Is het veilig voor de Amerikanen om Huawei gebouwde Nexus-telefoons te kopen?

Slechts drie jaar geleden, de Verenigde Staten Huis Permanent Select Committee on Intelligence werd het uitvoeren van onderzoek naar de veiligheid bedreigingen doordat enterprise-level communicatie hardware gemaakt door Chinese bedrijven Huawei en ZTE in Amerika.

En nu, een smartphone gemaakt door Huawei wordt gedistribueerd door Google als de volgende high-end Nexus-apparaat.

We eigenlijk betrekking op de Huawei controverse diepgaande hier op de website. We hebben zelfs een grote debat over het onderwerp. De vraag was of Huawei zou bespioneren Amerikanen op aandringen van zijn nationale leiders. Immers, het is niet zoals China en Amerika hebben een gezonde geschiedenis als het gaat om cyberwar en spionage.

Het wordt steeds meer en meer duidelijk dat China is een duidelijke en actuele bedreiging voor de Amerikaanse veiligheid.

Ja, de twee naties hebben in principe overeengekomen cyberespionage aanvallen niet te voeren tegen elkaar, maar is er iemand die echt geloven dat, in de gelegenheid gesteld, ofwel de Chinese inlichtingendiensten apparaten of America zou een kijkje in digitale private delen van de andere natie niet nemen? Dat is hetzelfde als vragen Donald Trump niet om op te scheppen of Hillary Clinton om te voorkomen dat het gebruik van e-mail.

De concurrentie op mondiaal niveau is een zeer vreemde zaak. Aan de ene kant bedrijven en volken zijn in een schuin gevecht, elke deelnemer vastbesloten om te winnen. Anderzijds kunnen er geen winnende zonder enige samenwerking. Dit geldt ongeacht of we Apple praten versus Google of America versus China.

In het geval van Apple versus Google, Google heeft haar toepassingen op iPhones te zetten, omdat de iPhone is eigenaar van zo’n enorme klantenbestand. En terwijl Apple laat Google apps, het maakt niet ten volle voordeel van Google. Het gescheurd van Google Maps als het belangrijkste product in kaart brengen (niet per se een slimme zet), het maakt gebruik van Bing als Siri’s zoek backbone, en je moet de YouTube-app speciaal downloaden. Het komt niet vooraf geïnstalleerd.

In het geval van Amerika versus China, we rekenen op miljarden dollars in de Chinese leningen, en de Chinese rekenen op het hebben van de Amerikanen als klanten. En toch, veel jonge Chinese militaire leiders overwegen Amerika om de ultieme vijand.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

In technologie, dit web van de internationale “coöpetitie” is vooral voor. Een van de vreemdere gevallen is antivirus software, die vaak wordt gemaakt in de landen die we zijn vooral bezorgd over als het gaat om malware.

Kaspersky Lab, bijvoorbeeld, die een van de meest populaire anti-malware producten in Amerika produceert in gebruik is hier, wordt gemaakt door een bedrijf met diepe banden met de Russische inlichtingendienst operaties. Huawei kocht het spel van Symantec in een joint venture – een joint venture die leidde tot Huawei toegang tot een groot deel van Symantec antivirus code.

Dit alles brengt ons terug naar een Huawei gebouwde smartphone verkocht aan de meest fervente gebruikers van Google Amerika’s.

Terwijl ZTE en Huawei eventuele kosten van de staat backdoors in hun netwerkhardware te ontkennen, zelfs het Congres onderzoekers vonden dat er een redelijk vermoeden bestaat dat de Chinese hardware makers bouwen in eenvoudig toegang spionage portals in hun hardware. In feite was er zeldzame bipartisan steun van een mogelijk verbod op Huawei hardware.

Wat het Congres was in rep en roer over waren routers en communicatie-apparaten die worden gebruikt in enterprise-systemen, niet de consument-level smartphones. Toch zijn we nu overwegen het vertrouwen van onze meest persoonlijke informatie aan Huawei ingebouwde apparaten. Smartphones zijn allebei ongelooflijk persoonlijk en ongelooflijk data-intensief. Als er iets van belang zal zijn voor een organisatie die geïnteresseerd zijn in het stelen van geheimen, zou het de persoonlijke gegevens gevonden op een smartphone.

Behalve één ding: dat is niet echt Chinese stijl. China heeft de neiging om big-picture spionage te voeren. Het land lijkt veel meer geïnteresseerd in grote scores, zoals de plannen voor onze F-35 veelzijdig en F-22 tactische strijders. China lijkt meer dan bereid om de Amerikaanse belastingbetaler de rekening betalen voor gestolen R & D, die uiteindelijk zijn weg gevonden in haar Chengdu J-20 Dragon vechter.

Hoe snel we vergeten

Lees dit

In feite, volgens de 2013 editie van de altijd uitstekende Verizon Gegevens Breach Investigations Report, 30 procent van alle cyberespionage activiteiten ontstaan ​​in China. Daarentegen is de voormalige Sovjet-staten in financiële hacken. Dezelfde gegevens Breach Investigations Report attributen 40 procent van alle financiële hacking naar Bulgarije, Roemenië en Rusland.

Een van de kwesties die ik ben vooral benieuwd is hoe we, als een mondiale cultuur, beheer van technologieën die worden geleverd door landen we wel of niet hartelijke relatie met te hebben. Dit is van bijzonder belang, aangezien het nationale beleid dus van voorbijgaande aard, kan worden gebaseerd op wat regime aan de macht is op een bepaald moment.

Ik stak zijn hand uit naar Huawei voor commentaar op dit artikel en de kwestie van global sourcing. William B. Plummer, Vice President, External Affairs bij Huawei Technologies gedeeld deze waardevolle perspectief

Er is niet een mobiel apparaat vandaag vervaardigd, dat is niet het product van wereldwijde supply chains, met ingangen en code van over de hele wereld. Hetzelfde, door de manier, geldt voor telecommunicatie-infrastructuur. Elk bedrijf is onderworpen aan gemeenschappelijke kwetsbaarheden. Niemand is immuun. Niemand bedrijf – ongeacht de vlag van het hoofdkantoor – een of andere manier meer of minder kwetsbaar of veilig.

Huawei, van haar kant, als een leider in de industrie, is op zijn plaats gezet zeer geavanceerde supply chain en andere security assurance-programma’s – van ideevorming tot het einde van het leven – om de integriteit van ons product te waarborgen. Huawei oplossingen – infrastructuur en apparatuur – zijn bewezen en vertrouwde over 170 markten, het aansluiten van een derde van de wereldbevolking. Dat zijn allemaal feiten.

Laten we de kwestie van hoe veilig of onveilig iedereen met Android, wat met Stagefright en andere exploits lopen rond in het wild moeten voelen negeren. Laten we focussen op het al dan niet een Android-telefoon gemaakt door Huawei specifiek moeten veilig worden beschouwd voor de Amerikanen om te kopen.

Dus, moet je veilig het kopen van een Nexus 6P of niet voelen?

Waarom hebben veel boards vertrekken IT-beveiliging in de eerste plaats om de veiligheid technici, en waarom kan niet techies overtuigen hun boards om schaarse geld te besteden aan de bescherming van informatie van belanghebbenden? Wij bieden aanwijzingen over hoe de IT security governance gap te sluiten.

De bottom line is dit: Ik denk dat je goed bent.

Ten eerste, zoals we hebben gezien, de Chinese regering is niet geïnteresseerd in uw persoonlijke gegevens. De Chinese overheid heeft veel grotere vissen te bakken. Hoewel ik niet zou adviseren overheidsfunctionarissen of militaire aannemers Huawei telefoons te kopen net als een kwestie van algemeen beginsel, denk ik niet dat je in gevaar omdat de Nexus 6P is een Huawei gebouwde apparaat.

Ten tweede, is natuurlijk dat de Nexus 6P is Alles. U kan worden verdraaid zeker van dat als er waren smerig backdoors en spullen ingebouwd in een Huawei apparaat verkocht door Google, Google zou het ontdekken en het blokkeren bijzonder snel. Vergeet niet dat het kenmerk van de Nexus merk is dat, in tegenstelling tot andere Android-toestellen, de telefoons worden rechtstreeks door Google bijgewerkt.

In mijn professionele mening, is er een legitieme nationale veiligheid betreffen in verband met de mate waarin we vertrouwen op de Chinese productie en de Chinese technologie productie in het bijzonder. China is geen vriend van de Verenigde Staten en hoewel het niet strikt een vijand, vertrouwen te veel op een “frenemy” is geen verstandige strategie op lange termijn, vooral als onze slagveld voordeel altijd onze technologie is geweest.

Maar er is eigenlijk een grotere nationale veiligheid zorg als het gaat om de productie in het algemeen. In de afgelopen 40 jaar, heeft de Verenigde Staten weggetrokken van het zijn een productie-moloch, afstaan ​​van die ongelooflijke internationale voordeel naar andere landen met minder dure arbeid. Op de lange termijn, dit is niet een discussie over China ten opzichte van de Verenigde Staten, het is een discussie over wat de Verenigde Staten wil worden als het opgroeit: een sterke bouwer met onneembare infrastructuur of een consument, afhankelijk van andere landen te voeden onze verslaving aan alles, van olie tot smartphones.

Maar dat is een zorg voor beleidsmakers. Als voor u, als u wilt dat een Nexus 6P, haal maar even een Nexus 6P. Als je naar buiten en kopen, laat me weten wat u denkt over het in de onderstaande TalkBack.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer