IT Prioriteiten: zijn veiligheid folk paranoïde?

Er is niet te ontkennen dat de veiligheid is een groot probleem voor veel bedrijven, maar degenen die het meest bezorgd over het lijken bijna net zo bezorgd over alles anders te zijn.

Respondenten van de website 2011 is Prioriteiten enquête werd een lijst van 17 zorgen voor hun bedrijf, waarvan de bescherming was en het veiligstellen van het netwerk gegeven. Wie zei dat het een grote uitdaging, of de grootste uitdaging, leek de meeste van de andere zorgen niet ver achter te geven. Misschien zijn ze van nature ijverig, of misschien zijn ze gewoon te veel zorgen.

Deze grafiek toont de lijst van de bezorgdheid, verdeeld tussen degenen identificeren van security als een groot probleem en degenen die zei dat het van weinig belang. Voor degenen die niet bezorgd over de veiligheid, het verminderen van IT-budgetten en het aanboren van nieuwe markten en kanalen zijn de grootste problemen. De anderen (die met bezorgdheid over de veiligheid) zorgen te maken over de kosten te beheersen, de markt reageren, business continuity, veranderende zakelijke behoeften … de lijst gaat maar door.

(Credit: Phil Dobbie / de website Australia)

Als, als je kijkt naar de grafiek, je afvinken van alle zorgen en denken: “Dat ben ik”, maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Bijna de helft van alle respondenten zei netwerkbeveiliging was een top of een grote uitdaging, en dus delen van al de andere grote zorgen. Die minder bezorgd over de veiligheid, en al het andere, goed voor slechts 17 procent van de respondenten van de enquête.

Uiteraard worden de cijfers beïnvloed door de omvang van de onderneming, maar niet zoveel als je zou denken. Zestig procent van de bedrijven met 1000 zitplaatsen of meer te geven netwerkbeveiliging als een top of een grote zorg, het is zo hoog als 53 procent voor bedrijven met 10-99 zitplaatsen.

Offshoring en outsourcing werden lage volgorde van alle respondenten, ongeacht hun bezorgdheid over de veiligheid. Als we draaien de figuur rond hoewel, en kijk naar degenen die hebben gezegd dat de druk om uit te besteden is een groot probleem, 70 procent lijst netwerkbeveiliging als een top of een grote zorg, in vergelijking met 48 procent gemiddeld. Voor degenen die zich zorgen maakt over offshoring het cijfer stijgt tot 73 procent.

Dus welke conclusie kunnen we trekken uit al deze cijfers? Ik zou zeggen dat die zich zorgen maakt over de beveiliging van nature niet paranoïde, ze hebben gewoon veel zorgen over te maken. (Paranoia is alleen van toepassing als de zorg niet gerechtvaardigd is.)

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek