Maak kennis met Mycroft, de open source AI die wil wedijveren met Siri, Cortana, en Alexa

De open source referentie-apparaat dat is het gezicht van de Mycroft AI platform.

robots en AI

UK wordt gekeken naar gevolgen van AI en robotica voor de werkgelegenheid en de samenleving; Tot uw dienst: 8 persoonlijke assistent robots thuiskomen binnenkort; Nee, AI is niet van plan om uw werk te stelen, maar dat zal veranderen – en hier is hoe

Het is misschien een passerende gelijkenis met ET dragen, maar Mycroft’s smart home-systeem is meer dan een mooi gezicht: het is een poging om te definiëren wat het betekent om mens door middel van technologie te zijn.

De eerste zaden van de open source huis hardware AI platform dat was te Mycroft geworden kwamen tot Jozua Montgomery tijdens een refit van een Kansas maker-and-ondernemerschap ruimte die hij aan het opzetten was. Montgomery wilde het gebouw aan de dezelfde capaciteiten als de systemen te zien op de klassieke sci-fi films en series te hebben.

Het werd geïnspireerd door de Star Trek computers, door Jarvis in Iron Man “, Montgomery vertelde de website. Hij wilde de aard van de kunstmatige intelligentie platform dat het scheppen van” als je sprak het wanneer u in de kamer liepen, kon de muziek te bedienen , de controle van de verlichting, de deuren ‘en nog veel meer.

Startup Vicarious is gericht op de eerste algemene kunstmatige intelligentie systeem te bouwen – maar verwacht niet dat het op korte termijn.

Na onderzoek van de toestand van de open-source voice control systemen waarop hij het platform zou kunnen bouwen, Montgomery vond er was werk aan de winkel. “Het bleek dat er was een complete leegte. Open source software hoeft niet een equivalent aan Siri, Alexa, of Cortana,” zei Montgomery.

Vorig jaar, na de bouw van het AI-systeem en het opzetten van een bedrijf om het te commercialiseren, werd de beslissing genomen om crowdfunding te zoeken. Maar, zoals “software projecten zelden krijgen gefinancierd op Kickstarter”, aldus Montgomery, het bedrijf besloten om een ​​referentie-apparaat om te gaan met de software-platform te bouwen: een hub-apparaat op basis van Raspberry Pi 3 en Arduino.

Als het industriële ontwerp ziet er een beetje bekend, er is een reden voor: het apparaat is geïnspireerd door de vriendelijke robots en andere science-fiction nietjes.

“We wilden dat het realistisch signalen geven wanneer u met betrekking bent om het te … We wilden dat het vriendelijk, anders dan de zeer vanilla te zijn, heel duidelijk systemen” al die er zijn, Montgomery, die CEO Mycroft, zei.

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Naast het feit dat nogal zoet, was de verwijzing apparaat bedoeld om ontwikkelaars aan te trekken door hen een stabiele hardware-platform aan te werken. “We hebben het referentie-apparaat zodat zou bekend ontwikkelaars ze hadden een goede spreker en een goede microfoon. Het helpt [ontwikkelaars] om appels met appels vergelijken, zodat zij zich kunnen richten op het oplossen van software problemen, niet op het vinden van wat de microfoon werken, “zei Montgomery.

Het bedrijf Kickstarter ging af; het bracht meer dan $ 127.000, en een daaropvolgende Indiegogo campagne leverde nog een $ 160.000. De referentie-apparaten begonnen met het verschepen van de eerste kopers aan het begin van april, en alle donateurs moeten hun apparaten te krijgen in juli.

Het systeem wordt aangedreven door Snappy Core Ubuntu, en bestaat nu uit vier software delen: de Adapt Intent Parser, die de natuurlijke taal commando’s van gebruikers omzet in data kan het systeem op te handelen; de Mimic Text-to-Speech engine, Open spraak naar tekst en de Mycroft kern van de onderdelen te integreren.

brutale gezicht van het systeem kan spreken aan u om updates te brengen over het weer en nieuws, en kan stem te nemen commando’s naar andere internet-enabled apparaten rond het huis of kantoor te controleren – schakelaar op de koffiemachine, bijvoorbeeld, of het streamen van een bepaalde muziek playlist .

De Mycroft platform begon het leven bedoeld om mensen te helpen voice-controle over hun thermostaat, het beheren van hun agenda en de deur op slot. Maar door het open source karakter, ontwikkelaars het systeem verwijderd en lopen daarmee toevoeging allerlei vaardigheden om het systeem.

Een ontwikkelaar, die ging naar zijn Pokémon fanatieke jonge neef te bezoeken, was in staat om een ​​Pokémon wiki stekker in het systeem. “Het werd een expert op alle dingen Pikachu,” zei Montgomery. Mycroft zal ook vertellen een vlot van Chuck Norris grappen ook, dankzij het werk van een ontwikkelaar en fan van de martial arts ster.

Tot nu toe, zo schattig. Maar Mycroft heeft een groter doel voor ogen: een sterke AI-systeem kan repliceren menselijke vaardigheden te maken. Het bedrijf wil een AI dat maakt het scheppen van “moeilijk, zo niet onmogelijk, om te vertellen als je spreken bent naar een computer of niet … we maken een AI dat is net zo echt als persoon”.

Om dat te doen, Mycroft is het afbreken van wat het betekent om mens te zijn in verschillende vaardigheden sets, en het trainen van de AI platform om hen te leren, veel op dezelfde manier een baby leert te begrijpen taal, en is dan in staat om te spreken paar woorden, zet zinnen samen, en te begrijpen object permanentie als het opgroeit.

“Het idee is dat we breken wat een persoon is in discrete vaardigheden en software die hen simuleert ontwikkelen. Het is een enorm arbeidsintensief proces,” zegt Montgomery. Dat is een van de redenen waarom het bedrijf voortgezet een open source ethos – het opbouwen van een community van ontwikkelaars die gepleegd kan werken aan het opbouwen van de AI’s vaardigheden. Op dit moment, Mycroft heeft tientallen ontwikkelaars die betrokken zijn (de Mycroft Core is beschikbaar op GitHub) en hoopt dat getal tot duizend te verhogen al te lange tijd.

Ontwikkelingen op het gebied van automatisering en robotica zetten veel banen op de tocht. Hier zijn tien banen eerste in lijn voor de robot overname.

Mycroft is ook de ondersteuning van open source in de hoop dat AI, waarschijnlijk een van de belangrijkste technologieën van de komende decennia, is niet voorbehouden aan de gebruikelijke tech-giganten.

“Je wijzen op dingen en grunt -.. Dat is waar we al sinds de jaren 1970 [met UI] geplakt Nu zijn we de lancering van een nieuw tijdperk waarin computers praten in natuurlijke taal Bedrijven moeten niet gegijzeld worden gehouden om gigantische tech bedrijven als ze zetten deze technologieën, “zei Montgomery.

Terwijl de wil van Facebook, Google en Apple zijn het investeren in ‘zwak’ AIs – systemen die hun intelligentie gebruiken voor een bepaalde taak of een reeks van taken – Mycroft is een van de kleinere aantal bedrijven op zoek naar het opbouwen van sterke AI met human-level mogelijkheden en intelligentie. Een echte sterke AI moet nog gebouwd worden, en sommigen geloven dat het nooit zal worden.

Voor Montgomery, echter, is het een kwestie van tijd en technologie. AI’s zijn al in staat om mensen te repliceren als je het over twee maanden oude baby’s, wijst hij erop, maar ze zijn een manier uit de mogelijkheid om een ​​volgroeide gegradueerde rivaal.

De CEO is van mening kunnen we nog eens 15 jaar weg van een echte sterke AI, en heeft tot doel hebben Mycroft “demonstreren iets bij benadering aan een mens” op de TED-fase van de AI XPRIZE in 2020.

Op weg naar de 2020-doelstelling, is het bedrijf bezig met incrementele verbeteringen aan de Mycroft platform: het verbeteren van de cadans van de stem van het systeem om het minder robot klinken, en het werken aan andere vaardigheden rond spraaksynthese om het meer klinken als een mens en minder als een computer. Zij hoopt ook om het bereik van talen het systeem kan verwerken dan het Engels in de wil van Spaans, Arabisch, en de Indiase talen uit te breiden.

Voor nu, maar er zijn geen plannen om een ​​Mycroft hub mark II op de markt te brengen. “De referentie-apparaat is de enige hardware die we van plan bent op dit moment,” zei Montgomery, maar voegde het bedrijf zou graag samen met een hardware-partner op een Mycroft-based Amazon Echo stijl apparaat, of in-car-systeem. “Automobile [AI] systemen zijn de meest gevraagde functies, de meest geklaagd over, en het minst gebruikt,” zei hij. “We willen graag om daar iets aan te doen.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken