Matrox Millennium G550 review

Toen Matrox de eerste single-chip dual-scherm product (de G400) gelanceerd geconfronteerd scepsis over hoeveel deze functie nodig zou zijn. Vandaag de dag, de sceptici hebben rustig gegaan, hebben gezien hoe nuttig een low-cost, dual-monitor opstelling kan zijn. Nu Matrox doet het opnieuw met de Millennium G550, maar deze keer de sceptici misschien niet zo gemakkelijk overtuigd zijn.

Met de G550, is Matrox hoopt om een ​​stuk van de visuele communicatie markt te grijpen – een sector meestal gereserveerd voor hoge bandbreedte video-conferencing oplossingen – met een functie genaamd HeadCasting. Simpel gezegd, dit maakt gebruik van een 3D geanimeerde weergave van je eigen gezicht op een typische live video-stream te vervangen, en synchroniseert lip bewegingen en gelaatsuitdrukking een begeleidende audio stream. Omdat al het werk wordt gedaan bij de klant einde, het is gewoon de audio die bandbreedte vereist, waardoor dit soort van visuele communicatie mogelijk op een 56Kbit / s inbelverbinding.

Als u uw 3D-hoofd te krijgen, moet u twee digitale foto’s (voorkant en zijkant) te verstrekken aan Digimask – een van de partners Matrox’s in deze onderneming – die een 3D-structuur in kaart gebracht model zal bieden in ruil. Met behulp van software van LIPSinc, dit is dan geanimeerd gebaseerd op audio sleutels in uw live- of vooraf opgenomen vocale track – pauzes, veranderingen in volume, buiging – evenals het gooien in de occasionele knipperen en twitch voor extra effect.

HeadCasting gericht op drie belangrijke gebieden: Voice over IP (VoIP), zakelijke presentaties en klantenservice. Voor VoIP, heeft Matrox gebundeld HeadFone, die HeadCast communicatie mogelijk maakt tussen twee klanten en Virtual Presenter, een PowerPoint 2000 of XP plug-in die synchroniseert verhaal van uw presentatie aan uw talking head (die kan nemen een tweede scherm dankzij de G550’s DualHead feature ).

Toegegeven, het eindresultaat is een paar inkepingen kort van fotorealisme, maar het is zeer verontrustend om te zien uw virtuele tweeling leering terug bij u van uw pc. Je hoeft niet echt een G550 moet HeadCasts bekijken (die drastisch zijn nut zou beperken), maar ze zien er beter uit als je dat doet. Dit komt omdat de G550 chip heeft een vertex shader die overweg kan met 256 registers, waar andere systemen zijn beperkt tot DirectX8 standaard 96. Dit zijn de gebruikte uitdrukkingen door HeadCasting creëren punten, dus meer is beter, omdat ze laten meer realistische animaties .

Maar realistisch gezien, deze eigenaardige vorm van communicatie is meer waarschijnlijk een beroep doen op gamers dan zakelijke gebruikers en indrukwekkend 3D-prestaties van de G550 is het onwaarschijnlijk dat een van deze aan te trekken.

Dus het is maar goed dat onder het allemaal, deze kaart zet Matrox’s traditie van het produceren van een uitstekende business-gerelateerde producten. Net als de G400 en G450 voordat het kan de G550 twee monitoren rijden met heel andere refresh rates, resoluties en kleurdiepte. Wat is er nieuw aan de G550 is dat het voegt twee Transition geminimaliseerde Differential Signaling (TMDS) zenders, die het mogelijk maken dezelfde aanpak moet worden toegepast op digitale beeldschermen (met behulp van de DVI-I-poort aan de achterkant) alsmede analoge monitoren. Dus je kan verspreiden of te repliceren uw bureaublad over twee totaal verschillende displays, van een hoge-resolutie analoge monitor, door middel van een digitaal flat panel, recht naar beneden om een ​​nederige TV.

De vertex shader gebruikt voor HeadCasting is van geen enkel nut in andere toepassingen, en de twee texture units per pixel pipeline weinig aan de Millennium G550’s 3D-prestaties in lijn met de huidige consument grafische kaarten mee te doen. Wat je krijgt is de beste dual-head product beschikbaar, samen met de Matrox’s gebruikelijke uitstekende kwaliteit van het signaal voor minder dan £ 90 (ex. BTW). HeadCasting kan enigszins excentriek zijn, maar dit mag niet voorkomen dat zakelijke gebruikers het nemen van de Millennium G550 serieus.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Matrox Millennium G550 (AGP 4x, 32 MB)

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop