Internet of Things, Big Data brandstoffen laatste partij van POS-tech

De enterprise garners een meerderheid van de aandacht als het gaat om Big Data en het internet van dingen, maar er is steeds meer bewijs van dit jaar de National Restaurant Association (NRA) beurs dat de horeca is het uithakken van zijn eigen use cases te profiteren van de potentiƫle van een data-driven, verbonden toekomst.

Onder de scores van technologieleveranciers strutting hun point-of-sale waren is een gemeenschappelijk thema van connectiviteit – van back-office activiteiten om gerichte aanbiedingen via het verzamelen van gegevens en analyse. Net als de detailhandel, de horeca is gebaseerd op een combinatie van interne functionaliteit en customer relationship management om het succes te verzekeren.

Welke technologie-leveranciers nu voorstelt, is het gebruik van Big Data aan al deze behoeften samen te binden aan de kassa, zij het in een heel andere form factor dan de POS-terminals van een decennium geleden.

Een recente Microsoft Embedded blog post op voorwaarde dat een roundup van producten van onderneming partners presentatie op NRA. Eerste op de lijst is MICROS Systems ‘nieuwe multifunctionele mTablet.

Op zijn eigen, kan de mTablet worden gebruikt voor tafel-kant bestellen en als een mobiele kassa, maar in combinatie met de functie MICROS Engagement, het toestel wordt een beetje meer robuuste. Engagement geeft restaurant managers de mogelijkheid om te bekijken en gegevens verzameld uit de POS en andere touchpoints te analyseren. Het idee is dat ze kunnen gebruiken die gegevens om real-time beslissingen te bewerkstelligen wachten lijsten en reservering acceptatie, of inventaris en de verkoop te maken.

NEC Corporation debuteerde haar Retail POS Stanchion terug in januari met een focus op het aansluiten van winkels, maar het toont het product bij NRI met een haak getweaked voor restaurants. Als een ander Microsoft Embedded partner, NEC hardware levert de beenderen voor de Stanchion Store, die hardware, software en diensten integreert aan managers toegang tot real-time data die kunnen helpen bij het bestellen, forecasting en operationele beslissingen te geven.

De basisdoelstelling van beide producten is om Big Data toegankelijk en bruikbaar voor restaurant exploitanten, die waarschijnlijk niet op hoog niveau vaardigheden houden in analytics en data-wetenschap te maken.

Groupon’s POS play

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

In andere POS nieuws, Groupon, die op grote schaal bekend staat om zijn dagelijkse deal platform, maakte de sprong naar betalingen met de lancering van Gnome. De iPad-gebaseerde platform zal herkennen Groupon klanten en maken het proces van het verlossende Groupon vouchers meer naadloos. Maar het apparaat gaat ook een stap verder omvat CRM gereedschappen, boekhoud- en het vermogen om te bouwen en automatisch een database klantcontactpersoon werken.

Groupon al aangeboden betalingen processing services, maar het toevoegen van de POS maakt het meer van een concurrent met Square, die ook heeft getracht een meer complete suite van kleine zakelijke dienstverlening met de release van producten zoals Plein te bieden; feedback en zijn; orde-ahead optie, want plein klanten Market.

De bottom line

Met de verspreiding van POS-producten maken connectiviteit makkelijker om langs te komen, kon restaurants een microkosmos voor de grotere IoT foto. Of het nu het aansluiten van in-store technologie of een verbinding met een klant, zijn bedrijven gaan een heleboel opties voor wanneer (en of) de tijd komt om volle kracht te springen op de ivd / Big Data bandwagon.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen