Kama Sutra worm ingesteld op volgende week te bijten

Het virus, genaamd Nyxem.E onder andere namen, werd voor het eerst gemeld op Het wordt verondersteld te zijn besmet meer dan een half miljoen pc’s januari 16. Security leverancier IronPort waarschuwde donderdag dat deze machines zijn nu hard-coded om het virus te verspreiden op 3 februari.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Bedrijven zijn waarschijnlijk niet rechtstreeks worden beïnvloed als ze actief zijn up-to-date antivirussoftware, omdat de belangrijkste leveranciers van antivirusprogramma’s nu hebben vrijgegeven patches. Maar IronPort waarschuwde dat bedrijven secundaire effecten konden ervaren, zoals het virus probeert zichzelf te verspreiden door het oogsten van e-mailadressen op een geïnfecteerde machine.

Het domino-effect zal komen als gecompromitteerde pc’s proberen te communiceren met bedrijven. Dit zal extra e-mail en netwerkverkeer en een mogelijke vertraging van de e-mail response tijd veroorzaken, “zei Jason Steer, technisch consultant bij IronPort.

F-Secure heeft gemeld dat Nyxem.E bereikte de hoogste positie op donderdag in zijn lijst virus statistieken, met 21,7 procent van alle gerapporteerde infecties. De worm heeft besmet ongeveer 300.000 systemen, volgens een Lurhq analyse van de logs van een website statistiek teller die de worm gebruikt om bij te houden van de verspreiding ervan te houden.

Eenmaal actief is, zal Nyxem proberen om alle Word, Excel, PowerPoint en PDF-bestandstypen verwijderen uit een gecompromitteerde pc. De veelzijdige kwaadaardige software zal ook proberen om zich te verspreiden, zowel via e-mail en als een netwerk worm, die bijzonder schadelijk op gesloten netwerken kunnen worden.

Nyxem is zeker kwaadaardig. Het kan worden geleverd via e-mail, maar ook als netwerkworm. Het peilt naar andere pc’s op een gesloten netwerk om hen te beschadigen en zich naar de andere computers, om zo veel hosts infecteren mogelijk, “zei Steer.

De kwaadaardige software verstopt zich in typen bijlagen doorgaans niet geblokkeerd door gehechtheid filters, zei IronPort.

Het internet gemeenschap zal niet weten wat de omvang van de februari aanval totdat het zich voordoet. “Het hangt af van hoeveel hosts zijn besmet,” zei Steer. “Op dit moment is het gewoon zitten rustig, en we zullen niet weten hoeveel thuisgebruikers zijn besmet tot 3 februari.

Bedrijven moeten hun werknemers te waarschuwen niet op verdachte e-mails te openen, en te weten wat deze e-mails kan lijken. “Het onderwerp lijnen kan enige verwijzingen naar pornografie bevatten – vrij typisch dingen,” zei Steer.

Wees waakzaam. Update uw antivirus patches en zorg ervoor dat uw harde schijf is gescand op te sporen en te verwijderen van het virus, “voegde hij eraan toe.

Nyxem heeft het potentieel om verwoesting veroorzaken gedurende het jaar, zoals geïnfecteerde PC’s die activeert op de derde dag van de maand, tenzij ze worden opgeruimd.

Tom Espiner van de website UK gemeld uit Londen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons