LibreOffice 4.3: De beste open-source office suite wordt beter

Sinds LibreOffice afgesplitst van de onrustige OpenOffice in 2010, heeft deze open-source office suite gekregen beter en beter. Met deze nieuwe release van The Document Foundation, LibreOffice 4.3 heeft zich gevestigd als de beste niet-Microsoft Office-suite.

UK maakt ODF zijn officiële documenten formaat norm, zoals het besturen van een Ferrari op 20mph ‘: Waarom de ene regio gedumpt Microsoft Office voor LibreOffice; Microsoft Office weert open source OpenOffice en LibreOffice, maar cloud instrumenten krijgen grond, Groter, beter, sneller: LibreOffice 4.2

De nieuwe LibreOffice 4.3 brengt veel nieuwe nuttige verbeteringen en functies van het programma. Deze omvatten

Document interoperabiliteit: Ondersteuning van Microsoft’s Office Open XML (OOXML, aka OpenXML) Strikte, OOXML grafische verbeteringen (DrawingML, thema fonts, het behoud van tekenstijlen en attributen), inbedding OOXML-bestanden in een andere OOXML file, ondersteuning van 30 nieuwe Excel-formules, en ondersteuning van MS Works spreadsheets en databases. De nieuwe LibreOffice ondersteunt ook Mac oudere bestandsformaten zoals ClarisWorks, ClarisResolve, MacWorks, SuperPaint, en nog veel meer.

Intuïtieve spreadsheet hanteren: Calc maakt het nu mogelijk het uitvoeren van meerdere taken meer intuïtief, dankzij de slimmere accentueren van formules in de cellen, de weergave van het aantal geselecteerde rijen en kolommen in de statusbalk, de mogelijkheid om te beginnen met een cel te bewerken met de inhoud van de cel erboven, en de mogelijkheid om volledig te selecteren tekst conversie modellen door de gebruiker.

3D-modellen in Impress: ondersteuning van geanimeerde 3D-modellen in de nieuwe open glTF formaat, plus aanvankelijke steun voor Collada en KMZ-bestanden die zijn gevonden in Google Warehouse, om een ​​frisse nieuwe look en animaties te keynotes toe te voegen. Deze functie wordt momenteel alleen ondersteund op de Windows- en Linux-versies.

Opmerkingen beheer: Commentaar kan nu worden afgedrukt in het document marge, opgemaakt op een betere manier, en geïmporteerd en geëxporteerd – waaronder geneste opmerkingen – in de Open Document Format (ODF), DOC, OOXML en RTF-documenten, voor een betere productiviteit en een betere samenwerking.

Het is deze laatste verbetering die ik het meest enthousiast over. Moeite met lezen en schrijven commentaren tussen verschillende formaten en office suites heeft lang irriteerde me. Dit lijkt een echte stap voorwaarts aan het oplossen van deze overlast.

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

LibreOffice 4.3 ondersteunt ook “monster” de leden van meer dan 65.000 karakters. Daarnaast is de toegankelijkheid technologie op Windows uitgegroeid tot een standaard functie, dankzij de verbeteringen op basis van IAccessible2 kader van IBM.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Voor de volledige lijst van nieuwe functies en verbeteringen te zien van de LibreOffice 4.3 release notes.

Het programma heeft de kwaliteit van de code is ook sterk verbeterd in de afgelopen twee jaar. Coverity Scan vond het defect dichtheid per 1000 regels code is geslonken van een boven het gemiddelde van 1.11 tot een toonaangevende 0,13 sinds 2012. Volgens Coverity, “LibreOffice heeft uitstekend werk van het aanpakken van de belangrijkste gebreken in hun code in de korte tijd dat ze gedaan onderdeel van de dienst Coverity Scan zijn geweest. ”

Net als de vorige versies, LibreOffice is beschikbaar voor Linux, Mac en Windows-systemen. U kunt ook een oudere versie, LibreOffice 4.2 lopen, uit de wolk met behulp van een Software-as-a-Service (SaaS) model.

Met het Verenigd Koninkrijk maken; LibreOffice native ODF de standaard formaat; voor de overheid documenten, LibreOffice is zeker om meer populair geworden. Andere berooide regeringen, zoals de Italiaanse provincie Umbrië, hebben gevonden, schakelen naar LibreOffice van Microsoft Office, ze honderdduizenden euro’s per duizend pc’s heeft gered.

De LibreOffice-project toont aan dat een grote gratis software gemeenschap kunnen leven en bloeien zonder de bescherming van een softwareleverancier, naar PC desktops te bevrijden “, zegt Thorsten Behrens, voorzitter van The Document Foundation in een verklaring.” Vandaag de dag, kunt u niet de eigenaar van een beter office suite dan LibreOffice, in termen van functies, interoperabiliteit, ondersteuning voor standaarden en onafhankelijkheid document. Na vele jaren OOo brengt de besturing van de PC desktop terug in de handen van de gebruikers.

LibreOffice 4.3 is nu beschikbaar voor download. Extensies en templates voor specifieke functies toe te voegen kan gevonden worden op de pagina LibreOffice extensies.

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september