Human-powered ‘fladderende-wing’ plane allereerste vlucht (video) nemen

Meer dan een half millennium geleden, Leonardo da Vinci schetste de eerste mens aangedreven ornithopter. Voor eeuwen na, hebben de ingenieurs geprobeerd een LUCHTFIETS te bouwen met flapperende vleugels. Nu, een universiteit van Toronto promovendus maakte luchtvaartgeschiedenis met de eerste ornithopter in zijn soort om continu te vliegen.

Credit: Todd Reichert, Universiteit van Toronto Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart Studies (UTIAS)

Todd Reichert heeft bereikt wat vermoedelijk eerst een luchtvaart. Hij bouwde een LUCHTFIETS, “Snowbird,” met flapperende vleugels waarmee hij hoopt dat heeft een wereldrecord. Onder zijn macht en controle, de vleugels klapperen apparaat aanhoudende zowel hoogte en luchtsnelheid voor 19,3 seconden, en besloeg een afstand van meer dan 475 voet met een gemiddelde snelheid van 15,9 mijl per uur.

Opgebouwd uit koolstofvezel, schuim en balsahout, de Snowbird weegt slechts 94 pond. en heeft een spanwijdte van 105 voet, die vergelijkbaar is met die van een Boeing 737 – verbazingwekkend, de Snowbird weegt minder dan alle van de kussens aan boord.

De record-brekende vlucht vond plaats op 2 augustus op de Grote Meren Gliding Club in Tottenham, Ont., En werd bijgewoond door de vice-voorzitter van de Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de-wereld bestuursorgaan voor luchtsporten en luchtvaart wereldrecords . Volgens een universiteit release, werd het proces-verbaal vordering ingediend deze maand, en de FAI wordt naar verwachting de ornithopter wereldrecord te bevestigen tijdens zijn bijeenkomst in oktober.

Een artikel over het project in 2004 wordt uitgelegd hoe een mens aangedreven ornithopter werken

De full-scale ornithopter is een motor aangedreven vliegtuig dat één piloot draagt. Alle van de stuwkracht en bijna alle van de lift wordt gecreëerd door de mechanische klapwieken van de vleugels van de ornithopter’s. De twee vleugels van het vaartuig zijn verbonden door een middendeel, die door pylonen aangesloten op de aandrijflijn wordt op en neer bewogen. stuwkracht van de vleugels ‘is voornamelijk te wijten aan een lage druk gebied rond de voorste rand, die integreert met een kracht die bekend staat als’ leading-edge zuigkracht “te leveren. De vleugels ook passief draaien in reactie op het klapperen. Dit komt door een structuur die voldoet torsie in de juiste hoeveelheid op efficiënte stoten zodat ( “aëroelastische tailoring”). Opgemerkt zij echter dat draaien is alleen nodig om stroming scheiding op gedeelten langs de vleugel voorkomen. Hij produceert geen stuwkracht op dezelfde wijze zoals door scherpe vleugels met weinig leading-edge afzuiging.

De prestatie duurde meer dan de wil en inzet Reichert’s. De Snowbird development team omvatte ook een paar van de Universiteit van Toronto studenten, vrijwilligers uit de gemeenschap, en UTIAS emeritus hoogleraar James D. DeLaurier, die een groot deel van het fundament gelegd voor een full-scale omithopter geloodst.

Doorheen de geschiedenis, talloze mannen en vrouwen hebben gedroomd van vliegen als een vogel onder hun eigen kracht, en honderden, zo niet duizenden hebben geprobeerd om dit te bereiken. Dit is een van de laatste van de luchtvaart primeurs “, zegt Reichert.

HPO De Snowbird van U van T Engineering op Vimeo.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving