iPad mini: Een rotte appel in de onderneming ruimte

Hallo, iPad mini. (Oh kom op, als je niet al weet?)

Maar zoals we hebben geleerd van het evenement – meer dan een live stream – een zeldzame zet van Apple – is dat het lezen tussen de regels door, ondanks de nabije eindeloze bijvoeglijke naamwoorden te beschrijven als “prachtig,” en “ongelooflijk,” bijna tot aan de wijzen kon men een spelletje “Adjective Bingo” te spelen – is dat Apple actief gebagatelliseerd het evenement.

Waarom? Omdat veel mensen op dit moment schreeuwen naar hun iPad-schermen, woedt over de vraag waarom ze kocht de iPad 3 toen Apple wist dat het zou kondigen vandaag een iets vamped-up iPad 4 – want in het proces, de iPad 3 gedood volledig . Gone, vamoosh. In de ruimte van een instant, het is niet meer opgenomen in de Apple Store.

Maar het stroomde het evenement live? Ja, om klanten van Apple, het Apple-getrouwen, de aanhang en de kudde van het bedrijf. Het duurde niet nodig om een ​​lied te maken en dans uit, de technologie media deed dat namens haar.

Center etappe was dit glanzende, kleinere tablet. Maar, tijdens de een uur durende evenement, niet een executive vice-president van Tim Cook aan Phil Schiller, legde uit wat of wie het toestel was.

iPad mini: Zelfde oude, zelfde oud, maar kleiner

In tegenstelling tot de oorspronkelijke iPad – die niet alleen niet bijdragen aan de tablet ruimte, het actief creëerde de tablet markt -, de iPad mini is slechts een 7,9-inch versie, van zijn oudere, grotere, de nieuwste generatie broer of zus. Het is niet revolutionair, het is niet een meester van de genie of innovatie, en het is niet eens zo spannend. Het is gewoon goedkoper en kleiner, en, in de richting van het onderwijs en de ruimte van de consument op de markt gebracht; – iets wat Apple wil investeren in een aparte, maar al-maar-‘enterprise ‘basis.

Apple event live-blog

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Apple kondigt de iPad mini

Apple media-evenement: Door de nummers

Apple draaft uit 13-inch MacBook Pro met Retina-display

Gallery; Apple event gallery: iPad mini, nieuwe hardware onthuld

Bij gebrek aan de verwachte Retina-display, de tablet bevat dezelfde vormfactor, behalve met een dikte van een potlood op 7.2mm en een gewicht dat overeenkomt met dat van een pad van papier (wat dat ook is). Het wordt geleverd met de nieuwste Lightning dock connector en functies een 10-uur levensduur van de batterij.

De enige verrassing was dat de iPad mini zal komen met 4G LTE-connectiviteit. Zoals aangegeven in de iPhone 5, zal Apple een bos van apparatuur te vervaardigen te zorgen dat ze zijn zo compatibel kan zijn in de grote vier continenten.

Lees verder

De prijs bedraagt ​​$ 329 voor de basis 16GB Wi-Fi enige model, terwijl de Wi-Fi + Cellular-modus, met inbegrip van de 4G LTE-connectiviteit, kost $ 459 voor de 16GB basismodel.

Nogmaals, dit is niet bepaald nieuw. Ondanks de inspanningen van Apple om de supply chain achter slot en sleutel uit het nieuwsgierige publiek te houden, lek na lek weinig over voor de leidinggevenden om daadwerkelijk aan te kondigen.

De iPad mini was de ergste bewaarde geheim, omdat … omdat de iPhone 5, die openbaar werd blootgelegd niet een maand geleden toen het werd aangekondigd, maar stapsgewijs dag na dag in de online technologie nieuws.

Vergeet niet om de concurrentie slam, honing

In de nasleep van de Apple-Samsung thermonucleaire oorlog, Samsung’s hoofdkantoor blijft een smeulende wrak van advocaat karkassen. Maar toen in oorlog en de concurrentie is schering en inslag is, waarom niet gooien een bunker-buster op hen neer terwijl ze uit?

Dat is precies wat Apple deed. Niet tevreden in zinspeelde op de concurrentie in tegenstelling tot eerdere evenementen, waarbij de enige vermelding van Android zou zijn in termen van hoe goed de iPad doet in marktaandeel tablet markt door de vergelijking, Apple senior vice president voor marketing Phil Schiller vertelde de aanwezige media

Anderen hebben geprobeerd om kleinere tablets te maken, maar ze hebben gefaald.

En toen liet hij een beeld van de Google Nexus 7 voor iedereen te zien. Ouch.

Hij heeft vervolgens, in de stijl niet typisch voor Apple, slam-dunk van de Google-en-klare mobiele besturingssysteem door vergelijking van de ‘Superior’ apparaat bouwkwaliteit van de “bleke” Nexus-reeks van tabletten, en hoe het scherm meer per vierkante inch. En om echt te gooien in een diepe upper-cut was om Google applicatie winkel te bekritiseren, noemde het een “opgeschaalde telefoon ervaring.

Dat was op het podium van de wereld, Phil, ik denk dat we de boodschap: Apple heeft een hekel aan Android en Google werd rood links geconfronteerd. Als dat niet de definitie van “industriële pesten,” Ik weet niet zeker wat het is.

Hoewel Amazon was niet direct genoemd, is het relatief lage bak in vergelijking met Google, de huidige concurrent van Apple in de tablet ruimte.

Er zijn twee redenen om schotel uit de iPad mini, en geen ander. Het is niet omdat Apple “houdt van zijn gebruikers,” zei door wijlen Steve Jobs tijdens de Antennagate buitengewone media-evenement in juli 2010. Het is niet omdat Apple wil haar gewone consumenten en zakelijke klanten op de beste manier te kunnen.

Het draait allemaal om het geld.

De iPad mini is niet serveren een eigenlijke doel, naast een duidelijke strategische raket-lock op Amazon en Google, en om nog meer geld te genereren voor de technologie reus.

De bedrijven bieden dezelfde diensten die Apple doet: iTunes versus Google Play in de muziek, films, televisie-inhoud en toepassingen. Maar boven alles, kan de prijs worden beschouwd als een subtiele graven naar wat Amazon en Google, zowel in termen van enterprise aanbod, vooral cloud en productiviteit functies.

Dat is waar het geld is: niet in de tabletten, waar de winstmarges zijn minimaal. Amazon geeft toe dat haar Android-powered Kindle Fire tablet maakt een verlies, maar de retailgigant maakt door middel van het aanbieden van cloud-diensten die het apparaat back-end van stroom. De retail-activiteiten genereren genoeg om het verlies van de Kindle Fire maakt te dekken. Naast Google, waar de analisten geloven, de winstmarges op de Nexus 7 zijn “flinterdun; Vanuit elke $ 199 apparaat van de zoekgigant verkoopt, is ongeveer $ 15 winst gegenereerd – of 7 procent per apparaat – afhankelijk van het aantal crunchers.. Maar nogmaals, het cloud-aanbod pleister de pijn weg.

Apple’s iPad mini zou hebben, in de typische Cupertino stijl, de lat op de prijs van het apparaat om op zijn minst een gezondere winst brok te bereiken over de nieuwe 7.9-inch tablet, maar Apple heeft de service back-end naar de dunne winstmarge lijn te ondersteunen , ondanks zijn status als ‘s werelds rijkste bedrijf.

De iPad mini is, tenminste vanuit dit oogpunt, gewoon een uitdager van Amazon en Google’s reeds gevestigde bedrijf, niet alleen in de 7-inch tablet markt, maar ook als een cloud service aanbod.

De $ 329 prijs geeft Apple genoeg speelruimte voor het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van een tablet die nog steeds geeft Apple de financiële kant. Het voegde een premie op de basis Wi-Fi + Cellular model in de wetenschap dat veel IT-spenders met een scherp oog voor de kleinere tablet zal springen op om ervoor te zorgen haar zakelijke klanten zal always-on verbindingen in gebieden waar er geen Wi-Fi beschikbaar. Dat is een gegeven.

Maar het betekent ook dat de consument kiest op de bank te zitten thuis en surfen op het web, sociale netwerken, of YouTube-clips voor uren op eind nog een goedkope 7-inch tablet kunt kopen terwijl Apple rolt in de enorme sommen geld dat het afschrapen bovenaan iedere tablet verkocht.

Dezelfde opslag maten zijn een dode giveaway. Wanneer zij worden geconfronteerd met de “onderneming probleem” van het aanbieden van een afgeslankte iPad mini voor zakelijk gebruik; Apple zou hebben gehad om te gaan veel lager dan de $ 329 basismodel prijs, het was het aanbieden van, misschien wel tot $ 299 tot de prijsstelling consistentie te behouden. Maar zoals velen hebben opgemerkt, dit zou het apparaat prijs tegen dezelfde prijs als de iPod touch – een mini-versie van de reeds afgeslankte iPad mini.

Het zou gewoon geen zin hebben gehad.

Had Apple verder verlaagd de prijs, de business-geprijsd apparaat zou een verlies hebben gemaakt, of de winstmarges waren zo dun dat het geen haalbare optie. Apple heeft niets weg te geven, tenzij het iets te winnen bij het heeft. iTunes is alleen gratis voor de gebruikers omdat het een spiegel in de wereld van content op de iTunes Store, bijvoorbeeld. Een sub- $ 300 iPad mini voor zakelijk gebruik, met klanten in staat om het grote aantal apps in de Apple App Store te bladeren, omdat de tablet is vergrendeld voor sideloading of enterprise applicatie gebruik, betekent dat Apple ‘doet een Amazone’ en niet het genereren van geld.

Immers, terwijl Google maakt net genoeg om de kosten van haar tablet zaken te dekken, en Amazon maakt een verlies op de Kindle-apparaten, Apple staat alleen als een bedrijf dat alleen maar wil om geld te verdienen.

Het is een slimme zet, gezien Apple niet genieten van de voordelen van langdurige zakelijke contracten met haar klanten in tegenstelling tot zijn dichtstbijzijnde mini-tablet rivalen.

De echte concurrentie: Microsoft

Terug naar zijn roots, wat Apple zei niet dat blijft de meest interessante en mystiek. Wie is de grootste uitdager van allemaal in de onderneming ruimte? Microsoft. Het altijd is geweest, en terwijl Google dook voor een tijdje en nam de leiding van het onderzoek en de cloud-gebaseerde services arena, Microsoft was de kern van de consument Apple’s business: desktop en notebook computers.

“Ik ben een Mac, en ik ben een PC.” Maar het is niet langer de strijd over de desktop, het is een oorlog tussen de iPad vs. Surface.

Maar nu is er een andere draai aan de voortdurende strijd tussen Cupertino en Redmond, want al te laat om het spel, Microsoft gaat over in niet alleen de tablet markt te betreden, maar in het bijzonder de speciale bedrijfsleven.

De iPad 4 blijft een duidelijke concurrent nog steeds. De iPad 2 is nog meer een concurrent van de Surface dan de iPad 4 dankzij een simpele kwestie van “het is goedkoper.” Maar de onderneming moeten concentreren op wat het back-end infrastructuur biedt, evenals de front-end productiviteit van de gebruikers.

Ondernemingen moeten hun aanbod van custom-built apps, met name uit legacy-systemen. Er is niet te ontkennen dat de iPad – elke iPad voor die kwestie – heeft nog steeds een geldig bring-your-own-device (BYOD) aanwezigheid op de werkvloer, kan apps sideloaden dedicated apparaten te maken, en kan worden beheerd door beheerders onderneming.

Microsoft is dagen weg van de scheepvaart, en de timing stinkt van Apple proberen om zijn weg wig tussen de aankondiging en de lancering van de business-vriendelijke Surface tablets.

Waar komt dit verlof de Surface,? Open en vrij om de business en enterprise ruimte zwerven, in vrije uitloop nirvana.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten