Microsoft koopt mobiele BI-leverancier Datazen

Microsoft heeft Datazen Software, een cross-platform, mobiele business-intelligence leverancier verworven, voor een onbekend bedrag, de ambtenaren gezegd op 14 april.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Toronto gevestigde Datazen levert data visualisatie en key performance indicator gegevens over Windows, iOS en Android-apparaten. Microsoft is wervend de overname als de versnelling van haar macht BI self-service business-intelligence-strategie.

Datazen werd opgericht in 2002 als ComponentArt – een developer tools leverancier die UI en datavisualisatie-technologie ingebouwd.

Microsoft is van plan om een ​​gratis versie van zijn macht BI zakelijke-intelligence tools / dienst te introduceren, en zullen de prijzen bezuinigen op zijn nieuwe, volledig uitgeruste Pro-versie.

Datazen al is geoptimaliseerd voor gebruik met SQL Server Analysis Services, aldus Microsoft. Met ingang van vandaag, kan SQL Server 2008 + Enterprise Edition klanten zonder extra kosten downloaden van de Datazen Server. De inheemse mobiele apps zijn gratis beschikbaar in hun respectievelijke app stores, als goed.

Microsoft ambtenaren gezegd dat het bedrijf zou meer over de toekomstige plannen voor Datazen bekendmaken “in de komende maanden.”

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties