India’s IT-industrie wordt geconfronteerd met het arbeidsrecht hindernis

IT-bedrijven in India zich zorgen maakt de industriële werkgelegenheid (Standing Orders) Act, die hersteld zijn van dit jaar, zou leiden tot macht van de vakbonden meer werknemers en een verhoogde wettelijke controles in hun activiteiten op een moment dat de industrie wordt geconfronteerd met een uitdagende wereldwijde landschap.

Volgens een rapport van de Indiase Economic Times op maandag, werd de wet aangenomen in 1946, maar IT-bedrijven zijn vrijgesteld van de naleving om het voor meer dan een decennium. Hij draagt ​​bedrijven om “te definiëren met voldoende nauwkeurigheid de arbeidsvoorwaarden” en deze voorwaarden bekend dat werknemers door ze op prikborden. Deze voorwaarden, of huishoudelijk reglement, moet door vakbonden of vertegenwoordigers van het personeel worden goedgekeurd, opgemerkt.

Dit heeft geleid tot IT-bedrijven, met name die in Bangalore, waar een deel van het land meer prominente software bedrijven zijn gevestigd, zich zorgen te maken dat ze zullen moeten voldoen aan “ingewikkeld en onnodige procedures” en aan te moedigen vakbond activiteit in een sector die van oudsher grotendeels vrij is geweest van vakbonden, het rapport vermeld.

“Dit is een stap terug. Deze wet maakt deel uit van de 19e eeuw en houdt geen rekening met de grond realiteit van een geglobaliseerde wereld”, zei Mohandas Pai, een voormalig lid van Infosys ‘leadership team die instrumentaal in het krijgen van de eerdere vrijstelling van de was de wet, in het artikel.

Een woordvoerder van Infinite Computer Solutions voegde de wet zal enige niet-presterende werknemers aan te moedigen zich te verschuilen achter de wet en de macht van de vakbonden om te verblijven in hun baan.

de “We zijn een deel van de IT-industrie en, zoals elke organisatie in onze industrie, hebben we onze eigen werken normen, richtlijnen en praktijken die zijn gebaseerd op de geest en het doel van het vervullen van meer dan wat de wet is bedoeld voor, formuleerde” woordvoerder toegevoegd in het rapport.

De vrijstelling van de wet had geholpen aan te trekken investeringen in de Indiase IT-industrie, en in Bangalore alleen al heeft geleid tot meer dan een miljoen professionals wordt gehuurd, de Economic Times vermeld.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen