IBM, DoJ vestigen op online werkaanbieding discriminatie klacht

Tech gigant IBM heeft ingestemd met $ 44.400 in burgerlijke sancties betalen om een ‚Äč‚Äčklacht bij de Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) over online vacature discriminatie af te wikkelen.

De tech reus vermeende overtreden van de anti-discriminatiebepaling van de Immigration and Nationality Act (INA) wanneer het geplaatst online jobaanbiedingen voor de toepassing en softwareontwikkelaars. Volgens de klacht, IBM’s vacatures bevatte staatsburgerschap voorkeuren voor de F-1 en H-1B tijdelijk visum houders.

Terwijl de F-1 visa worden afgegeven aan buitenlandse studenten studeren in de VS en H-1B visa worden afgegeven aan gespecialiseerde vreemdelingen, is de INA geen discriminatie op grond van staatsburgerschap, tenzij die nodig zijn om te voldoen aan de wet, de overheid edicten of contracten met de overheid mogelijk te maken.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie zei vrijdag dat, hoewel online job IBM postings waren naar functies die zou vereisen werknemers om in het buitenland te werken, de anti-discriminatiebepaling van de INA staat niet toe dat bedrijven voorkeuren voor bepaalde soorten van visa uit te drukken.

Met name de INA voorkomt dat bedrijven uit de vraag of die duiden op een voorkeur voor tijdelijk visum houders in plaats van te overwegen een lokale, US-based nationale.

Onder de schikking overeenkomst zal IBM $ 44.400 in burgerlijke sancties te betalen aan de Amerikaanse overheid, en heeft ook ingestemd met de inhuur procedures te herzien. De tech reus HR-medewerkers zijn ook verplicht om te worden omgeschoold in INA compliance, en moet de DoJ te melden voor de komende twee jaar.

Werkgevers moeten alle in aanmerking komende kandidaten gelijke kansen om te concurreren voor de werkgelegenheid te geven “, zegt Jocelyn Samuels, waarnemend adjunct-procureur-generaal voor de afdeling Burgerrechten van het ministerie van Justitie.” De afdeling is toegewijd om werkgevers niet onrechtmatig discrimineren burgers van de VS en andere werk-geautoriseerde personen op basis van hun staatsburgerschap.

In augustus, als gevolg van de dalende verkoop van hardware en slechte winstmarges, IBM; verlengd zomervakanties, want het merendeel van de US-gebaseerde hardware personeel door middel van een verlof week. De tech reus, Q2 resultaten, waren een allegaartje, als Big Blue gerapporteerde winst van $ 3200000000, of $ 2,91 per aandeel op een omzet van $ 24900000000 – down drie procent ten opzichte van een jaar geleden.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs