Lenovo ThinkPad X121e recensie

Lenovo positioneert de 11.6in. ThinkPad X121e als een fundamentele mobile computing apparaat, gericht op zowel studenten als zakelijke gebruikers. Ondanks de entry-level-aanduiding, kan de ThinkPad X121e worden geconfigureerd met een scala aan functies van SSD-schijven om zichzelf te coderen USB en vingerafdruklezers. Dergelijke versieringen duurt het veel verder dan de startprijs van £ 299,69 (incl. BTW) en in executive ultraportable grondgebied. Met processor opties verspreid over Intel en AMD, dit is een veelzijdig en zeer aanpasbare notebook.

Ontwerp; De X121e vertoont het doordachte ontwerp en de hoogwaardige constructie die we gewend zijn van de ThinkPad bereik. Het is niet super-licht, met een gewicht van 1.55kg met een 6-cell batterij, maar is niet veel groter dan een netbook op 28.96cm breed en 20.8cm diep door 2.35cm dik.

We zijn fans van geïsoleerde toetsenbord ontwerp van Lenovo en hier, net als in andere ThinkPads, het levert een bevredigende type-ervaring. Toetsen drukt een lange weg en klik voorzichtig als ze dat doen. Lenovo heeft maximaal gebruik van de breedte ter beschikking gesteld, en de individuele toetsen zijn ruim bemeten. Zoals altijd met deze grootte van de notebook, kunnen gebruikers met grote handen het toetsenbord een beetje krap, maar we hadden geen problemen blind typen op normale snelheid.

De X121e heeft een doorgaans goed ontworpen en gebouwd (morsbestendig) toetsenbord

De omgekeerde T cursor arrangement rechtsonder het toetsenbord heeft de PgUp en PgDn sleutels in de gaten, de toetsen Home en End bevinden zich op de rechter einde van de rij van kleinere Fn toetsen, terwijl PrtScr is vreemd gelegen aan de rechterkant van de spatiebalk. Er zijn Fn-toets snelkoppelingen voor het opstarten van de webcam software, schakelen de monitor configuratie en dempen van de microfoon. Het toetsenbord is morsbestendig.

Lenovo is erin geslaagd om zijn vertrouwde UltraNav systeem passen in de ThinkPad X121e. De rode TrackPoint zit tussen de G, H en B toetsen en onder de spatiebalk zijn twee muisknoppen en een centrale rocker die kan worden gebruikt met de TrackPoint voor scrollen. Inmiddels is er een kleine touchpad, die Lenovo noemt de ClickPad, zit op de vrij smalle polssteun. Het is breed genoeg om de cursor te nemen rechts over het scherm in een enkele sweep.

De ClickPad heeft geen knoppen eronder – er is gewoon geen ruimte voor hen. In plaats daarvan zijn er linker- en rechterklikknop gebieden onderaan (vandaar de naam), en schuifzones langs de onderrand en rechterkant. De ClickPad is een beetje geperst, maar heel efficiënt.

Kenmerken; Met meerdere configuratie-opties, de Lenovo ThinkPad X121e is een zeer veelzijdig notebook. Onze review-exemplaar is één van de vier beschikbare de pagina af bij Lenovo’s website, en het verkoopt direct voor £ 451,16 (incl. BTW, £ 375,97 excl. BTW). Het heeft een 1.3GHz Intel Core i3-2357M-processor, 4 GB RAM-geheugen en draait op Windows 7 Professional 64-bit.

De andere off-the-page Intel-gebaseerde model is minder duur voor £ 386,40 (incl. BTW, £ 322 ex. BTW). Het heeft dezelfde processor, maar komt met slechts 2 GB RAM-geheugen en draait Windows 7 Home Premium 64-bit.

Er zijn ook twee AMD-gebaseerde modellen verkrijgbaar bij Lenovo’s website: een 1,6 GHz AMD Fusion E-350-systeem met 4 GB RAM-geheugen en Windows 7 Professional 64-bit voor £ 403 (inclusief BTW, £ 335,83 ex btw..), En , aan de rock-bottom prijs van £ 299,69 (incl. BTW, £ 249,74 excl. BTW), een 1 GHz AMD Fusion C-50 systeem met 2 GB RAM-geheugen en Windows 7 Home Premium 64-bit. Het geheugen kan worden uitgebreid tot maximaal 8 GB op alle modellen voor een extra £ 63,60 (inc.).

Onze review-exemplaar gebruikt Intel-CPU geïntegreerde HD Graphics 3000 graphics. Als u een AMD-processor kiest, graphics behandeld door een geïntegreerde AMD Radeon HD 6310-module. Graphics specificaties zijn niet configureerbaar.

De Intel-modellen worden geleverd met een 320 GB 7.200 rpm harde schijf als standaard, met een 128 GB SSD als een optie £ 235,20 (incl. BTW). De vooraf geconfigureerde AMD modellen ‘320GB schijven draaien op 5400 rpm als standaard, met opties voor een 7.200 rpm schijf of een 128GB SSD.

Wi-Fi (802.11b / g / n), Bluetooth (3.0) en Ethernet (10/100 / 1000Mbps) zijn standaard aanwezig over de hele linie, en u kunt geïntegreerde mobiele breedband toe te voegen aan een model voor £ 77.76 (incl. BTW ).

Het chassis is vrij klein en Lenovo heeft ervoor gekozen niet te knijpen in een optisch station. De rechterrand huizen gewoon een SD-kaartlezer, het stopcontact en twee USB 2.0-poorten. Een van de USB-poorten wordt aangedreven, en daarom nuttig voor het opladen van draagbare apparaten van de batterij van de notebook, zelfs wanneer het is uitgeschakeld. Deze twee poorten zijn goed van elkaar gescheiden en kunnen gelijktijdig worden gebruikt.

De linkerkant herbergt een derde USB 2.0-poort, plus HDMI, VGA en Ethernet (RJ-45) poort en een microfoon / hoofdtelefoon combo-aansluiting.

Prestaties en levensduur van de batterij; Onze ThinkPad X121e’s Windows Experience Index (WEI) bedroeg 4,7 (op 7,9) – een score onlangs geëvenaard door verschillende Core i5-gebaseerde notebooks die we hebben beoordeeld, maar hier hebben we een Core i3 systeem. De WEI is de laagste van een aantal component scores, die – zoals meestal het geval is – was voor Graphics (Desktop prestaties voor Windows Aero).

De hoogste score van 6.1 was voor Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties), gevolgd door 5,9 voor Primaire harde schijf (Disk data transfer rate), 5.5 voor RAM (Memory bewerkingen per seconde) en 4,9 voor Processor (berekeningen per seconde) .

Er is genoeg van de prestaties hier voor mainstream productiviteit taken, en zelfs wat lichte gaming in off-duty momenten. Zoals altijd, zou de meest kosteneffectieve upgrade naar een ander £ 64 te besteden en het vergroten van het RAM-geheugen tot het maximum 8GB.

De ThinkPad X121e wordt geleverd met ofwel een 3-cell of een 6-cell batterij, onze review model sportief de laatste. We testten levensduur van de batterij door te kiezen voor de maximale levensduur macht plan en het afspelen van video vanaf een USB-stick continu nadat de batterij eerst volledig opladen. Lenovo’s assortiment van de macht management tools is verfijnd en biedt een grote mate van flexibiliteit.

De notebook geleverd video 5 uur en 20 minuten, dat is boven het gemiddelde. We zouden meer volume uit de luidsprekers, die een beetje te rustig naar een kamer op basis van zakelijke presentatie te behandelen zijn gewild.

Conclusie; De Lenovo ThinkPad X121e is een indrukwekkend kleine notebook. True, aan de allerlaagste prijs die u krijgt een versie van Windows die is niet ideaal voor zakelijke gebruikers en een relatief kleine hoeveelheid RAM. Maar onze review-exemplaar, die minder dan £ 500 kost, is een bevoegde notebook in termen van specificaties en benchmarks.

Alle configuraties delen de indrukwekkende ThinkPad bouwkwaliteit en voorbeeldige toetsenbord. Als u op zoek bent naar een kleine, draagbare en relatief betaalbare notebook en het niet erg het ontbreken van een optische drive, de ThinkPad X121e is het overwegen waard.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop