Machine versus Rubik’s Cube: ARM Lego robot zich voorbereidt op de eigen-het oplossen van puzzels opnemen smash

Met behulp van robots om, maak smartphones in fabrieken, is een belangrijke zakelijke, maar soms zijn er grotere dingen voor hen te doen – zoals het oplossen van een Rubik’s Cube.

robotica

Morgen robot wereld: Van schoonmakers naar de cloud, China zet de groep aan de plaatselijke robot industrie te bevorderen; Robot Ethiek: Boekbespreking

De Lego-gebaseerde Cubestormer robot is het overnemen van de Rubik’s Cube ook dit jaar weer met zijn makers in de hoop om een ​​twee-jaar-oude record breken voor een robot het oplossen van de puzzel in 5,2 seconden.

Zoals de naam al doet vermoeden Cubestormer, nu in zijn derde iteratie, heeft maar één missie: de Rubik’s Cube oplossen. De Cubestormer 3 pod is ongeveer de grootte van een grote pompoen met acht Lego Mindstorms EV3 bakstenen presterende motor sequencing en controle. Zodra de kubus is in zijn greep, de robot zorgt voor de puzzel met de snelheid een spin bundelt zijn prooi voor een maaltijd.

Kom zondag in de Big Bang Fair in Birmingham, Engeland, de ARM-gebaseerde Cubestormer 3 zal proberen om de 5,2 seconden te verslaan, dat zij haar voorganger Cubestormer 2 tot en met de puzzel opgelost in 2011. Het is gekomen langs manier sinds 2010, toen het de eerste Cubestormer 12 seconden Rubik’s Cube oplossen.

Natuurlijk zal de nieuwe Cubestormer een paar technische voordelen hebben ten opzichte van zijn oudere broers – vooral, zijnde 2014, zijn de ogen en hersenen bestaan ​​uit een Samsung Galaxy S4 in plaats van de Cubestormer 2 Galaxy S2.

“De nieuwe robot kan denken drie keer sneller dan zijn oudere broer,” Dominic Vergine, hoofd van maatschappelijk verantwoord ondernemen op ARM, zei in een verklaring.

De oudere robot had een dual-core ARM Cortex-A9 op basis van Samsung Electronics ‘Exynos 4 Dual applicatie processor in een Samsung Galaxy S2 smartphone terwijl Cubestormer 3 wordt geleverd met een Galaxy S4 uitgerust met een Exynos 5 Octa applicatie processor en een acht-core ARM big .LITTLE uitvoering met vier Cortex-A15 en vier Cortex-A7 processors.

De nieuwste Cubestormer werd gebouwd over 18 maanden door middel van co-ontwerpers David Gilday, een van de belangrijkste ingenieur bij ARM en Mike Dobson, een security systems engineer voor Securi-Plex.

De recordpoging is een beetje plezier voor ons, “zei Gilday.” Onze echte focus is om te laten zien wat er kan worden bereikt met direct beschikbare technologie om jonge geesten te inspireren tot het nemen van een grotere belangstelling voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde . We zijn al het zien van robot-technologie op grote schaal toegepast in de industrie, maar er is nu potentieel voor robots om te gaan met verstoringen.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

U kunt een robot in staat om te gaan met kleine chirurgische ingrepen of misschien zelfs een Michelin-ster robot chef goed voorstellen? Terwijl het menselijk brein is nog veel krachtiger dan welke processor, het zou fantastisch zijn om technologie te zien met echte menselijke-natura wordt gecreëerd door iemand geïnspireerd door het zien van Cubestormer 3 in actie.

Helaas voor alle gokkers would-be die er zijn, is Lego al laten zien van de nieuwe machine in Denemarken, waar de 5.2 tweede record te verslaan met bijna twee seconden. U kunt de robot in opleiding hier te zien.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen