Microsoft duiten nieuwe ‘Park City’ virtualisatie product

Niet al te verrassend, Microsoft werkt aan de volgende versie van het Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), de bundel van de add-on instrumenten F.or Windows voor zijn Software Assurance volume licentiehouders.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Ik hoor van mijn contacten die de komende MDOP vrijlating van een gloednieuwe toevoeging codenaam zal “Park City.” Een van mijn contacten beschreven Park City als een “User Experience Virtualization” (UE-V) leverbaar. Precies wat dat betekent, ik ben niet zeker, maar ik hoor kunnen we erachter zodra deze week en misschien zelfs vandaag de dag, 4 april, wanneer de beta UE-V officieel worden aangekondigd.

Update: En inderdaad, Microsoft heeft de beschikbaarheid van de UE-V beta vanochtend, evenals de beschikbaarheid van de nieuwe App-V 5 beta aangekondigd. “UE-V is een gebruiker staat virtualisatie product waarmee individuen om apparaten zonder herconfiguratie van toepassingen of instellingen in Windows 7 of Windows 8 te veranderen”, aldus de huidige blog post. De post merkt ook op dat een andere huidige MDOP component, Asset Information Services, zal worden geschrapt uit het volgende MDOP vrijkomen als gevolg van de klant onbruik. AIS wordt gestaakt met ingang van april 2013.

Meer technische informatie over UE-V en download informatie voor de beta is in een nieuw Microsoft Springboard Series blog post.

Park City lijkt het handwerk van de MDOP-team, gevestigd in Lehi, Utah zijn. En Park City – nog een ander van city-themed codenamen van Microsoft – is ook een stad in Utah.

Microsoft ambtenaren wilde geen commentaar geven op wat er in de volgende versie van MDOP. Maar de laatste tijd, hebben we via Microsoft blog posts geleerd, dat het bedrijf al is beta testen van de volgende versie van een ander stuk van MDOP, bekend als de Diagnostics and Recovery Toolkit (DART). DaRT 8 ging naar beta eind maart, en is geoptimaliseerd voor Windows 8 en Windows Server 8 compatibiliteit.

Microsoft geleverd aan het volume licentiehouders met Software Assurance MDOP 2011 R2, de meest recente versie van de MDOP bundel, in augustus 2011. Windows Intune dienst klanten die betalen een extra $ 1 per gebruiker voor MDOP, kreeg ook de R2 vrijlating afgelopen zomer.

Naast DaRT, MDOP omvat Microsoft Application Virtualization (App-V), Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V), Advanced Group Policy Management (AGPM), Asset Inventory Service (AIS), BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) en Microsoft Desktop Error Monitoring (DEM) 3.5. Microsoft gebruikt MDOP als een wortel om te proberen om meer van haar zakelijke gebruikers krijgen in te schrijven op Software Assurance.

Een van mijn Twitter vrienden, IT Systems Engineer Daniel Gut, had een interessante gedachte over wat UE-V kan zijn. Hij vroeg zich af of UE-V “user virtualisatie,” dat wil zeggen, de “missing link” tussen Hyper-V en App-V in een virtuele desktop infrastructuur (VDI) scenario zou kunnen zijn. Als hij gelijk heeft, kan dit het mogelijk maken om een ‚Äč‚Äčenkel exemplaar beheren van een gebruiker, in plaats van veel gevallen afhankelijk van het type apparaat die gebruikers in dienst.

Update No. 2: Het lijkt erop Gut was niet ver bezijden de waarheid, gebaseerd op de nieuwe post van Microsoft.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties