Intel de voorbereiding om een ​​einde te maken aan de gebruiker vervangbare CPU’s te zetten

Gisteren, een rapport naar voren te beweren dat Intel is van plan om de komende 14-nanometer Broadwell architectuur processoren vrijgeven als een ball grid array (BGA) in plaats van een land grid array (LGA) pakket.

Dit zou een aantal wijdverspreide gevolgen hebben, waaronder die een einde maken aan de processor (CPU) upgrades hebben.

Traditioneel is de processoren in desktop-systemen zijn voorzien in een aansluiting op het moederbord die hen in staat stelt om te worden verwijderd en vervangen, terwijl systemen zoals notebooks en tablets hebben de CPU gesoldeerd op het moederbord.

Op dit moment wordt de Intel LGA collo, waardoor de processor hetzij in een contactdoos worden gemonteerd of direct gesoldeerd aan een moederbord maakt. Dit geeft de OEM langs de lijn opties over hoe om de processor te monteren op het moederbord.

Een schakelaar BGA betekent dat de processor niet meer in de bus waar het kan worden verwijderd of vervangen, en in plaats daarvan zou het moederbord gesoldeerd net als processors voor notebooks en tablets tegenwoordig kunnen worden aangebracht.

Het gerucht dat Intel van plan was een switch van LGA naar BGA heeft gecirculeerd voor maanden, maar eerder deze week Japanse tech website PC Watch (vertaling hier) was de eerste die het nieuws te breken.

Ik heb nu onafhankelijke bevestiging van een PC gebouw OEM, die weigerde te worden genoemd, samen met twee moederbord makers, dat Intel hen heeft ingelicht over de overstap van LGA naar BGA voor Broadwell architectuur processoren, die naar verwachting volgend jaar een verschijning te maken.

Los daarvan heeft techsite SemiAccurate kreeg ook de bevestiging van twee niet nader genoemde PC OEM’s.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

; Is Android te moeilijk voor de gemiddelde gebruiker te achterhalen?

Waarom de switch?

Eerst en vooral, althans vanuit het oogpunt van Intel’s, is dat deze stap zet de chip reus in een nog commandant van positie, waardoor het een grotere controle over het moederbord markt. Meer controle betekent meer geld.

Hoewel het niet gezien dat Intel wil de bestaande moederbord makers uit de vergelijking nog gewoon knippen, bronnen Ik heb gesproken met lijken te zijn bang dat dit in het midden tot lange termijn zou kunnen gebeuren.

De enorme hoeveelheid moederbord keuzes die zowel liefhebbers en OEMs momenteel genieten van een ding van het verleden zou kunnen zijn in een paar jaar.

Het is een beweging die PC OEM’s ook gelukkig kon maken. Solderen van een component om een ​​moederbord is goedkoper dan het solderen van een stopcontact en dan passend dat de processor in het stopcontact. Het verschil kan alleen centen, maar verspreid over miljoenen pc’s, die centen optellen.

Wat de PC OEM’s betreft, het doden van de pc-upgrade markt zou een goede zaak zijn, omdat het mensen zou duwen om nieuwe pc’s kopen in plaats van een upgrade van hun bestaande hardware. De pc-industrie is op dit moment stagneert, mede doordat consumenten en bedrijven zijn het maken van bestaande hardware langer duren.

De slachtoffers van deze beweging zal zijn upgraders en PC ‘modders’, de enorme markt die er bestaat om hen heen. Hoewel niet veel mensen de moeite om hun pc’s te upgraden, in plaats daarvan te kiezen voor een nieuwe te kopen, de markt is groot genoeg om tal van fabrikanten en leveranciers te ondersteunen. Deze stap van Intel zou de laatste nagel in de doodskist voor deze industrie, die onderaan een aantal spelers. Dit, helaas, zou een overeenkomstige domino-effect op de werkgelegenheid.

Intel wint. OEM’s te winnen. Mensen die willen goedkope pc’s te winnen. Maar er zijn veel verliezers.

Volgens SemiAccurate, zal de opvolger van de Broadwell architectuur, genaamd Skylake, terug te brengen een socketed CPU, “voor een generatie, misschien twee,” maar ik ben niet in staat om dit zelfstandig te bevestigen geweest.

Het lijkt erop dat dit het begin van het einde voor de upgrades, en niet alleen de CPU upgrades. Apple is al solderen geheugen, op de moederborden van de MacBook Pro-systemen.

Dit voelt voor mij als het begin van het einde voor de desktop PC. Modulariteit maakte de desktop PC, en het verwijderen van deze belangrijke functie zal breken.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt