Indiase mobiele toren industrie verdubbelen tegen 2020: Deloitte

Het aantal mobiele torens in India waarschijnlijk zal toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3 procent in de komende vier tot vijf jaar, gaande van een geschatte huidige cijfer van ongeveer 400.000 tot 1,2 miljoen in 2020, volgens een Deloitte rapport.

Tenancy verhouding per toren – het aantal huurders (operatoren) die hun antennes en andere actieve infrastructuur kunnen zetten – zal naar verwachting ook groeien van 1,77 in 2014-15 tot 2,48 in 2020, voornamelijk als gevolg van een toename van datadiensten.

Deze verhouding kan omhoog gaan als de cash-vastgebonden bedrijven niet spectrum te kopen in 700 MHz, afhankelijk van de vraag of de overheid verlaagt de reserve prijs van 11.485 crore roepies (ongeveer $ 1700000000) per MHz, zoals aanbevolen door de industrie regulator TRAI. Het spectrum in de 700 MHz-band zal de capex voor telco’s te verminderen in het installeren van meer torens.

Geholpen door een spurt in gsm-gebruikers, met name in de smartphone-segment, is India’s mobiele toren industrie is getuige van een snelle groei als telecom service providers zijn het uitrollen van meer diensten – ongeveer 65.000 mobiele torens werden toegevoegd door de bedrijven tussen juli 2015 en februari 2016, volgens de Indiase minister van Communicatie en Informatie Technologie minister Ravi Shankar Prasad. Het cijfer had eerder gepofte 300 procent ten opzichte van 100.000 mobiele torens in 2007 tot 310.000 in 2010.

Bedrijven zijn het uitbreiden van hun activiteiten, en de spraak- en datadiensten te verbeteren, installeert meer mobiele torens om het netwerk in het hele land te versterken.

De minister zei dat met meer dan 400.000 mobiele torens functioneren op dit moment, telco’s zijn het installeren van meer torens als belangrijke spelers als Airtel, Vodafone, Idea Cellular, en Reliance Jio Infocomm zijn in proces van de lancering van 4G-diensten in het hele land. Hoewel de overheid 100 procent buitenlands eigendom van de toren bedrijven heeft toegestaan, de toezichthouders wilde het niet meer dan 74 procent.

Toren en Infrastructure Providers Association (TAIPA) directoraat-generaal, Tilak Raj Dua, zei dat het voor 700MHz vaste reserve prijs was te steil en te kijken naar de huidige financiële situatie van de bedrijven, het investeren in het spectrum zouden de schulden geteisterde industrie financieel uitgerekt vertrekken. “Als ze deelnemen aan de veiling, kan de telco’s te beperken tot nieuwe torens te zetten en zou kunnen leiden tot een hogere huur ratio,” zei hij.

Reeds enkele bedrijven, zoals het staatsbedrijf Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) zijn het delen van hun passieve infrastructuur, met inbegrip van torens met andere telecombedrijven op de techno-commerciële overweging. De BSNL heeft verhuurd 6505 torens aan andere bedrijven en heeft ingehuurd 15.113 torens van andere bedrijven en leveranciers van infrastructuur voor de werking ervan.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

De industrie is ook getuige van sell offs, en overnames hebben onlangs plaatsgevonden. In de VS gevestigde toren firma American Tower Corporation heeft de overname van een belang van 51 procent in VIOM Networks afgerond, het toevoegen van 42.000 communicatie sites in India, naar verluidt het betalen van $ 1140000000.

Ook is Bharti Airtel gezegd op zoek naar kopers om 5 procent van zijn belang in Bharti Infratel verkopen te realiseren rond $ 550.000.000 als het plan om spectrum te kopen in de volgende ronde van de veiling in juni of juli zal worden gehouden. Het ministerie van Telecommunicatie houdt een bijeenkomst op 30 april aan de kwesties met betrekking tot spectrum veiling te bespreken.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Dua zei dat de belangrijkste doelstelling van elk bedrijf zou zijn om waarde te creëren voor de stakeholders op een duurzame basis. De investeringen in een bedrijf moeten geplande rendementen door middel van inkomsten verbeteringen en kostenbeheersing te brengen, en alle fusie / overname transacties zijn een gevolg van de strategie ten aanzien van deze doelstellingen.

“Sell offs en overnames zijn een wereldwijd fenomeen en de Indiase toren industrie heeft ook het zelfde meegemaakt. Dit zal helpen de toren bedrijven het beheer van hun operationele cash, schaalvergroting en verbreding van hun geografische dekking. Verder kan het ook operaties en energiekosten te optimaliseren door pure schaalvoordelen, “voegde hij eraan toe.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice