Microsoft brengt Silverlight 5

Microsoft ter beschikking gesteld op 9 december te downloaden de gouden versie van Silverlight 5, de nieuwste versie van zijn browser plug-in en Web, desktop en mobiele ontwikkelplatform

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Versie 5 – die mijn contacten zijn zeggen is de laatste grote release van Silverlight – zal worden ondersteund door Microsoft tot 2021 – en dat is een veel langere periode dan de vorige Silverlight releases zijn ondersteund.

Hoe minder dan 7 MB Silverlight 5 plug-in te downloaden is hier beschikbaar.

De versie 5 versie ondersteunt allemaal hetzelfde platforms die de vorige versies van Silverlight deed: Windows, Mac. Het werkt ook met Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Safari.

Microsoft ambtenaren heeft de release van Silverlight 5 niet gebruiken als een kans om verdere begeleiding te bieden met betrekking tot de toekomst van het platform. We hebben nog steeds geen woord over of en wanneer er een Silverlight 6. zal Er is ook nog steeds geen officiƫle bevestiging of ontkenning van het bedrijf over de geruchten die ik heb gehoord dat er geen Mix 2012 conferentie volgend jaar zal zijn.

Een lijst van enkele van Silverlight 5 van functies is te vinden in de huidige post op de Silverlight blog. Een van deze functies: Hardware decoderen van H.264 media, extensionof de vertrouwde toepassing model om de browser, en de graphics stack verbeteringen met 3D-ondersteuning met behulp van de XNA programming interface op Windows.

Silverlight 5 was oorspronkelijk naar verwachting worden uitgebracht op het web in november 2011.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset