Ik, voor een, verwelkomen onze Linux Penguin, Jeopardy Overlords

Ik zal kwaad, science-fiction computers te nemen voor $ 2000, “Alex. Oké, we zijn er nog niet helemaal, maar in het begin maar, IBM’s Watson supercomputer verslaan Jeopardy super-kampioen Ken Jennings en Brad Rutter in een praktijk round. en, wat is Watson draait? Linux, natuurlijk.

Er is niets verrassend over. De snelste van de snelle computers hebben lang gebruikt Linux In de nieuwste top 500-lijst van ‘s werelds meest krachtige supercomputers, 459 van de Top 500 supercomputers liepen Linux.

Watson is opgebouwd uit tien rekken van IBM Power 750 servers met Linux, en heeft 15Terabytes RAM, 2880 3.55GHz POWER7 processor cores en werkt op 80 Teraflops. Je gaat niet naar een van deze bij uw lokale Best Buy.

Watson is niet zomaar een supercomputer al kraken lineaire vergelijkingen, de Linpack benchmark, met steeds hogere snelheden. Ter vergelijking, dat is makkelijk. Nee, IBM heeft gewerkt aan Watson bijna vier jaar op het oplossen van het probleem van het begrip ‘natuurlijke taal vragen.

Zeker als je een vraag stellen Google op de juiste manier, het geeft je het juiste antwoord te geven. Maar, zoals Stephen Chapman legt in zijn verhaal over hoe je een Google-zoekopdracht ninja te worden, moet je vragen op een manier die Google begrijpt, dat is veel complexer en nauwkeuriger dan de manier waarop je zou een persoon een vraag stellen aan te vragen.

Expert systemen, die al tientallen jaren, kan beantwoorden natuurlijke taal vragen, maar alleen binnen een eng-gedefinieerd veld. Niemand dacht dat een machine kan goed doen bij ‘Jeopardy!’, Want er is gewoon te veel trivia-net als menselijke deelnemers Watson is niet toegestaan ​​om te jagen naar antwoorden op het internet-en aanwijzingen Jeopardy zijn mini-puzzels in zichzelf die vereisen “begrip “voordat je kunt komen met de juiste vraag om hun antwoorden.

Deep Blue, IBM’s schaak-playing computer die vervolgens in een zes spel match versloeg wereldkampioen schaken Garry Kasparov in 1997 had een veel eenvoudiger taak. Schaken is, na-all, een spel gespeeld op een bord met 64 pleinen en een beperkte, strikte set van regels. Jeopardy of een Engels-talige trivia spel al kan raken over elk onderwerp en wordt gespeeld in een taal die zelfs native speakers moeite mastering kan hebben.

Watson, hoewel, dankzij de vele manjaren van de programmering en engineering, is aan de uitdaging. Watson kan niet winnen, dit keer rond, in de echte wedstrijden die zal worden uitgezonden op 14 februari, 15 en 16, maar uiteindelijk het zal. Dit betekent echter niet dat we kunnen beginnen met angst voor de Terminator’s Skynet of 2001: A Space Odyssey van HAL. In plaats daarvan kunnen we beginnen op zoek naar Star Trek-stijl Library Computer Access / Retrieval System (LCARS) computers, waar alles wat we moeten doen is praten met onze computers om onze antwoorden te krijgen en misschien, in de tijd, zelfs “Tea, Earl Grey, Hot . ‘

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s