McAfee Internet Security 4.0 review

Voor £ 51 (. Incl BTW), McAfee Internet Security 4.0 (MIS 4.0) verdedigt uw pc tegen de twee gevaarlijkste cyberdreigingen – directe aanvallen van hackers en sneaky, behind-the-scenes virussen. Maar tenzij je een absolute natuurlijk voor online privacy bent, of u wilt uw kinderen binnen een strikt online veiligheidszone houden, je zult goedkopere en sterkere bescherming elders te vinden.

MIS 4.0 Installeren is eenvoudig, en we hadden het bewaken van de digitale poort 15 minuten na het openen van de doos. Net als zijn grootste concurrent Norton Internet Security 2002 (NIS 2002), MIS 4.0 sets alle verweermiddelen tot medium-hoge instellingen standaard. Doe niets, en je bent volkomen veilig. Nog steeds nerveus? Dan start MIS’s Internet Security Check, een 11-post inspectie van de huidige status van de bescherming van de pc, van firewall om anti-virus-update-status. Eventuele gebreken die MIS vindt, zal het automatisch herstellen.

Drie hoofdcomponenten maken MIS 4.0: VirusScan 6.0, McAfee Firewall 3.0 en een koppeling van privacy gereedschappen overgebracht vanuit de beëindigde Waakhond programma. MIS 4.0’s nieuwe interface, die een beetje zoals een webbrowser (en een stuk zoals Symantec’s Norton-producten) kijkt, verzamelt al deze hulpmiddelen op één plek. U navigeert het programma zoals een website, door te klikken op knoppen of het gebruik van back en forward pijlen.

VirusScan 6.0, die u direct kunt starten van de belangrijkste MIS-interface, blokken en vernietigt Trojaanse paarden, virussen, wormen en andere onaangename verrassingen. Er is geen scrimping hier – MIS is voorzien van een full-featured editie van VirusScan 6,0 – dus al zijn gereedschap, van e-mail monitoring geplande scans, beschikbaar zijn. Echter, VirusScan 6.0 is niet de top virus-killer op de markt: Norton Internet Security 2002 omvat de leider in het veld, Norton AntiVirus 2002.

McAfee Firewall houdt hackers at arm’s length. Ten eerste, het verbergt uw computer, zodat het onzichtbaar wanneer u online bent. Ten tweede, het voorkomt dat ongeautoriseerde online toegang, zowel inkomende of uitgaande, zodat als een Trojaans paard doet stiekem in uw PC via e-mail, kan het niet met de buitenwereld te communiceren zonder uw medeweten. We testten McAfee Firewall, en het doet deze taken goed. Het ging zowel de ShieldsUp test en de Symantec Security Check met vlag en wimpel, volledig verbergen van de computer en het sluiten van alle online-poorten.

McAfee Firewall is niet waterdicht, echter. In tegenstelling tot de Symantec Norton Internet Security 2002, MIS 4.0 ontbreekt een voor de hand liggende manier om uw schijf opnieuw te scannen voor de nieuw geïnstalleerde internet-enabled applicaties. En McAfee maakt het een karwei door het hebben van je fine-tunen elke applicatie online privileges van een reeks opties. NIS 2002 voorziet in een slick-wizard voor deze job.

MIS biedt vele nieuwe instrumenten – zo veel, in feite, dat je struikelen over hen dagen na het installeren van het product. Er zijn tools die automatisch de cache van je browser te verbergen te wissen waar u bent geweest online surfen, blokkeren de meeste Web-advertenties en te voorkomen dat persoonlijke informatie – zoals credit card nummers – van uw computer verlaten zonder uw toestemming. Anderen laten u uw kinderen Web tijd te beperken door het beperken van hun surfen naar leeftijd passende locaties en het filteren van vuil uit de chat en instant messages. De meest bruikbare van deze nieuwe instrumenten wordt File Guardian, waarmee u vergrendelen afzonderlijke bestanden, mappen en zelfs hele stations, zodat niemand – of zitten in de voorkant van je toetsenbord of het hacken van de computer vanuit de verte – kan stelen van uw persoonlijke gegevens. Over het algemeen, MIS 4.0 levert een ononderbroken lijn van de persoonlijke levenssfeer verdediging.

Hoewel deze virtuele vesting zijn werk goed doet, het is niet per se uw beste algemene veiligheidspakket, vooral als het gaat om prijs. Koop McAfee VirusScan 6.0 alleen, en je zult twee derde van de MIS 4.0 gecombineerd arsenaal, met inbegrip van de allerbelangrijkste bescherming anti-virus en firewall te krijgen, maar voor slechts ongeveer de helft van de kosten van MIS 4.0. Als je kunt doen zonder al de bescherming van kinderen en de persoonlijke levenssfeer van de extra’s, VirusScan 6.0 alleen al is een veel betere koop. En voor een vergelijkbare prijs die u kunt ophalen van Norton Internet Security 2002, die bijna dezelfde mix van verdediging omvat, maar is voorzien van de beter presterende Norton AntiVirus 2002.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

NAI McAfee Internet Security 4.0

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop