Lenovo ThinkPad X200 Tablet recensie

De ThinkPad X200T is Lenovo’s eerste wide-screen tablet-pc en is een ontwikkeling van de reguliere X200 ultraportable dat we weer beoordeeld in augustus. Als u de juiste model te kiezen, Lenovo claimt kunt u meer dan tien uur van de levensduur van de batterij uit het systeem te krijgen, hoewel onze review-exemplaar dit niet beheren. Dit systeem zal u terug meer dan £ 1.300 (ex. BTW) in te stellen, en voor dat soort uitgave moet je een goed gespecificeerde en stevig gebouwd notebook verwachten.

De styling is typerend ThinkPad: de behuizing is gemaakt van stevig zwart plastic op een magnesiumlegering chassis, met rode accenten op de muisknoppen en wijzend stick, plus de blauwe ThinVantage en Enter-toetsen. Er is een kleine geven in het deksel gedeelte, dus een beschermende case zou een goed idee zijn bij het transport van het systeem.

We zijn blij om een ​​stevige clip die het scherm en systeem-eenheid bij elkaar te zien: dit werkt als de notebook in de conventionele clamshell-modus en wanneer het scherm kijkt naar buiten in de tablet-modus. De vergrendeling zit aan de voorkant en moeten veilig van per ongeluk activeren zijn.

Lenovo ThinkPad X200 Tablet is een 1.6kg Centrino 2 convertible tablet-pc.

Het scherm draait om zowel links als rechts, vergrendelen wanneer deze is gedraaid door middel van 180 graden. in een behuizing de laatste leven aan de rechterzijde (gezien in landscape / clamshell mode) en heeft een handige gum functie aan de andere kant aan het schrijven tip: U kunt het touch-screen te werken met ofwel een vinger of de meegeleverde stylus.

De X200 is 12.1in. touch-screen kan worden aangedreven door een vingertop of de meegeleverde stylus.

Het scherm maatregelen 12.1in. over de diagonaal en heeft een native resolutie van 1280 bij 800 pixels. Hoewel we de voorkeur 900 of meer pixels van de diepte, moet u nog steeds in staat zijn om twee document vensters naast elkaar weer te geven zonder al te veel moeite. Het systeem geïntegreerde Intel GMA 4500MHD grafische module ondersteunt tot 2048 bij 1536 pixels op een externe monitor. Het interne display LED-achtergrondverlichting zorgt voor een helder en scherp beeld, verhoogt de zichtbaarheid in heldere omstandigheden en minimaliseert het energieverbruik.

Het toetsenbord is een typische ThinkPad eenheid – met andere woorden, uitstekend. De toetsen zijn groot en voelen stevig onder de vingers, waardoor het perfect mogelijk is om blind typen op hoge snelheid. Een rij van volledige hoogte cijfertoetsen wordt bekroond door een halfhoge functietoets rij. De oversized (blauw) Enter-toets is comfortabel in gebruik. De omgekeerde T cursor controles tweede functies voor het afspelen van media controle, en waar u normaal spacers vindt er handige back en forward knoppen voor gebruik bij het surfen op het web.

Boven het toetsenbord zijn drie volumeknoppen (omhoog, omlaag en mute), de belangrijkste aan / uit schakelaar en de ThinkVantage-knop die bij indrukken opent een interface in een reeks hulpprogramma’s voor configuratie van het apparaat, communicatie en management.

Een opmerkelijke afwezigheid is een touchpad. De X200 Tablet heeft gebruikelijk TrackPoint Lenovo’s verscholen tussen de G, H en B toetsen, plus drie muisknoppen (het centrum waarbij het om een ​​verticale scroller). We vinden dit een beetje lastig en echt mis een touchpad met ingebedde verticaal en horizontaal scrollen.

Het scherm surround herbergt een reeks knoppen waarmee u het systeem te gebruiken in de tablet-modus – met het scherm gedraaid, gevouwen naar beneden en naar buiten gericht. Er is een tweede aan / uit schakelaar en een kwartet van bedieningsknoppen voor het schakelen oriëntatie van het scherm, de toegang tot de instellingen, het verzenden van een Ctrl-Alt-Del en vergrendelen van de tablet-mode knoppen. De geïntegreerde vingerafdruksensor is ook hier, samen met een vaste positie webcam.

Kenmerken; De ThinkPad X200 Tablet maakt gebruik van Intel 1,8 GHz Core 2 Duo SL9400 processor, ondersteund door de GS45 Express-chipset en 2 GB RAM (uitbreidbaar tot 4GB). Het is een Centrino 2-systeem, met ondersteuning voor Intel vPro-technologie voor beheer op afstand. Het besturingssysteem is Windows Vista Business.

Onze review-exemplaar kwam met een 250GB harde schijf, hoewel de (duurdere) solid-state opslag is ook beschikbaar. Intel-chipset geïntegreerde 4500MHD module zorgt voor de graphics.

Draadloze connectiviteit is uitstekend, zoals dat hoort een ultraportable systeem: als Wi-Fi (802.11a / b / g, Draft-N) en optionele Bluetooth, is er een geïntegreerde HSPA-modem (Ericson F3507g Mobile Broadband MiniCard netwerkadapter) – de SIM sleuf bevindt zich in het batterijcompartiment. Gigabit Ethernet en een 56Kbps modem catering voor bedrade verbindingen. Helaas heeft Lenovo niet gevonden de ruimte voor een geïntegreerde optische drive, hoewel we vergelijkbare grootte notebooks met deze component hebt gezien.

Op de voorkant van de notebook is een flash card slot dat SD-compatibele media accepteert. De linkerkant herbergt een ExpessCard slot, een USB-poort, de Ethernet (RJ-45) connector en een VGA-out poort, evenals een mechanische schakelaar voor de draadloze module en de power connector.

Aan de rechterkant zijn nog twee USB poorten, één aan de achterkant en een aan de voorzijde, en een paar audio aansluitingen en de modem (RJ-11) poort.

Prestaties en levensduur van de batterij; De X200 Tablet terug een algemene Windows Experience Index (WEI) van 3,7 (van 5.9), waardoor het op een lijn met zowel de Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9210 en de Toshiba Tecra M10.

Zoals bij veel notebooks, de algehele waardering (die overeenkomt met de laagste component score) werd bepaald door de score voor Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties). De andere grafische scoren – Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) – was 3,9, maar de resterende component scores waren aanzienlijk hoger: Processor (berekeningen per seconde), 4,9; Primaire harde schijf (Disk data transfer rate), 5.3, en RAM ( Memory bewerkingen per seconde), 5.7.

Over het algemeen, de Thinkpad X200 Tablet is fatsoenlijk performer, tenzij je iets wilt grafisch veeleisende, in welk geval het ontbreken van een dedicated GPU waarschijnlijk voelbaar te doen.

Lenovo is trots op de X200 Tablet van energie-efficiëntie, waartoe zij bundelt een reeks van batterij management nutsbedrijven. Een van deze is een functie genaamd Battery Stretch: indien ingeschakeld, zal deze helderheid van het scherm te minimaliseren, schakelt het scherm na 30 seconden van inactiviteit, video kleurkwaliteit te verlagen, verbergt de Windows Sidebar, geselecteerde draadloze radio’s en nog veel meer uit te schakelen. Dit kan nuttig zijn wanneer u het nodig om te rekken elke laatste druppel van de batterij sap.

Lenovo claimt een maximale levensduur van de batterij van meer dan 10 uur, maar dit vereist een 8-cell batterij, solid-state opslag en een LED-scherm met achtergrondverlichting. Onze review-exemplaar kwam met een 4-cell batterij en een mechanische harde schijf, en dus we verwachtten veel minder van.

We kozen voor de Evenwichtige voeding plan en waren in staat om te werken voor iets meer dan twee uur met muziek op de achtergrond en Wi-Fi actief voor de notebook gaf een lage batterij waarschuwing en ging in de slaapstand. U kunt rekken dit met behulp van zuiniger power management, maar zijn nog steeds waarschijnlijk door middel van een dag werk om weg te komen uit het stopcontact met de kleinere batterij.

Conclusie; Het ontbreken van een optische drive en een touchpad kan de ThinkPad X200 Tablet een non-starter voor veel te maken en levensduur van de batterij kan teleurstellen tenzij je gaan voor de 8-cell batterij. Maar over het algemeen, dit is een typisch goed gebouwde ThinkPad en als je een Tablet PC fan bent, is het een zeer goed (zij het enigszins prijzig) keuze.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop