IBM, HP nog steeds server top-dogs, te midden van de verkoop dip van vorig jaar

IBM en HP blijven de marktleiders in het bedrijfsleven server, volgens de meest recente kwartaalcijfers van Gartner.

De markt groeide met een vleugje meer dan 5 procent tot $ 12300000000 omzet, met 2,2 miljoen servers verkocht.

Terwijl wereldwijd zendingen in het derde kwartaal steeg met 7 procent jaar-op-jaar, maar steeg de omzet met ruim 5 procent jaar-op-jaar.

Maar terwijl Dell steeg 6,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2010’s, Oracle helemaal niet groeien, blijven met een 4,7 procent marktaandeel, het verliezen van een geschatte $ 25.000.000 aan inkomsten.

Dat gezegd hebbende, het derde kwartaal was sterk en de markten kunnen genieten van de winst terug naar bijna hoe zij vóór de wereldwijde financiële crisis toesloeg in 2008 waren.

Terwijl de markten gezond in de VS en Canada lijken, voorspellingen over markten van Europa leek hedgy in het beste geval, een wijs besluit gezien de huidige onrust op de Europese markten, waar zelfs de financiers weet niet of de single-markt munt, de euro, zal rond deze tijd volgend jaar.

IBM bereikte gewoon verlegen van 30 procent wereldwijd server marktaandeel in het derde kwartaal, die marginaal nam de kroon van HP met 29,3 procent van het marktaandeel. Maar IBM en HP waren side-by-side in de opbrengsten verzameld, zowel goed voor $ 3,8 miljard euro.

Kijkend naar de cijfers van-eenheid, HP verkocht 694.000 servers, gemiddeld uit op een prijs van $ 5500 per stuk, met IBM verkopen van bijna een derde van dat bij 288.000, met een gemiddelde marktprijs van $ 13.000.

HP roept de Europese antitrust regelgevers om Oracle te onderzoeken; HP klaagt Oracle op Itanium-ondersteuning: Maakt de rechtszaak zinvol; Oracle op Intel Itanium: HP misleidende klanten, Tijd voor de decoder ring: Oracle eindigt Itanium ondersteuning, ruckus volgt

HP zei dat de verkoop van de industrie standaard servers – die loopt reguliere Intel-chips – daalden met ongeveer 4 procent, terwijl de bedrijfskritische servers – loopt Intel’s Itanium-chips – daalde met bijna een kwart. Een significante daling, niet geholpen door de aanhoudende ding met Oracle, waarbij Oracle had gezegd dat het zou steun van de Itanium-chip zullen stilstaan, omdat Intel niet van plan om het platform te leven ‘op de lange termijn’ te houden.

Europese antitrust toezichthouders moeten nog reageren op HP’s oproepen naar Oracle te onderzoeken, omdat de spuwde het volgende niveau bereikt.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Dell en Oracle pakte een 15 procent en 6 procent marktaandeel respectievelijk in het laatste kwartaal.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand