Jury: SAP dankt Oracle $ 1,3 miljard euro wegens schending van het auteursrecht

Een federale jury stuurde een krachtige boodschap van vandaag, het uitreiken van Oracle $ 1300000000 schadevergoeding in een schending van het auteursrecht zaak tegen SAP.

Komt er een winnaar in Oracle v SAP; De race is op:? Oracle’s Apotheker dagvaarding vs. HP’s winst rapport; SAP advocaat: “board was op de hoogte” van de inbreuk op het moment van TomorrowNow overname; Oracle versus SAP: Catz biedt real wereld inzicht dat Ellison niet heeft; Oracle Catz: aanbod tot dading SAP is “beloning voor slecht gedrag”; Oracle versus SAP: Ellison ingedrukt om de verliezen van de klant te kwantificeren via TomorrowNow; Ellison gepland voor maandag getuigenis als Oracle-SAP proces gaat verder; Oracle SAP heeft in het vizier hebben, HP is de prijs; Oracle versus SAP: Phillips, Zepecki op het dek, op zoek naar Apotheker; Oracle versus SAP TomorrowNow via: Twitter verboden en een enorme tentoonstelling lijst; SAP noemt hoorbaar in Oracle rechtszaak, streeft naar ‘focus’ proef, limit ‘mediacircus’; Oracle’s Ellison jabs op HP’s Lane, Apotheker, HP noemt het intimidatie; SAP McDermott aan Oracle’s Ellison: kom maar op

Deze screenshot van het vonnis zegt het allemaal.

In slotpleidooi, Oracle opgeroepen tot een schadevergoeding van $ 1700000000, terwijl SAP advocaten, met het argument dat de werkelijke schade was realistischer dan de potentiële schade, riep op tot een prijs dichter bij $ 28.000.000.

In een verklaring, SAP zei: (via Digital Daily blog)

We zijn natuurlijk teleurgesteld door deze uitspraak en zal alle beschikbare opties, met inbegrip van na het proces bewegingen voort te zetten en een beroep doen indien nodig. Dit zal helaas een langdurig proces zijn en we blijven hopen dat de kwestie op de juiste wijze kan worden opgelost zonder meer jaren van procederen. Het kenmerk van een toonaangevend bedrijf is de manier waarop zij haar fouten afhandelt. Zoals vermeld in de rechtbank, betreuren wij de acties van TN, hebben we aansprakelijkheid aanvaard, en zijn bereid om eerlijk te compenseren Oracle geweest. In deze zaak, onze klanten, medewerkers en partners hebben gestaan ​​door ons, en voor dat, we zijn dankbaar. Onze focus is nu verheugen, het helpen van onze klanten best besturen van ondernemingen, en de uitbreiding van onze erfenis van leiderschap in de industrie en in de toekomst. Wij danken de jury voor zijn toegewijde service door middel van deze lange proef en de Rekenkamer voor het toezicht op deze complexe zaak.

De proef was nooit over de schending van het auteursrecht zelf. SAP aanvaard de verantwoordelijkheid voor de diefstal van software door T omorrowNow, een derde support provider overgenomen door SAP in 2005, maar stilgelegd in 2008. Echter, betoogd dat het verzoek van Oracle’s voor meer dan $ 1 miljard aan schade werd hard opgepompt met een ruime marge en, op een gegeven moment, bood $ 40.000.000 om zich te vestigen.

Tijdens de winst rapport in de laatste maand, SAP zei dat het had zijn bepalingen voor het geval TomorrowNow tot $ 160.000.000 gestegen, van $ 100 miljoen.

Volgens Bloomberg, Oracle advocaat David Boies zei

De onderliggende thema van de zaak kwam neer op schadevergoeding. De feiten van de schade bewezen door het gelijktijdige record van beide bedrijven was heel duidelijk.

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Bloomberg noemde de gunning van de hoogste ooit in een schending van het auteursrecht geval, onder verwijzing naar zijn eigen gegevens. De grootste afstand die eerder was $ 136.000.000 toegekend aan de Recording Industry Association of America in een zaak tegen 2002 Media Group Inc. voor het kopiëren en verspreiden van muziek.

Hier is de Oracle-SAP verdict document zelf

Vorige Oracle-SAP-dekking

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie