Lithium verwerft Klout? Wat voor?

Er is een verhaal de ronde dat community platform en de toepassing provider Lithium, een CRM Watchlist 2014 (en voorgaande jaren) de winnaar is van plan op het verwerven van zogenaamde invloed “meter” Klout. Terwijl gerapporteerd voor de 1 ste keer dat dinsdag door re / code dat er een deal en het is iets “ten noorden van 9 cijfers”, om eerlijk te zijn, heeft niemand aan beide kanten bevestigd of ontkend het verhaal.

Lithium koopt Klout blijkbaar, waarom dan?

Klout zetten in een meetinstrument daadwerkelijke invloed – Dit is veruit het moeilijker weg. Maar ik zeg, oke, neem Klout op het eerste gezicht, want het heeft een aantal koteletten in de perceptie van de markt, maar draai het over aan Michael Wu, om te zien of hij er iets van kunnen maken. Eerlijk gezegd, zou dit een verdere kostenbesparingen zijn, want gezien wat ik zie, het is een looooong weg van een invloed meetinstrument. Maar als het kan worden gedaan, kan Michael gebruiken als grondstof en figure it out met de steun van Lithium; karakteriseren Klout voor wat het werkelijk is – Het is een maatregel van een voortdurende reeks van kortstondige snapshots van het niveau van de digitale van een individu. communicatie-activiteit. Ontwikkelen van use cases om de zakelijke waarde van het te tonen. Zoals ik al zei, te fine-tunen marketing en sales mogelijkheden door het vinden van de verhoogde keer dat iemand het over een merk of een product dat kan leiden tot een nauwkeuriger inzicht in de beste tijd voor de mogelijkheid om te sluiten of het vooruitzicht op een voorsprong te worden of de communicator om een ​​prospect te worden. Of misschien, als u het bijhouden van de gemeenschap deelnemers, hun totale digitale activiteiten kunnen worden gecontroleerd om je een indicator voor die gaan naar de kracht deelnemers en potentiële activisten binnen die gemeenschap te geven. Deze zijn ruw en uit de top van mijn hoofd dus niet get down on me. Maar het concept is, wees realistisch over Klout en wat het doet en toe te passen op de juiste manier en reset de marktverwachtingen over wat zij kunnen doen om iets wat het echt doet maatregel, in plaats van de simplistische fictie van invloed meting.

Los daarvan ….

Als Lithium is het verwerven van Klout, ik weet niet zeker waarom nog. Ik ben niet van plan om ze beide te oordelen. Om duidelijk te zijn, ze zijn een bedrijf waar ik heb veel respect voor en ze hebben mijn cliënten geweest op en af ​​voor jaren en een bedrijf waar ik kijk in ieder geval. Ook hebben zij niet erkend dat zij kopen Klout Klout noch heeft iets gezegd, dus dit blijft speculatief, tenzij er een openbare aankondiging. Dus oordelen ze op dit als een goede koop of niet, nou ja, niet doen … precies gaat.

Wat ik zal doen is praten met deze theoretische overname omdat het iets dat ik denk dat het belangrijk zou kunnen zijn adressen. Of het nu een goede zet is afhankelijk van wat Lithium doet met Klout, (maar als het is echt een 9 cijfers overname, zelfs de bodem van dat, het is veel te veel).

Voor degenen onder u het leven uit het rooster, die niet weten wat Klout is, Klout is volgens hun eigen draai aan dingen – een bedrijf dat scores van invloed op sociale kanalen. Ze integreren een groot aantal sociale netwerken, hebben een soort van algoritmische set die ze gebruiken om een ​​”Klout score”, dat uw invloed op de tijd op sociale netwerken aangeeft te genereren. Factoren kunnen onder meer hoe actief je bent op een gegeven moment op Twitter, Facebook en verschillende andere sociale netwerken, en hoeveel mensen zijn iets met uw post of tweet of wat dan ook te doen. Dus bijvoorbeeld, dit genereert typisch een Klout score van 71 of 72 voor mij tijdens een normale periode van activiteit.

Persoonlijk heb ik geen probleem met wat Klout maatregelen of zelfs hoe ze te meten. Maar ik heb een groot probleem met de manier waarop ze karakteriseren de waarde van de meting gehad. Het is zeker niet enkel een maat voor invloed. Het is al aanvaard op die manier, dus als u zich abonneert op de waarneming dat de werkelijkheid dan in feite, sommige bedrijven zien het als een maatregel van invloed, dus daarom is. Maar terwijl er is geen twijfel over de kracht van de waarneming, voor de behandeling van invloed op deze manier is een gevaarlijke afspiegeling van wat kan leiden tot een aantal slechte resultaten eerlijk gezegd.

Invloed is een complex onderwerp – zeer complex onderwerp dat meer dan sommige digitale interacties die iemand graag genoeg om te herhalen zich meebrengt. Invloed als het gezien in de juiste context kunnen beslissingen van mensen beïnvloeden op een manier die kan helpen of kwetsen van andere mensen of instellingen en kan dus niet lichtvaardig worden genomen. Maar als je Klout’s versie van invloed te geloven, het is een kwestie van uw digitale participatie.

Laat me een persoonlijk voorbeeld. Mijn bijnaam in de CRM-industrie is “de Godfather van CRM”, die, in grote lijnen, is zowel een grote eer en een onverdiende één voor zover ik mij betreft. Maar het is wat het is. Bedrijven huren me om hen te adviseren over alles variërend van CRM-strategie tot technologie selectie. Mijn Klout score vanaf vandaag is 71. Als ik besluit om af te gaan de grid voor een vakantie voor een paar weken, ik garandeer dat mijn Klout score zal dalen door een aantal punten. Ik zal het simpel te zeggen. Is mijn verlangen om te gaan op vakantie of niet tweet voor een tijdje hebben één ding om te doen met mijn invloed in CRM? Is het weg te gaan, want ik ging weg op een cruise?

Natuurlijk niet.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Maar in feite, Klout beweert het doet.

Wat ik zou willen voorstellen, in een werkelijk ironische wending van de gebeurtenissen, wordt het werk Lithium Chief Scientist Michael Wu’s over de invloed, die veruit de beste geschreven te lezen. In een TechCrunch record in 2012 verscheurde hij de logica van de Klout-type invloed scorende bedrijven, wat belangrijk is voor een van mijn tips hieronder. Als u geïnteresseerd bent in een meer gedetailleerde kijk op wat bepaalt invloed bent, kijk dan hier, waar hij begint zijn serie op social media invloed en de zes elementen ervan – eigenlijk.

Dus wat is Klout dan? Zoals ik al zei, ik zeg niet dat het is nutteloos, maar het is mischaracterized.

De waarde van Klout zal liggen in zijn vermogen om de aktie van een sociale kanalen deelnemer bepalen. Wat is de snelheid en mate van betrokkenheid van een bepaalde persoon in een bepaald gebied – dat kan worden gebruikt om de vangst van een potentiële klant op het moment dat zij de grotere interesse iets – waardoor de mogelijkheid voor een koop verbetert vanwege de verfijning van de gegevens over die persoon? Ik weet zeker dat als ik mijn gedachten, ik kan komen met 100 andere toepassingen voor. Het is niet waardeloos met alle middelen.

Dus waarom is Lithium blijkbaar kopen Klout? Ik heb echt niet weten en ik vertrouw als het zover is zullen ze een goede verklaring te hebben en alles zal goed in de wereld van het bedrijfsleven zijn.

Maar dat gezegd hebbende, als Lithium is op een waarde krijgen van een dure aankoop, (als dat 9 cijfers Noord-nummer echt is), zijn er twee richtingen kunnen zij willen overwegen, dat zou ik willen voorstellen.

In ieder geval, dit is echt interessant om te zien hoe het zich afspeelt. Als mijn vrienden bij Lithium weet te verwerven Klout – en nogmaals, dit is geen uitgemaakte zaak – gewoon een sterke speculatie veroorzaakt door de re / code post – Ik ga naar hun goede instincten te vertrouwen op zijn minst achterhalen van de werkelijke gebruik van de service, corrigeer haar mischaracterization en ontvang de optimale waarde met set van use cases die eigenlijk weerspiegelen wat het wel doet. Het zou slim zijn om de wijsheid van hun eigen Chief Scientist gegevens Michael Wu gebruiken en niet vallen voor de perceptie spel – aangezien Klout door sommigen wordt gezien als een maat voor de invloed, het is één. Maak het waardevol, niet hype.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport