Iomega NAS P850m recensie

Er zijn niet veel computer fabrikanten die kit te verkopen met de prijs punten, variërend van £ 50 tot £ 15.000, maar Iomega is een van hen. Het bedrijf moedig ging de NAS-markt ongeveer een jaar geleden en heeft onlangs haar tweede iteratie van NAS (Network Attached Storage) -oplossingen, het toevoegen van vijf nieuwe apparaten aan haar assortiment, die nu beschikt over een capaciteit van 120 GB tot 1.44TB. De vorige reeks werd beperkt tot de 1U form factor, terwijl de huidige range beschikt nu over twee high-capacity 2U-apparaten. Onderzochten we de P850M, de meest volledig uitgeruste (en dure) model.

Net als voorheen, kan de Iomega NAS range NetWare, Unix (NFS) en AppleTalk evenals Windows klanten te bedienen. Het kan ook gedeelde mappen als Web of FTP-servers te behandelen. Het kan ook bestaan ​​als een stand-alone unit of aan te sluiten op een bestaande Active Directory of NetWare bindery.

Gebruikers hebben de keuze van de operationele, ook: vijf servers hebben een ‘u’ achtervoegsel, wat betekent dat ze lopen onder een smaak van Unix, terwijl die met een “m” achtervoegsel draaien onder Microsoft Server Appliance Kit – in wezen een uitgeklede versie van Windows 2000 Server, geoptimaliseerd voor file services. Hoe dan ook, geen client access licenses vereist, die kan oplopen tot een aanzienlijke kostenbesparing opzichte van een conventionele server.

De P800-serie NAS-systemen voeren oogstrelende prijskaartjes, maar ze bieden nog redelijk waar voor uw geld. De P850m kost £ 14.870 voor 1,440GB van opslag, of ongeveer £ 10,30 per gigabyte. De kleinere 960GB P800m is geprijsd op £ 10.475. Beide maken gebruik van dual 2,4-GHz Intel Xeon-processors, 2 GB ECC / DDR RAM, dual Gigabit Ethernet-kaarten en een 10/100 Fast Ethernet-interface voor snelle gebruikerstoegang tot bestanden. De P850m omvat ook de Alacritech TCP / IP offload-engine (TOE), die het netwerk I / O ontlast van de CPU, het stimuleren van prestaties van het netwerk over de P800m met ongeveer 20 procent. U kunt ofwel sluit de dubbele Ethernet-poorten om verschillende segmenten of zet ze op fail-over mode.

De P850m maakt gebruik van high-capacity, low-cost ATA schijven op een hoge capaciteit te bereiken. Ze zijn geconfigureerd als RAID 5 standaard aan, maar kan ook ondersteuning van niet-RAID en RAID 0 en 1 configuraties. In tegenstelling tot de meeste andere ATA schijven, deze zijn hot-swappable. U kunt ook het opzetten van een van de harde schijven van het apparaat als een hot spare die direct zal overnemen van een defecte schijf en configureren voor het verzenden van een e-mail alert.

Als u op zoek bent naar redundantie, bent u aan het juiste adres: vrijwel elk stukje hardware die kan worden verdubbeld, is geweest. Evenals de RAID en de dubbele NIC’s, krijg je twee redundante hot-plug voedingen en interne hot-swap fan modules, maar je moet de P850m half-way ruk uit het rek met het oog op hen te krijgen. Backup bepaling is ook goed: met de Iomega Automatic Backup software die op elke werkplek op uw LAN, is het mogelijk om het opzetten van de Iomega NAS apparaat automatisch een back-up elke kritische bestand op elk werkstation, want het is gemaakt of gewijzigd. Persistent Storage Manager is nog een andere real-brow fopspeen: een deel van de SAK, neemt momentopnamen van de server die direct kunnen worden benaderd en hersteld als de noodzaak zich voordoet. Een Ultra160 SCSI-poort aan de achterzijde kunt u hecht andere back-apparaten op de P850m.

De leercurve van de P850m is relatief vlak. Oprichting ervan duurde minder dan 15 minuten, met behulp van de NAS Discovery software geleverd. Zodra u een TCP / IP-verbinding hebt vastgesteld, kunt u alle beheertaken uitvoeren via de webinterface of Terminal Services – bestuurders vertrouwd zijn met Windows 2000 zullen aanvullende opleiding niet nodig om dit systeem te beheren.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop