In-demand zwarte hoed rollen in bloeiende cybercriminaliteit wereld

De cybercrime economie wordt snel en bloeiende groeien, dankzij online oplichters in dienst verschillende tactiek en het functioneren in verschillende rollen binnen een groep om gestolen gegevens om te zetten in daadwerkelijke inkomstenstromen.

Uri Rivner, hoofd van de nieuwe technologieën voor identiteit bescherming op RSA, de security divisie van EMC, zei de online zwarte markt genereert miljarden dollars per maand en heeft zich ontwikkeld tot een hoogontwikkelde ecosysteem op basis van geheime communicatiekanalen. Hier, cybercriminelen ontmoeten virtuele wereldwijde teams te creëren en beslissen over hoe ze hun misdaden uit te voeren, voegde hij er in zijn e-mail

Om een ​​beter inzicht in de cybercriminaliteit heelal te krijgen, de website Asia sprak Rivner, evenals andere beveiliging insiders, een aantal van de meest gevraagde zwarte hoed vaardigheden en rollen bloot te leggen.

De exploit onderzoeker; Deze groep de neiging om amateur aanvallers, ook bekend als “script kiddies”, die geïnfecteerde computers die kunnen worden gebruikt om een ​​phishing-site of spam relay gastheer te verzamelen zijn, merkte Ronnie Ng, senior manager van systems engineering bij Symantec Singapore .

“In sommige gevallen zal de uitbuiters breken in credit card databases direct te oogsten credit card gegevens, het overslaan van de phishing podium volledig,” voegde hij eraan toe.

De botmaster; Er zijn netwerken van bot-gecompromitteerde pc’s gebruikt om spam en andere malware voor gedistribueerde denial-of-service (DDoS) te verdelen, merkte David Harley, senior research fellow van de beveiliging van ESET. Deze botnets dan vergemakkelijken fraude door zich voordeed als een Web verwijzer en stuur een enorme hoeveelheid klikken naar een webpagina, die verwijzingen betaalt op een cent-per-click basis, legde hij uit. De persoon die deze netwerken van malware geïnfecteerde pc’s zijn bekend, hetzij als “botmaster” of “botherder”, en is een radertje in het gehele online fraude ecosysteem, Harley genoteerd.

De data-analist; RSA Rivner wees erop dat Trojaanse paarden ingezet door cybercriminelen stelen van een grote hoeveelheid gegevens, van online bankieren sites en credit cards aan sociale netwerken, e-mails en zakelijke informatie. Te midden van de stortvloed aan data, wees hij erop dat business intelligence (BI) consultants zal nodig zijn om te helpen “vinden van de naald in de hooiberg ‘en zet een groot deel van de ongestructureerde data verzameld in een cyber schatkamer, die kunnen worden verkocht of gedeeld op de online zwarte markt.

De encryptie guru; Net zoals informatie die door de consument worden gezocht door zwarte hoeden, worden de gegevens van deze laatste ook zeer gewild en waardevol geacht door andere online criminelen en wetshandhavingsinstanties, zei Rivner. Dit komt omdat criminelen willen om geld in op de gestolen gegevens, terwijl de politie zal willen de informatie te gebruiken als digitaal forensisch bewijs om de criminelen te vervolgen, verklaarde hij.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Het is dus van cruciaal belang voor cybercriminelen om te weten hoe ze hun gegevens en de harde schijven van de informatie is opgeslagen op te versleutelen. Er zal altijd een plek voor cipher bouwers evenals code breakers in dergelijke zwarte hoed markten.

De kaarder en dropper; Ng ook vastgesteld “carders” als degenen die goederen met behulp van gejatte creditcard of bankpas gegevens aan te schaffen. Ze sifon meestal uit informatie door skimming, Harley toegevoegd.

De carders zal dan gaan deze merchandise aan “druppelaars”, die vervolgens deze goederen op een niet te traceren drop-off point zal aantrekken, Ng toegevoegd.

De money mule; Cybercriminelen gebruiken “muilezels” grotendeels voor het witwassen van geld en directe scamming activties, Harley gewezen.

Deze mensen worden overgehaald om te ontvangen en door te geven betalingen, waardoor het moeilijker voor de autoriteiten om “follow the money”, waardoor zij “money mules”, legde hij uit.

Hij voegde eraan toe: “Mule rijden is dus het verwerven, verzorging en voeding van muilezels.”

De mobiele expert; Rivner merkte ook op dat de consument weg te gaan van traditionele webapplicaties om smartphones en tablets als deze apparaten vermenigvuldigen de markt. Dit betekent dat meer gebruikers maken gebruik van mobiele apparaten bancaire transacties uit te voeren via deze apps, ook.

Er is dus een geheel nieuwe digitale grens te wachten voor de creatieve geesten van cybercriminelen, “zei hij.” De donkere economie begint te groeien in de mobiele ruimte.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’