Intel’s slecht nieuws kunnen vertalen in slecht nieuws voor Microsoft en Windows 7?

Intel, na een upbeat beoordeling een paar weken geleden, is nu het snijden vooruitzichten voor het derde kwartaal volgend op zwakker dan verwachte vraag van consumenten.

Intel Corporation heeft vandaag aangekondigd dat het derde kwartaal de omzet zal lager zijn dan het bedrijf de eerder uitgesproken verwachting. Het bedrijf verwacht nu derde kwartaal de omzet op $ 11,0 miljard, plus of minus $ 200 miljoen, in vergelijking met de vorige verwachting van tussen de $ 11,2 en $ 12,0 miljard. De omzet wordt beïnvloed door de zwakker dan verwachte vraag naar pc’s van de consument in de volwassen markten. De voorraden in de supply chain lijken te zijn in lijn met de herziene verwachtingen van het bedrijf.

Zwakker dan verwachte vraag van consumenten naar silicium uit Intel (en AMD) betekent minder vraag naar Windows 7. Tot nu toe heeft Microsoft veel succes met zijn nieuwe OS genoten, maar dit zou het eerste teken dat de goede tijden komen tot een einde te zijn.

Die leidt ons naar de voor de hand liggende vraag – wat reed PC en Windows 7 de verkoop in de eerste plaats? Was het Windows 7’s excellence? Was het het gevoel dat de economie te verbeteren, zodat het veilig was om geld uit te geven? Was het een deel van een normale cyclus van veroudering? Wat de reden ook, zal dalende consument CPU verkoop direct vertalen in dalende Windows 7 licentie omzet, dat is slecht nieuws voor Microsoft.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt