Huawei springt in de phablet race met Ascend Mate

LAS VEGAS – Huawei Devices lanceerde vandaag haar Ascend Mate phablet – een smartphone en tablet hybride – en Ascend D2 smartphone, als het lijkt om het aantal elektronische gadgets mensen hebben om rond te dragen met zijn all-in-one apparaten te verminderen.

Richard Yu, hoofd van Huawei Devices, zei maandag het bedrijf beschouwt een alles-in-één product als een die een grote, hoge-resolutie scherm, lange batterij heeft, gemakkelijk om rond te brengen, en sportief een betere camera. Met dat in het achterhoofd, ontwikkelde het bedrijf haar Ascend Mate apparaat aan op deze parameters te voldoen, zei hij. De executive sprak in een pre-show briefing hier op de Consumer Electronics Show (CES) 2013.

Wervend de Ascend Mate als de “grootste scherm” apparaat in de markt, Yu zei dat het heeft een 6,1-inch scherm met een screen-to-beeldverhouding van 0.73. Lange levensduur van de batterij – in de vorm van een 4500 mAH batterij – was een ander kenmerk dat hij geïdentificeerd, waarmee gebruikers een gesprekstijd van 22 uur en 13 minuten op een volle lading en 16 uur surfen op het web zou geven.

Daarentegen; Samsung Galaxy Note 2, biedt tot 16 uur en 57 minuten gesprekstijd en 11 uur en 27 minuten van Web browsing, de executive genoteerd.

Andere opmerkelijke functies voor de Ascend Mate omvatten Magic Touch, waardoor gebruikers de touch screen te navigeren zelfs met hun handschoenen één, augmented reality navigatie, “smart lezen” dat het zoeken of het vertalen van een woord, naam of zin gemakkelijk maakt, en “één- de hand user interface (UI) “, die maakt het typen met één hand minder lastig.

Ascend D2, anderzijds, werd aangeprezen als “krachtige” vanwege de complexe fabricageprocédé, zei Yu. Hij merkte het duurt 116 productieprocessen om een ​​van deze apparaten te produceren, terwijl het marktgemiddelde komt op 30 tot 40 processen.

levensduur van de batterij werd op soortgelijke wijze belicht, zoals de 3000 mAh batterij steekt gunstig af bij Apple’s iPhone 5, die een 1440 mAH beslag en heeft; Samsung Galaxy S 3; s 2100 mAh batterij, zei hij. Stof- en waterbestendigheid werd ook genoemd, met Yu gieten van een tumbler van water via de telefoon tijdens de briefing om zijn punt te maken.

De Ascend D2 zal beschikbaar zijn in China later deze maand, met een lancering in Japan “binnenkort”, Yu toegevoegd. De Ascend Mate, ondertussen, zal de Chinese markt kwam in februari 2013, terwijl andere markten hun handen verder kan krijgen op het van maart. Geen prijzen werden geopenbaard tijdens de briefing, dat wel.

Kevin Kwang van de website Asia gemeld uit de Consumer Electronics Show 2013 in Las Vegas, Verenigde Staten.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar