Is uw laptop een airborne brandgevaar?

De Civil Aviation Safety Authority (CASA) heeft onlangs een waarschuwing over het controleren van in-lithium-gebaseerde batterijen tijdens het vliegen, maar hoe velen van ons eigenlijk weten wat wel en niet is toegestaan, of wat de capaciteit van onze batterijen is?

(ATC – “Dont panic” – verhandelde afbeelding door Sarah Klockars-Clauser, CC BY-SA 2.0)

Onder gids CASA voor gevaarlijke goederen (PDF), adviseert hem draagt ​​alle toegestane lithium batterijen in handbagage. Bovendien, de passagiers die ervoor kiezen om reserve batterijen mee kunnen alleen tot twee van hen, moeten ze in handbagage en moet hen te beschermen tegen kortsluiting. Aanvaardbare methoden om dit te doen zijn onder andere het plaatsen van hen in aparte plastic zakken of in hun originele verpakking op de klemmen van de batterijen te isoleren.

Voor de meeste reizigers, moet dit geen probleem. Vermoedelijk, de reserve-accu’s voor vluchten waarvoor de passagiers zouden willen om hun batterijen in hun handbagage te houden. Er zijn echter ook beperkte capaciteit van de batterijen die zijn toegestaan.

De batterijen die worden gewaardeerd om 100Wh zijn toegestaan ​​op grond van de hiervoor genoemde voorwaarden, maar als ze worden beoordeeld op 160Wh of hoger, zijn ze niet toegestaan ​​op alle. Tussen deze moeten batterijen die boven 100Wh en onder 160Wh worden beoordeeld door de vervoerder worden goedgekeurd te worden toegelaten aan boord, volgens CASA.

Terwijl de meerderheid van de toestellen op de markt veilig beneden de 100Wh mark, een paar van de hogere spec laptops naderen de rand van deze grenzen. Dell bijvoorbeeld heeft 9-batterijen bepaalde verleende laptops. Deze batterijen zijn beoordeeld op 85Wh. De 17-inch MacBook Pro komt nog dichter bij de grens met zijn 95Wh batterij.

Waar bezorgdheid over de veiligheid beginnen in het spel te komen zijn wanneer de passagiers kopen externe batterij packs. de website van Australië had een snel zoeken, het vinden van een aantal externe accupacks dat meer dan de limiet 100Wh waren. Bijvoorbeeld de PowerPad 130 door Electrovaya, en de HyperJuice MBP-150 door Sanho.

Een product in het bijzonder werd gewaardeerd op 222Wh – de Sanho HyperJuice MBP-222 – strikt verboden voor vervoer door CASA.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

De Amerikaanse Federal Aviation Authority (FAA) bracht ook een waarschuwingssymbool (PDF) na een evenement van vorig jaar, waar een United Parcel Service vracht vliegtuig met een grote hoeveelheid lithium batterijen in brand vloog na het opstijgen en stortte neer, het doden van de bemanning.

In de waarschuwing, zei dat de explosieve potentieel van lithium-batterijen kunnen beschadigen en gemakkelijk perforeren vrachtschepen, waardoor de effectiviteit van het vuur onderdrukking maatregelen van het vliegtuig. Het zei ook dat de onderdrukking middel gebruikt op de vlucht, Halon 1301, is niet effectief in het bestrijden van de branden veroorzaakt door lithiumbatterijen.

Het maakt ook niet helpen dat het onlangs werd ontdekt dat Apple’s laptop batterijen kunnen worden gehackt en in theorie gebruikt om een ​​brand te starten. In extreme omstandigheden kan het mogelijk zijn dat een kwaadwillende hacker om malware te installeren op de laptop en zet deze op de accu tijdens de vlucht van het slachtoffer te activeren.

Met dat in het achterhoofd, lijkt het verstandig genoeg zijn om risico’s te beperken door beperkingen te stellen aan capaciteit van de batterij. Echter, behoudens opzettelijk misbruik, passagiers moeten niet overdreven bezorgd dat laptop hun collega-flight-Mate is op ontploffen staan. De FAA, die aanzienlijk meer vluchten overziet dan CASA, zag slechts twee voorbeelden van de lithium batterij incidenten vorig jaar (PDF), die beide zich in de terminal van de luchthaven. Bovendien, er waren slechts 118 exemplaren met elk type van batterij in de afgelopen 10 jaar, met inbegrip van vrachtvliegtuigen.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten