Microsoft debuteert ‘Centennial’ hulpmiddel voor het verplaatsen van legacy applicaties naar de Windows Store

Vorige week op haar Build Developers Conference, Microsoft ambtenaren toonde en sprak over het bedrijf “Centennial” tool voor het instellen van Win32 and.NET apps om de unified Windows Store. Deze week heeft Microsoft begonnen met het maken van die tool beschikbaar voor ontwikkelaars.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Op 7 april, Microsoft beschikbaar gesteld voor downloaden een preview van Centennial, een k een, de desktop-app Converter, voor het verplaatsen van desktop applicaties naar de Universal Windows Platform (UWP). De tool converteert een desktop Windows installer als MSI of exe een appx pakket dat kan worden ingezet om een ​​Windows 10-pc. (Opmerking: De converter is bedoeld voor apps voor PC’s alleen op dit punt, en zal niet apps te converteren voor Windows Phones, Xbox Ones of Surface Hubs.)

Op de site op te bouwen, Microsoft execs omgezet bestaande legacy apps gebouwd door ontwikkelaars aanwezig om ze te laten zien dat de nieuwe instrumenten te werken. Ik hoorde van een paar ontwikkelaars er voor dat de machine werkte goed. (Let op: Centennial is bedoeld om te werken met de komst van Windows 10 Anniversary-update, maar zal samenwerken met de Enterprise-versie van Windows Insider-test te bouwen 14.316 en hoger.)

Dat klinkt als een groot aantal, maar hoe moeilijk is het echt om dat doel te raken?

Microsoft functionarissen zeiden dat er 16 miljoen “klassieke” Win32, .NET en Windows Presentation Foundation (WPF) apps in het bestaan. Tot nu toe heeft Microsoft niet toegestaan ​​ontwikkelaars om deze apps beschikbaar voor aankoop / downloaden via de Windows Store. Maar vorig jaar, ambtenaren zeiden dat ze zouden zorgen voor een brug codenaam Centennial om ontwikkelaars in staat te stellen deze apps in de winkel te zetten.

Centennial maakt gebruik van sommige van dezelfde concepten en technieken Microsoft App-V virtualisatie client.

Zodra een ontwikkelaars hun klassieke apps te converteren naar UWP degenen, zullen ze dezelfde auto-update en single-klik overname mogelijkheden die inheemse UWP apps te krijgen. Hun omgezet apps in staat zal zijn om het gebruik van push-notificaties, Live tegels en in-app aankoop mogelijkheden maken, net als autochtone UWP apps.

Microsoft’s hoop is dat erfenis app-ontwikkelaars die hun apps te zetten met behulp van Centennial zullen meer en meer UWP functies toe te voegen aan hun applicaties, zoals ondersteuning voor achtergrond taken. uiteindelijke doel van Microsoft is dat de ontwikkelaars zal “volledig port” hun apps te UWP en hen in staat te draaien op alle Windows 10 apparaten, zodra die optie wordt ondersteund.

Update: Hier is wat Centennial technische documentatie. Inbegrepen in de documentatie is de volgende verklaring: “Als u ervoor kiest om alle functionaliteit van uw app uit de volle-trust verdeling van de app en in de app container partitie te verplaatsen, dan zal uw app kunnen draaien op elke Windows 10 apparaat . ‘

Er zijn een aantal potentiële problemen rond wat Microsoft heeft te doen om legacy apps om te werken in de winkel, zoals opgemerkt door The Register Tim Anderson. De geconverteerde apps zal niet worden zandbak omdat dit zou betekenen dat de legacy apps niet zou lopen, zei Anderson, onder vermelding van een Microsoft-ambtenaar. Dat betekent dat Microsoft zet een veel vertrouwen in de ontwikkelaars.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen