Interview met salesforce.com pt 1: AppExchange en het web Office

Update: Deel twee van het interview is nu beschikbaar, met de titel How Salesforce is geëvolueerd (meer dan 20 versies) naar een Web Office platform.

Deze week sprak ik met Kendall Collins, vice-president van marketing bij Salesforce.com, over de laatste “Summer ’06” release van salesforce.com. Maar het meest interessante onderwerp van discussie, voor mij, was toen we in de Web Office dook – en hoe salesforce.com past in die ruimte. Dit is het eerste deel van dit interview, waarin we bespreken hoe AppExchange – salesforce.com’s service voor het delen van zakelijke toepassingen – overlapt met de Web Office.

Wat Web Office apps zijn beschikbaar op AppExchange?

Ik begon met de vraag wat voor soort Web Office apps (tekstverwerking, spreadsheets, etc) salesforce.com “Het is [over] het verplaatsen van monolithische enterprise suites tot heterogene web services” heeft momenteel draait op AppExchange? Kendall zei een gebied dat populair is geweest is het project management, die in het verleden een achtergestelde markt is. Hij zei dat in het web 2.0 tijdperk die we hebben gezien “een groot aantal toepassingen in deze ruimte” – bijv. Dreamfactory heeft een interessant en makkelijk te gebruiken UI geleverd met zijn product DreamTeam, die een hot-app op de AppExchange is geweest.

Hij zei dat voor tekstverwerking, een bedrijf dat ze hebben gewerkt met is Writely – “We hebben een aantal mashups gedaan met Writely”. Echter Writely is momenteel niet vermeld op AppExchange, omdat Kendall zei dat Google is opnieuw schrijven.

Voor e-mail, Zimbra is populair op AppExchange – het maakt gebruik van Ajax naar een rich client-ervaring te leveren. Kendall zei Zimbra is superieur en meer op samenwerking dan het gebruik van een Outlook-client voor e-mail.

AppExchange als een platform voor de zakelijke Web

Ik vroeg Kendall als dit betekent AppExchange fungeert als een soort portal of dashboard voor de gebruikers – dat wil zeggen een frontend voor meerdere Web Office apps? Kendall zei ja en dat er twee strategieën om AppExchange die belangrijk zijn.

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

De eerste is het leveren van een platform voor de zakelijke web. Hij zei dat ze ging naar de consument Web voor veel inspiratie – “de consument Web is geweest waar alle van de actie in de afgelopen jaren is geweest.” Hij noemde Google, Yahoo, Amazon, eBay, iTunes – die hij opgemerkt hebben ingrijpend ons leven veranderd als consumenten. Hij zei bedrijven hebben “keek verlangend naar de consument web en zei: waarom kan ik geen toepassingen die deze makkelijk te gebruiken?

Echter Kendall zei een belangrijk verschil voor bedrijven is dat ze niet hebben historisch gezien een platform om web services draaien in een geconsolideerde omgeving. Dus dit is waar AppExchange binnenkwam. Belangrijkste aspecten van AppExchange maken klanten zich comfortabel voelen, het verstrekken van goede beveiliging, de integratie van apps en waarmee gebruikers mashups te doen. Ook een platform te bieden die klanten in staat stelt om “wereldwijd opereren, maar handel lokaal als het ging om de implementatie.”

De tweede belangrijkste strategie voor AppExchange is om een ​​alternatief voor de grote bedrijven die proberen om een ​​heleboel verschillende producten aan te bieden onder één dak te voorzien – “kopen alles van me”. Hij noemde dat “de monolithische, egoïstische benadering”. Daarentegen AppExchange, zei hij, laat mensen profiteren van innovatie via het internet (door verschillende leveranciers) – “het is de overgang van monolithische enterprise suites tot heterogene web services … en duizenden van web services.

Kendall zei dat de AppExchange is een plek om een ​​uitwisseling van ideeën en web services, en een folder over een aantal toepassingsgebieden te bevorderen – die veel verder gaan dan CRM.

Coming up: Deel 2 van dit interview met Kendall Collins, vice-president van marketing bij Salesforce.com.

: Salesforce.com brengt Summer ’06 – 20ste generatie van hun CRM-dienst; Salesforce.com CEO Marc Benioff hekelt Microsoft in interne e-mail, JotSpot partners met salesforce.com

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context