India’s IT services markt groeit snel, maar overschaduwd door offshoring

thuismarkt India’s voor IT-diensten groeit snel, maar het is nog steeds klein in vergelijking met de offshore IT-werk in het land voor organisaties in het buitenland.

De markt voor binnenlandse IT-diensten in India vertegenwoordigt slechts 1,4 procent van de totale IT-services in de wereld te brengen, ver van de 39 procent gezien door de Verenigde Staten. In een rapport vrijgegeven op maandag, Pierre Audoin Consultants (PAC) schat India’s IT-services markt op $ 7.3bn (£ 4,7 miljard) vorig jaar. De analist verwacht dat huis om te groeien met 14 procent dit jaar, in vergelijking met de drie tot vier procent voorspeld voor de VS en Europa.

Driekwart van de vraag naar IT-diensten in India komt uit vier verticale sectoren: overheid, industrie, telecom, en bancaire en financiële diensten. Outsourcing in India is ook een groeimarkt, met PAC berekenen dat outsourcing in India hit $ 2,3 miljard vorig jaar.

Maar de vraag naar IT-diensten van Indiase bedrijven wordt overschaduwd door het verlenen van offshoring diensten door Indiase bedrijven om organisaties in het buitenland. Volgens de analisten, offshore IT-diensten gecreëerd € 33 miljard omzet in 2011 – driekwart van het wereldwijde totaal.

PAC senior analist Rajeev Suman zei dat meer groei in IT-project uitgaven zullen komen van grotere overheidsinitiatieven Indiase zoals de Tax Information Network en de Rijksdienst voor Pensioenen Scheme.

De vraag naar IT-diensten uit kleinere Indiase steden zoals Mohali, Ahmedabad, Surat, Indore, Bhopal, Lucknow en Mangalore zal toenemen en zijn goed voor maar liefst 25 procent van de totale Indiase IT-services business, merkte hij op.

“Deze trend is voornamelijk als gevolg van stijging van het MKB in deze steden en hun neiging om te vragen om kostenoptimalisatie gezien,” Suman vertelde de website.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice, e-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn en wat hebben getransformeerd WhatsApp kunnen leren, IT-prioriteiten; Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT