Microsoft krijgt Android-tablet maker Onkyo te ondertekenen ondertekenen een patent overeenkomst

In haar derde dergelijke aankondiging deze week, Microsoft ambtenaren zei op 30 juni dat ze Android-tablet maker Onkyo Corp als een ander van zijn patent vergunninghouders hebben ondertekend.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Net zoals het geval is met General Dynamics en Velocity Micro – de twee voorgaande Android-leveranciers die octrooibescherming deals gesloten met Microsoft, dat eerder deze week werden aangekondigd – de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. Echter, ook als in de voorgaande gevallen, Microsoft aangekondigd dat het zal worden ontvangen van royalty’s uit Onkyo als gevolg van de overeenkomst.

Onkyo, met het hoofdkantoor in Japan, verkoopt een verscheidenheid van Windows-pc’s, audio-apparatuur en home-theater randapparatuur en systemen.

Microsoft is zeker het proberen om een ​​punt door druppelen uit het octrooi-licentieovereenkomsten ene na het andere te maken. En Microsoft’s punt is dat Android schendt Microsoft patenten en bedrijven die wedden op Android zijn het maken van een riskante weddenschap.

Microsoft heeft een aantal Android en Linux-gebaseerde apparaat makers dat het beter en goedkoper te betalen dan vechten overtuigd. Onder de bedrijven met een Android- en Linux-gebaseerde apparaten die zijn gecapituleerd, naast General Dynamics, Velocity en Onkyo, zijn HTC, Amazon, TomTom, Buffalo en anderen.

Barnes & Noble, tot nu toe, is niet back naar beneden, en neemt haar strijd publiek met Microsoft over zijn Android-gebaseerde Nook.

Volgens reactie B & N om juridische klacht van Microsoft, Microsoft vertelde B & N ambtenaren dat de Nook inbreuk op zes patenten die Microsoft beweerde te bezitten. Echter, B & N zei dat Microsoft functionarissen zeiden dat ze informatie zouden delen alleen als B & N ambtenaren een non-disclosure agreement ondertekend. B & N weigerde een NDA tekenen, aanspraak maken op de patenten openbaar waren, zoals de Nook product was.

“Microsoft eiste een exorbitant royalty (op een per apparaat basis) voor een licentie op haar patent portfolio voor de Nook apparaat en aan het eind van de vergadering Microsoft verklaarde dat het een zou eisen nog hoger per apparaat royalty’s voor elk apparaat dat gehandeld ‘meer zoals een computer in tegenstelling tot een eReader, “B & N bovengenoemd in zijn reactie.

Microsoft wordt verondersteld om het verzamelen van $ 5 per gebruiker voor elke Android-telefoon verkocht vanuit de bedrijven die patent overeenkomst Microsoft’s hebben ondertekend. Ik vroeg Microsoft ambtenaren eerder deze maand als dat cijfer juist was en kreeg te horen dat het bedrijf had geen commentaar. Ik ben benieuwd of de Microsoft tol is hoger voor Android tablets. Op basis van de B & N reactie hierboven, zou ik verwachten dat het zou kunnen zijn.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties