Linux-gebruikers bedreigen Microsoft met ACCC

Plannen om een ​​veilige boot op Windows 8 machines in staat de woede van het lidmaatschap Linux Australië hebben getrokken, en hebben de Linux Australië Raad zelf overweegt een campagne tegen Microsoft.

UEFI firmware maakt het mogelijk om een ​​veiligheidsbeleid te voeren; Secure boot is een UEFI protocol, niet een Windows 8-functie; UEFI beveiligde boot is een onderdeel van Windows 8 beveiligde boot architectuur; Secure boot niet “lock out” besturingssysteem loaders, maar is een beleid waarmee firmware om de authenticiteit van de componenten te valideren, OEM’s hebben de mogelijkheid om hun firmware aan te passen aan de behoeften van hun klanten te voldoen door het aanpassen van het niveau van het certificaat en het beleid van het management op hun platform, Microsoft heeft geen mandaat of de instellingen op de PC firmware controleren of controle mogelijk te maken beveiligde opstarten vanaf een andere dan Windows-besturingssysteem.

Microsoft onthult plannen onlangs dat alle alternatieve besturingssystemen zou vereisen te voeren Microsoft beveiligingssleutels verenigbaar zijn met de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) en de veilige-booten procedures.

Dit zou het onmogelijk maken om alternatieve besturingssystemen zoals Linux, of zelfs oudere versies van Windows te installeren, als de OEM niet de veilige toetsen met nieuwe releases van het besturingssysteem en de hardware leverancier niet in staat de beveiligde-boot functie werkt bundelen om te worden geschakeld uit.

Leden van Linux Australië zijn op zoek naar de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) petitie, beweert dat Microsoft’s gedrag is anti-competitief. Ze circuleren een standaardbrief in een poging om de regulator in actie, evenals een stap-voor-stap handleiding over hoe je een nieuwe klacht voor onderzoek creëren drukken om de ACCC aangepakt.

Linux Australië president John Ferlito vertelde de website van Australië vandaag dat de raad zal worden vergadering op donderdagavond om te bepalen of het zal duren tot een campagne tegen beveiligde boot praktijken van Microsoft.

Microsoft heeft al gereageerd op de gemeenschap oproer dat Linux zou kunnen worden geblokkeerd, te zeggen dat het niet bedoeld is om lock-out andere OEM’s, maar alleen om het systeem te beveiligen tegen kwaadaardige pre-boot processen.

Microsoft’s samenvatting van de reden waarom de gemeente niet mag worden gealarmeerd gelezen

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties