IBM en BT om nieuwe Britse cybersecurity stageplaatsen te lanceren

E-Skills, sector Skills Council in het Verenigd Koninkrijk voor het bedrijfsleven en de informatietechnologie, zal het leerlingwezen in cyberbeveiliging te lanceren later dit jaar in samenwerking met een aantal technologiebedrijven.

De bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de regeling onder meer IBM, BT, QinetiQ, Cassidian, CREST, en Atos, werd op woensdag aangekondigd.

Twee Britse universiteiten zijn om miljoenen ponden van de investeringen te ontvangen voor de financiering van tientallen promovendi te helpen bij het online beveiliging.

Leerlingen zullen in staat zijn om een ​​van de drie cybersecurity paden te volgen. “De drie baan rollen die tot nu toe geïdentificeerd zijn security specialist, penetratie tester, en security architect” E-Skills project manager Mark Heholt vertelde de website op woensdag.

Heholt zei de leertijd gericht op competenties en kennis te ontwikkelen over een periode van ten minste twee jaar. De minimale vereiste voor een plaats op een stage was vijf GCSE’s en twee A-Levels.

Hij zei dat leerlingen werden betaald een gemiddeld jaarsalaris van tussen £ 13.000 en £ 16.000, maar dit kan hoger in de IT-sector.

Hoewel het exacte aantal cybersecurity stages beschikbaar dit jaar was onbekend, Heholt zei dat hij verwacht dat 280-300 leerlingen die deelnamen aan de regeling in 2015 te hebben.

Een verslag van het National Audit Office in het Verenigd Koninkrijk de cyberveiligheid strategie vond er een was; tekort aan IT-beveiliging vaardigheden, die al tientallen jaren zou kunnen duren als unadressed.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

“Deze nieuwe leerlingplaatsen zal bijdragen tot het aanpakken van het tekort vaardigheden waarmee deze sector, met inbegrip van het aantrekken van meer vrouwen, die momenteel ondervertegenwoordigd,” E-Skills UK CEO Karen Price zei op woensdag.

De £ 5m initiatief zal worden gefinancierd met £ 2 miljoen van de Britse Commissie voor werkgelegenheid en vaardigheden en £ 3m uit de bedrijven die te nemen over de leerlingen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer