Intel lanceert eerste Sandy Bridge chips voor Ultrabooks

Intel heeft nieuwe low-voltage versies van de tweede generatie Core processoren tot een nieuwe klasse van zogenaamde Ultrabooks stroom vrijgegeven. De eerste Ultrabooks, van bedrijven zoals Asus, Lenovo en LG Electronics, beloven om de prestaties van volwaardige Sandy Bridge systemen met de draagbaarheid en lange levensduur van de batterij van de ultra-dunne laptops en netbooks te combineren.

Het belangrijkste verschil tussen deze nieuwe chips en de bestaande Sandy Bridge processors is dat ze in werking bij lagere frequenties (hoewel ze veel sneller met Turbo Boost komen) en een vermogen van 17 watt, vergeleken met 35 watt voor de standaard Sandy Bridge processors. De drie nieuwe processors – alle dual-cores met dezelfde on-die graphics – onder meer de 1,7 GHz Core i5-2557M, 1.7GHz Core i7-2637M en 1,8 GHz Core i7-2677M. De Core i7-versies hebben een grotere L3-cache en snellere Turbo modus.

Als het de Ultrabook concept op de Computex-beurs in Taiwan kondigde eerder deze maand, Intel zei dat de eerste modellen zouden zijn “no-compromissen” notebooks die maatregel minder dan 0,8 inch dik en kost minder dan $ 1.000. Het eerste model, de Asus UX21, zal een 11,6-inch scherm, een aluminium-legering die 0,7 inches op het dikste punt meet en weegt 2,2 pond en een 64- of 128 GB solid-state drive die binnen een kan hervatten vanaf slapen paar seconden. Tot nu toe Asus heeft niet gezegd veel anders over de UX-serie, hoewel het naar verluidt zal het schip in september. Twee andere Ultrabooks ontwerp tentoongesteld op de Computex, de Lenovo IdeaPad U300s en LG P220, die beide gebruik maken van een 12,5-inch display, zag er ook erg leuk.

Zowel de Apple MacBook Air en de Samsung Series 9 zijn vergelijkbaar in ontwerp aan Ultrabooks. Maar de MacBook Air gebruikt nog steeds een oudere Core 2 Duo-processor en de Series 9 maakt gebruik van een tragere Core i5-2537M. Het zou niet verrassend om die modellen een upgrade naar de nieuwe low-voltage gebruiken zien Sandy Bridge chips (er zijn geruchten dat een MacBook Air-update is net om de hoek).

De low-voltage Sandy Bridges zijn slechts de eerste stap in de ontwikkeling van Ultrabooks. Volgend jaar zal Intel Ivy Bridge, de eerste 22nm-processors los, gevolgd in het begin van 2013 door Haswell, een nieuwe microarchitectuur. Op dat moment zal ook Intel’s mainstream laptop processors hebben een lager vermogen van ongeveer 15 watt en Ultrabooks moeten gemeengoed zijn. Intel heeft voorspeld dat Ultrabooks tegen het einde van volgend jaar zou goed zijn voor ongeveer 40 procent van alle verkochte laptops.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt