. Er zijn ook de zakelijke aspecten van de integratie ook. Je moet er ook voor zorgen dat de service levels gaan wat de wens van uw zakelijke gebruikers ‘zijn en dat je kunt afdwingen, maar ook de integratie van de ondersteuning model.

Als de behoeften van de gebruiker te helpen, wat is de escalatie? Wat is de communicatie punt? Wie is de persoon die er werkelijk gaande is om hen te helpen, gezien het feit dat er nu een cloud-leverancier in de mix, evenals de cloud consument.

B ury: Organisaties kunnen overweldigd door de belofte en de hype van cloud en wat zij kan bieden worden. Mijn aanbeveling is meestal om te beginnen met iets kleins. Ik ga naar buiten en besteden veel tijd aan het praten met onze klanten en potentiële klanten. Er zijn een paar van de veel voorkomende stukjes van feedback die ik hoor dat CXOs zijn op zoek naar, als ze zien waar te beginnen met een wolk of als een dienst soort initiatieven.

De eerste van deze is, is het ook de kern van mijn bedrijf? Als een bedrijfsproces is absoluut de kern van wat ze aan het doen zijn, is het waarschijnlijk niet een geweldige plek om te beginnen. Echter, als het niet de kern, als het iets is dat bijkomende of complementair aan dat, het is iets dat mogelijk te maken zekere zin om te kijken naar outsourcing, of verplaatsen naar de cloud.

De tweede is als het mission-critical of niet. Als het missie-kritische en het is de kern, dat is iets wat je wilt uw schaars goed hebben, uw zeer gewaardeerde IT-middelen werken aan, want dat is wat uiteindelijk drijft de zakelijke waarde van IT. Teruggaan naar wat Neil eerder zei, is het steeds een makelaar. Zij hebben er slechts zoveel bandbreedte die ze kunnen leveren aan deze oplossingen en het aanbod aan hun klanten. Dus, als het niet de kern en het is niet kritiek, die zijn goede kandidaten.

We raden u klein beginnen. Zeker, het moet zeer betrokken bij dat. Dan, als je meer-en-meer comfortabel en u bent meer waarde zien, kunt u verder uit te breiden. Daarnaast zien we projecten die een veel zin te maken, dingen zoals het testen als een dienst, waarbij de IT-organisaties kunnen gebruik maken van technologie die beschikbaar is via hun partners, maar leveren via een wolk of een SaaS-oplossing, in tegenstelling tot het brengen van dit versterkt huis.

Belangrijke kans voor HP

W e zien SaaS als een van de belangrijkste drijfveren, een van de strategische initiatieven voor HP te omarmen. Terwijl ik met mijn collega’s op het leiderschap team praten, herkennen we SaaS als een van de slechts twee verbruik model klanten voor het verkrijgen van software van HP. In de traditionele licentie te spelen, kunnen ze de licentie consumeren en betalen onderhoud of, als ze willen behandelen als een operationele kosten, het zal zijn via het SaaS-model.

Als we kijken naar wat we moeten doen, zijn we zeer zwaar investeren in het maken van al onze applicaties SaaS klaar, zodat klanten ze kunnen staan ​​in hun eigen datacenter en ons datacenter of via een hybride, waar we kunnen inhouden hetzij een combinatie van deze of zelfs een derde partij.

Zo kunnen zij een managed service provider die levert sommige testen hebben. Als u uw punt eerder over de integratie, HP, vanwege onze omvang en onze diepte van onze toepassingen, kan de mogelijkheid om te integreren dat drie-weg type oplossing terwijl andere bedrijven niet hebben dat soort diepte te kunnen trekken bieden dat uit.

Als SaaS wordt nu veel meer mainstream en nog veel meer volwassen, zijn grote klanten nu op zoek naar bedrijven als HP, vanwege het feit dat we de grootte, de diepte en de breedte van de oplossingen.

Op zoek naar een relatie, T hey’re op zoek naar die relatie die gaat om deze oplossing te overstijgen en het gaat om een ​​deel van de algemene relatie tussen HP en de organisatie op de lange termijn zijn. Dus, size matters zeker als het gaat om cloud en SaaS.

Het ding dat is belangrijk om hier op te merken is dat dit een evolutie of een rijping. Het is interessant te zijn geweest in deze fase zo lang, om te zien wat klanten nu naar kijkt. En het is iets waar, zoals ik begin om uit te kijken naar de toekomst en speculeren over waar ze willen gaan volgende, ik ben het zien van een veel aanwijzingen in de richting van een model waar klanten willen dit idee van alles als een service verbruikt. We hebben zelfs onlangs gezien klanten zeggen: “Je bent dit al doen voor ons”, wat dat ook moge as-a-service oplossing zou kunnen zijn.

Kun je ook een aantal van onze mensen, zet ze terug in dat, en dan gewoon op te laden ons dat de maandelijkse of jaarlijkse vergoeding? “Neil en ik besteed veel tijd overweegt dit idee van het bedrijfsproces als een service. Dat is wat we zijn speculeren zou een volgende generatie van SaaS en cloud zijn. het is het idee van de klanten die wilden bedrijfsprocessen zoals service, dat is slechts een stap in de richting van de consumptie van alles als een service verbruikt.

Hoe zullen bedrijven in de toekomst echt in staat zijn te leveren op de belofte van wat wel en wat we erkennen als de Instant-On type onderneming? Het is de mogelijkheid om zeer, zeer snel te nemen aan data en dan in staat zijn om deze te analyseren, maken evaluaties op, beslissingen nemen en te zijn, in de term die u gebruiken, zeer wendbaar in de manier waarop zij reageren op deze ingangen.

Het ontwikkelen van patronen

Ik noemde eerder deze beweging in de richting van die toepassingen of die gebieden van het bedrijf, die niet zijn kern en het essentieel dat ze op zoek zijn naar buiten hun datacenter te verplaatsen. Dus dat is zeker iets, als we kijken naar zaken als aanvulling op wat het doet in de buurt van dingen zoals het testen als een service. Security as a service is een groot gebied dat we zien de groei in. Portefeuillebeheer Project (PPM), het helpen van de IT-organisaties bij het beheren van hun bedrijf, de day-to-day business, zijn enkele van de gebieden die we zien een heleboel groei.

In het verleden, bedrijven over het algemeen zijn zeer verzuilde. Informatie zou komen en ze niet de toegang, noch de zichtbaarheid erin vanuit een andere afdeling of een andere afdeling niet. Als je kijkt naar wat de instant-on enterprise gaat, het is de mogelijkheid om informatie zeer, zeer snel consumeren, analyseren, dan beslissingen nemen, en maak richtingsveranderingen naar wat er aan de binnenkant van hun omgeving.

As-a-service en cloud zijn zeer enablers van dat, want het geeft u de mogelijkheid om te profiteren van de technologie te nemen als enabler, in tegenstelling tot het verleden, toen ze waren gewoon een oplossing of een bedrijfsproces in het verleden dienen. Nu, ze zijn in staat om dat de hele organisatie stratificeren. Dus, ze hebben het inzicht en de flexibiliteit om real-time typen beslissingen te nemen.

De sleutel is om vroeg te verloven, leren zo veel als je kunt over de cloud en ongeveer als een dienst, en dan kijken naar bedrijven zoals HP dat de ervaring in dit te doen te hebben. We doen het al meer dan 10 jaar. We hebben veel succes verhalen die we kunnen wijzen op over hoe we kunnen helpen bedrijven profiteren van de cloud en ook wat je moet vermijden als je te verplaatsen naar de cloud kregen.

De single-belangrijkste is niet in te gaan met de verwachtingen, geen vooropgezette verwachting dat het gaat om nirvana zijn, of dat het gaat om gemakkelijk zijn. Het verplaatsen van een moeilijke business process van in huis om uit het huis, recht in de cloud, betekent niet dat het probleem verdwijnt of dat de uitdagingen gaan er van af. Je moet nog om het te benaderen met de discipline, discipline, en formele vormen van processen en methodieken, dat is wat het is echt goed in.

A shizawa: Wil je echt op zoek naar vertrouwen. Als je gaat worden het uitbesteden van bedrijfsprocessen om een ​​verkoper, je echt wilt dat vertrouwen te hebben. Wat we zien is dat er een sterke koppeling tussen uw compliance levels die je hebt in uw organisatie en het vertrouwen dat uw cloud-leverancier kunt u ook een oplossing bieden die u kunnen helpen uw compliance en normen te handhaven.

Dus, aan het eind van de dag, je echt wilt gewoon ervoor zorgen dat je in dit met een vertrouwde leverancier die een bewezen ervaring, die echt kan ervoor zorgen dat ze uw behoefte en uw wensen te begrijpen is, en ze hebben een SaaS oplossing die echt uw organisatie past.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Kom meer te weten. Sponsor: HP.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek