Microsoft mede-oprichter is van plan nieuwe ruimteschip

Miljardair Paul Allen kondigde zijn grote ambitie voor de volgende generatie van de bemande ruimtevaart: het grootste vliegtuig ooit gebouwd, die in staat zijn orbitale missies met snelle doorlooptijden, meer veiligheid en een betere kostenefficiëntie dan alles wat eerder gelanceerde zou zijn.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Een kunstenaar teruggeven van de nieuwe lancering ambachtelijke en ruimteschip van Paul Allen en nieuwe onderneming Burt Rutan’s, Stratolaunch Systems, (Credit: Stratolaunch Systems).

Op een persconferentie eerder deze week in Seattle, Allen – een mede-oprichter van Microsoft – samen met Burt Rutan onthulde hun nieuwe bedrijf, Stratolaunch Systems. Allen en Rutan eerder meegewerkt aan de totstandkoming van SpaceShipOne, waarvan de Ansari X Prize won voor het zijn de eerste privaat gefinancierde ruimtevaartuig naar de atmosfeer van de aarde te verlaten.

Nu, Allen en Rutan zijn op het weer, en naar hun Seattle evenement, aangekondigd dat zij een volgende generatie mobiele lancering systeem dat, tegen een kostprijs die Allen zei was “een orde van grootte” hoger dan SpaceShipOne, volledig kon schudden van de wereld van de bemande ruimtevaart en vracht.

De nieuwe lancering systeem heeft verschillende elementen. Ten eerste, het heeft een gigantische vervoerder vliegtuig dat wordt gebouwd door Scaled Composites Rutan’s. Ten tweede zal het een meertraps booster gemaakt door Elon Musk van SpaceX hebben. En ten slotte, zal het hebben “een state-of-the-art paring en integratie systeem waarmee de vervoerder vliegtuig veilig uitvoeren van een booster met een gewicht tot 490.000 pond”. Dat element wordt vervaardigd door Dynetics.

In een verklaring van vandaag, het bedrijf schetste haar plannen

De Stratolaunch vervoerder vliegtuig zal echt enorm zijn. Verwacht wordt dat een spanwijdte van 380 voeten – langer dan een voetbalveld. Zoals Rutan zet het tijdens de persconferentie: “Je moet nooit dit vliegtuig, of een model van het te tonen, zonder dat direct naast het, het tonen van een vliegtuig dat we weten hoe groot het is, als een kleine 747.”

De vervoerder vliegtuigen ook daadwerkelijk gebruik maken van enkele van de beroemdste vliegtuig van Boeing – zes 747 motoren zullen deze stroom te voorzien. Maar omdat het een startgewicht van meer dan een half miljoen kilogram zal hebben, het moet een start- en landingsbaan van ten minste 12.000 voet lang om de grond te krijgen. Het is waarschijnlijk, Stratolaunch zegt, dat het vliegtuig nodig heeft om af te nemen van een plek als Kennedy Space Center.

Maar de vervaardiging van het Stratolaunch systeem zal plaatsvinden in de Mojave Air and Space Port, in Mojave, Californië. Dat is waar Scaled Composites Rutan is gevestigd, evenals de fabriek waar Richard Branson’s Virgin Galactic zal het maken van haar SpaceShipTwo raket en WhiteKnightTwo carrier vliegtuigen.

Stratolaunch zei dat het nieuwe systeem in staat om de passagiers in een lage baan om de aarde zal zijn, maar de eerste inspanningen zullen naar verwachting worden gericht op de lading. “Human vluchten,” aldus het bedrijf in de aankondiging, “zal volgen na de veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak worden gedemonstreerd.

Het is duidelijk dat, hoewel, het zal nog jaren duren voordat het systeem op de vlucht. Stratolauch zei dat het ten minste vijf jaar vóór de eerste vlucht zou moeten zijn. Maar dan zou het project in staat is het voeden van de dromen van de toekomst ruimte liefhebbers zijn.

We hebben veel en veel uitdagingen voor ons “, zei Allen op de persconferentie.” Maar tegen het einde van het decennium … Stratolaunch zal zetten ruimtevaartuig in een baan [en] geven de kinderen van morgen iets te zoeken in de nacht hemel.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties