Indian startup bootstrap voor vier jaar, still going strong

Vaak zijn deze dagen, een van de meest cruciale dingen op de geest van veel ondernemers ‘wordt steeds gefinancierd. Ofwel engel financiering, een lening of VC financiering, het is een van de dingen die doorgaans worden beschouwd als een bedrijf heeft opgericht de basis en de oprichters willen gaan over het creëren van een business plan, dat niet alleen een bepaald aspect van schaalbaarheid bereikt, maar ook voedt de groei in termen van de reële waarde.

Over het algemeen als het een product opstarten, tenzij u bent begonnen scheepvaart, zou uw opbrengsten echt enige tijd te komen nemen. Scalabiltity daarom zeker afhankelijk van hoeveel en hoe snel orders verzonden. Maar dingen anders als je een service-based startup. Afhankelijk van welke dienst u aanbiedt, kan het perspectief te veranderen over de financiering en het aantrekken van kapitaal voor uw bedrijf.

Vandaag heb ik een kijkje nemen op een dergelijke dienst opstarten van Hyderabad, de zogenaamde iGenero. Het begon haar werk weg terug in 2009 en is bootstrap tot nu toe. Het is zeker het maken van enkele grote ontwerpen voor veel kleine bedrijven in India, en toch het geven van een heleboel belangrijke technologie & design bedrijven een run voor hun geld als je kijkt naar de kunst van het bedrijf.

In een startup die zich bezighoudt met het verstrekken van belangrijke zakelijke functies, veel van de middelen zijn allemaal over talent en het creëren van kunst voor klanten dag in dag uit. Dus hoewel de infrastructuurkosten en talent inhuren niet het moeilijkste wat ook mag zijn, het is een uitdaging om uw bedrijf te starten zonder financiering en houd het op die manier voor vier lange jaren. Dit is vooral zo als je in de technologie ruimte waar op zoek naar externe financiering is zo verleidelijk, vooral wanneer er overijverige vlaag van groei binnen de; Indiase startup circuit.

Toch zijn er een aantal bedrijven die hun hoge grond hebben gehouden en bleef het doen van werk in een tempo waar hun focus ligt op het creëren van grote waarde voor de klanten en het oplossen van hun echte zakelijke problemen. Hier, de innovatie in puur design en natuurlijk bruikbaarheid. Die een heleboel zaken voor de meeste merken in de huidige dag en leeftijd.

iGenero werd in 2009 opgericht door Aditya Gupta en Karan S. Kumar, surpirisingly zonder echt veel planning en eventuele zorgvuldige benadering van het opzetten van een bedrijf en een beroep op de fondsen, hetzij van een VC, engel of zelfs steun van familie of enige vorm van leningen.

De oprichters begonnen met de scheepvaart vanaf de get-go. In feite, als bedoeld in dit artikel Postnoon hun bedrijf werd geregistreerd als een vennootschap onder firma in mei 2009 met het voorschot dat ze kreeg van hun eerste klant. En hun doorzettingsvermogen en harwork hebben hun vruchten afgeworpen. Zoals vermeld in het artikel en mijn eigen gesprek met mede-oprichter Aditya, iGenero bereikte INR 10 lakh (US $ 18.414) omzet in het eerste jaar van haar activiteiten, en het groeit met ongeveer 100 tot 150 procent jaar-op-jaar in termen van de omzet en klanten.

Dus ja, bootstrap en still going strong voor vier jaar is echt interessant, maar iGenero gaat niet alleen over het maken van websites voor bedrijven. Wat viel mijn oog was hoe het ging van slechts een Web design opstarten, en geschaald en uitgebreid tot overleg over merkpositionering, merk concept van de bouw, en het creëren van huisstijlen, samen met het maken van digitale branding voor het merk het verstrekken van middelen op de digitale positionering van het merk, de betrokkenheid van gebruikers te voorzien strategie, content creatie, en sociale platforms en applicaties.

Houd uw overheadkosten laag;. Probeer en maak een cyclische van de cash flow. Bijvoorbeeld, het werk op een zodanige manier dat je zou kijken naar het krijgen van al uw betalingen in behandeling door de laatste week als u van plan om meer uit te geven in de eerste week. Bootstrapping is vrij veel over het handhaven van een positieve cashflow als dat nodig is. Account voor uw belastingen. Met geld in de bank is niet hetzelfde als het hebben van geld in de hand. Altijd in gedachten te houden is er een bepaald percentage dat moet worden ingediend voor belasting,. Vertrouw op je team. Omdat het een klein team in een startup, is er altijd een ongedwongen en vriendelijke sfeer. Wees transparant en eerlijk met hen in goede en slechte tijden. Vertrouw op hen en zij zullen blijven met u door moeilijke tijden.

Met een veelheid van diensten, heeft iGenero verder gegaan dan alleen het bieden van Web site design om echt het creëren van end-to-end-diensten en het verstrekken van werkelijke waarde die helpt merken niet alleen een identiteit op het internet te creëren, maar ook om het publiek te betrekken en in het algemeen zorgen voor verschillende bedrijven krijgen hun geld van tijd en geld te investeren in Web betrokkenheid en boeiende gebruikers op sociale web.

Het heeft een groot aantal klanten, waaronder kleine en grote bedrijven de wil van TimesJobs.com, Seagram’s, Intellecap, en The George Washington University. Ondanks het feit dat bootsrapped, iGenero deviced een manier om ervoor te zorgen houdt scheepvaart en reinnovating.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Ik had een kans om Aditya Gupta te spreken toen hij in Mumbai voor een meetup. Hier zijn een aantal vragen die ik gesteld in een e-mail en zijn antwoorden

Q: Hoe heeft het bestaan ​​iGenero komen; Aditya:? IGenero ontstond omwille van meerdere redenen. Ik werkte bij een tech-startup ongeveer zes maanden of zo, en dus was mijn partner Karan. Ik besloot om verder te gaan willen iets op mijn eigen. Karan stak zijn handen in zijn eerste baan en werd scouting naar mogelijkheden. We kwamen samen met het geloof kunnen we een verschil maken voor de industrie te maken en beter te werken dan de jongens die al aanwezig zijn in de industrie waren te doen. We zijn begonnen in januari 2009.

Wat zijn uw kerndiensten, bent u van plan in bouwproducten te gaan;? Vanaf nu zijn we in het web en de ontwikkeling van mobiele app, branding en design, communicatie en strategie, evenals digitale marketing. We hebben ook gewerkt aan een productidee in de afgelopen zes maanden en als alles volgens plan verloopt, moet leven door het einde van het jaar.

Waarom heb je besloten om bootstrap blijven en niet gaan voor financiering;? Voor een gewone simpele reden, hebben we niet geloven dat we nodig financiering in de beginfase van het bedrijf als we zijn in de dienstverlenende sector.

Ben je nooit geprobeerd om de investeringen te zoeken? Zijn er onderhandelingen geweest;? We zijn nog niet actief nagestreefd nog geen investeringsmogelijkheden. We hadden een paar van de overname en de investeringsmogelijkheden in het verleden die niet bewaarheid als we naar op zoek waren te associëren met de juiste mensen, met een soortgelijke visie als de onze, en niet alleen doen het voor het geld.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je zou zeggen nodig om te slagen in een startup, vooral degene die bootstrap voor deze lange,. Er zijn een paar dingen die we hebben geleerd langs de weg. Dit zijn geen vaste regels, maar zeker helpen langs de weg.

Houd uw overheadkosten laag.

Probeer en maak een cyclische van de cash flow. Bijvoorbeeld, het werk op een zodanige manier dat je zou kijken naar het krijgen van al uw betalingen in behandeling door de laatste week als u van plan om meer uit te geven in de eerste week. Bootstrapping is vrij veel over het handhaven van een positieve cashflow als dat nodig is.

Wat voor soort cliënten u van dienst zijn? Ik heb gemerkt dat de meeste lijken te kleine bedrijven. Werkt dat beter voor u;? Het is niet een bewuste beslissing om kleine bedrijven te dienen, maar ja het lijkt te hebben gewerkt op die manier. Het aantal kleine bedrijven in India als geheel op een exponentiële stijging, en ze zijn organisaties evenals mensen die klaar zijn om aan te passen aan de nieuwste technologie en marketing om dingen te laten werken voor hen zijn. Ik denk dat dit fenomeen weerspiegelt in onze klantenkring ook.

Dat gezegd hebbende, we hebben ook gewerkt met een flink aantal nationale en internationale merken en organisaties. Er is niet één dat beter werkt, maar waarschijnlijk een combinatie van beide schijnt richting die we zijn ingeslagen.

Wat zijn uw belangrijkste kosten? Hoe ga je in evenwicht te brengen daarvan;? Onze belangrijkste kostenplaatsen op maandbasis zijn meestal mensen en office infrastructuur. Er is geen sprake van evenwicht als deze zijn kosten die verplicht en essentieel voor onze overleving. We hoeven alleen maar te laten gebeuren.

Hoe groot is uw team? Het inhuren van mensen terwijl ze bootstrap, dit is een financiële beperking;? Wij zijn een team van ongeveer 10 nu. Het gaat niet over het feit dat bootstrap maar ik denk dat we geconfronteerd met het zelfde probleem dat overal startups gezicht als het gaat om het aantrekken, werven en behouden van high-level talent. aanhoudingen potentiële kandidaten ‘variëren van loonschaal, om niet te willen werken in een klein team, aan het hebben van zaterdag af. Het hangt van persoon tot persoon. De enige mogelijke beperking die uit bootstrapping kon het feit dat we niet kunnen veroorloven om te werven in hordes en dan zeef uit de slechte zijn. Het is te veel druk op onze financiën.

Plannen aan de gang voor de financiering of verder uit te breiden;? Expansion is zeker de weg voorwaarts voor ons, maar hoe we het doen is iets waar we uit te werken onszelf. Ja, de financiering is zeker een geldige optie, maar het is niet iets wat we willen springen in meteen. Ik denk dat we eerst moeten kleine stapjes te nemen aan de financiering arena en erachter te komen de beste match voor ons. Er zijn vele andere opties te overwegen in termen van uitbreidingen ook.

Disclosure: Ik was eerder geassocieerd met Social Samosa, een social media publishing website en startup, die werd ontworpen door iGenero.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven