InDesign 2.0 review

Adobe InDesign gemaakt om u uit de buurt van QuarkXPress, die op dit moment domineert de high-end desktop publishing (DTP) niche woo. De eerste InDesign releases had een lauwe ontvangst, het programma was underpowered en niet de moeite van het converteren van bestanden van QuarkXPress waard. InDesign 2.0 is een ander verhaal, echter. Adobe heeft dit programma met tafels, transparantie controles, lang document functies en output in zowel HTML en XML (een codering taal voor documenten vergelijkbaar met HTML, maar veel meer flexibel) supercharged. Wij denken dat de nieuwe functies maken InDesign 2.0 de eerste keuze voor de productie van vier kleuren tijdschriften, boeken en corporate identity materiaal, alsmede documenten op het scherm, zoals PDF-bestanden, e-books en webpagina’s. In feite, InDesign’s multi-purpose-uitgang en fantastische typografie gereedschappen duw hem ten slotte door Quark’s glazen plafond. Move over, QuarkXPress – heeft InDesign je eindelijk bieden.

Als u op zoek bent naar een vriendelijke DTP-programma met wizards, sjablonen en contextgevoelige help, dit is niet het product voor u. Om te beginnen, zijn grotendeels uncustomisable, Adobe-standaard interface sport een kleine werkbalk en een mengelmoes van tabbed paletten in kleine letters dat alleen een gebruiker met een uitstekende gezichtsvermogen kan houden. U kunt nest paletten samen, ze vastzetten aan de zijkant van het scherm en voeg sneltoetsen voor bepaalde functies, maar dat is het zowat. Natuurlijk, als je bekend bent met andere Adobe-producten, zoals Illustrator en Photoshop bent, zult u de interface comfortabele en vertrouwde vinden.

Voor het instellen van een document, u de gewenste pagina, de marges en kolommen te definiëren, en plaats dan de tekst en afbeeldingen op de pagina. Je kan ofwel importeren hele bestanden of het type van tekst en tekeningen met flexibele illustratie instrumenten InDesign te creëren. In tegenstelling tot de Quark, met een stijve opdracht Plaatsen dat maakt u een specifieke cursor te selecteren en hebben een tekst of afbeelding doos klaar om het bestand te ontvangen, eenvoudig Bestand InDesign’s> opdracht Plaatsen kunt u elk type bestand importeren, ongeacht het momenteel geselecteerde gereedschap, en daalt het geïmporteerde materiaal waar u aan te wijzen. Dit gemak bespaart extra stappen en een hoop tijd als u importeert veel bestanden. InDesign 2.0 importeert ook QuarkXPress bestanden feilloos – een mooi gebaar dat de migratie proces relatief pijnloos maakt.

Zoals je zou verwachten van Adobe InDesign’s typografie tools zijn geweldig. Het programma maakt gebruik van een speciaal algoritme om de meest visueel aantrekkelijke soort die we ooit hebben gezien te garanderen, en InDesign kunt u passen en tweaken het lettertype, de kleur en de speciale effecten van zowel karakter en paragraaf stijlen. We waren erg onder de indruk van Unicode-ondersteuning InDesign’s, ook wij Japanse kana en een goede selectie van Kanji karakters toegevoegd zonder speciale software te installeren.

Layout ontwerpers zullen nieuwe tabel en Boek InDesign-functies aanbidden. The Table functie kunt u maken en opmaken tafels, evenals converteren tab-gescheiden tekst van tekstverwerking, database en spreadsheetprogramma’s. Naast het presenteren van tabellen materiaal op een georganiseerde manier, deze tabellen zijn handig voor het maken van gestructureerde webpagina’s. Echter, omdat InDesign’s Web tools zijn basic (je kunt niet rollovers of andere leuke elementen van het Web te maken), raden wij u aan InDesign de eerste plaats voor papieren documenten die u wilt publiceren op het web.

De handige Book paletgroepen meerdere documenten in een lijst en nummers pagina’s achtereenvolgens voor u. Uit dit palet kunt u geselecteerde bestanden af ​​te drukken, verpakken ze voor de zetter en kleuren en paragraaf en tekenstijlen synchroniseren tussen het boek voor consistentie. Adobe heeft de mogelijkheid om indexen en inhoudsopgaven genereren toegevoegd, zodat u een groep inhoudsopgave (TOC) instellingen op te slaan als een stijl. Dit is zeer nuttig als u verschillende soorten lijsten nodig in een boek – bijvoorbeeld lijsten van figuren en tabellen in aanvulling op de belangrijkste TOC. QuarkXPress biedt een vergelijkbare en net zo nuttig lang document functie. Echter, noch InDesign noch QuarkXPress boek tools zijn zo krachtig als FrameMaker, die lijsten van geïmporteerde bestanden, fonts, markeringen en kruisverwijzingen kan monteren.

Hoewel InDesign is geen vervanging voor een volwaardige illustratie programma zoals Illustrator of CorelDRAW, een subset van tekengereedschappen (die een Bezier pen omvat, potlood, gum, gladder en schaar) is heel handig voor eenvoudige afbeeldingen. Nieuw in versie 2.0 zijn handige besturingselementen voor transparantie waarmee u slagschaduwen, bevedering en andere bewerkbare transparantie-instellingen naar tekst, afbeeldingen en foto’s toe te passen. Het programma onderhoudt ook de transparantie in de moedertaal van Illustrator en Photoshop-bestanden en de invoer en uitvoer transparante Acrobat 5.0 (PDF 1.4) bestanden.

Voor een tijdje nu, heeft Adobe sloeg de multi-purposing drum, beweren dat InDesign’s voordeel is de mogelijkheid om een ​​document te maken en het te gebruiken voor print, web en e-book readers. Tot nu toe, Adobe lijkt te volgen door op zijn belofte. InDesign kunt u een enkel bestand op te slaan in verschillende formaten – PostScript, PDF, HTML, XML en SVG (Scalable Vector Graphics, waarmee u een afbeelding wilt bekijken op een scherm van elke grootte en resolutie).

Een belangrijke tekortkoming InDesign’s? Het zoeken en vervangen functie kunt u zoeken alleen voor tekst en speciale tekens. Er is geen manier om te zoeken naar een stijl en te vervangen door een andere, iets dat FrameMaker mogelijk maakt. Ook kunt u zoeken naar afbeeldingen, tabellen of speciale opmaak breekt. We missen ook automatische nummering, opsommingen en voetnoten – items vaak gevonden in lange documenten die vervelend te zetten met de hand zijn. Maar QuarkXPress ontbreekt ook deze functies.

Over het geheel genomen echter, InDesign 2.0 is gepolijst, elegant en veelzijdig, en we denken dat biedt meer dan QuarkXPress. Als u op zoek bent naar de top van de lijn in desktop publishing, dit is het.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop